Težava z motorjem

Začel/a moby, Januar 24, 2014, 07:48:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

moby

Pozdravljeni,

sem kar prelistal po forumu a nažalost nisem našel nobene podobne napake zato odpiram novo temo.

Težavo imam z samim delovanjem motorja v prostem teku. Motor nekako poskakuje oz. mu obrati nihajo, vendar ne vedno. Najrajši, ko je motor delno ogret. Iz izpušnega sistema se pa sliši kot, da bi bil nekje preluknan, vendar je po pregledu le ta brezhiben. Motor pod polnim gasom lepo vleče, pri normalnem pospeševanju pa učasih deluje kot, da bi do tu in tam vžgal na 3 cilindre. Še najrajši med 1500-2000 obrati.
Diagnostika ne pokaže napake.

C5 II 2.0 HDI 2008 115000km. Kupljen kot nov, redno vzdrževan in serviseran.

Kot info: počasi gre sklopka proti koncu vendar še ne zdrsuje. Pedalo sklopke se občasno ne povrne do konca v prvotni položaj, vendar ne vem če ima lahko to kakšen vpliv na prosti tek.

Vljudno naprošam za kakršno koli info oz. pomoč pri iskanju napake.

Lep pozdrav,

Marko

jumper1

Lahko je egr ventil mehansko ostane malenkost odprt tester pa tega ne zazna

c5car

Pozdravljeni!
Imam C5 letnik 2007, po števcu prevoženih 93000KM, ampak motor nima nobene moči, je zelo len. Mehanik pravi, da turbina sploh ne dela, v četrtek ga peljem na servis, da bo poiskal napako. Ali ima še kdo take težave, če jih ima naj mi prosim napiše kaj bi to lahko bilo.

xpuser

Zamašen filter trdih delcev? erg... miljon stvari.

c5car

Tudi mehanik je rekel, da je lahko ERG ventil, kolk pa je cena za tak ventil, filter bom očistil sam, ali pa ga odstranil(ali ga je pametno odstranit), rabim informacije.

Matteo.

Zdravo,

EGR ventil košta tam cca 150 eur kolkor se jaz spomnim...

LPM
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

C50

Citat od: c5car;180370Tudi mehanik je rekel, da je lahko ERG ventil, kolk pa je cena za tak ventil, filter bom očistil sam, ali pa ga odstranil(ali ga je pametno odstranit), rabim informacije.

Ne vem, če lahko sam opereš filter. Razen, če zadevo obvladaš. Ti jo glede na tvoja sporočila toliko kot jaz. Se pravi malo več kot nič.
Odstranjevanje pa potegne za sabo precej stvari. So opisane na forumu. Poišči malo. Mislim pa, da je cena odstranjevanja + dodatne zadeve okoli 600 EUR.

Kolikor sem se pozanimal o tem je po mojem bolje DATI očistiti filter.

c5car

Pozdravljeni!
Malo sem brskal po netu, in sem dobil en filmček, kako odstraniti in oprati filter, prav tako sem zasledil, da se v filter da izvrtat eno luknjo cca fi 50 mm (skozi mrežice), tako da ohišje ostane. Ta, ki je to napisal je tudi napisal, da avto bolje vleče, na tehničnem pa tudi ni imel nobenih problemov. Jutri peljem avto na servis v Gorenjo vas k enemu dobremu serviserju, pa ga bom malo vprašal, bom videl kaj bo rekel, pa vam sporočim.

Vlado333

@ 5car
Nisi napisal kakšen motor ima tvoj C5. Lahko je nešteto stvari, a sem prepričan, da napaka ni na FAP filtru. (če imaš motor 2.0 16V HDI) Vsi se bojite tega fap filtra, medtem, ko je v resnici najmanj problemov prav s tem sistemom. Tekočino natočiš vsakih 120.000km in se voziš, problemi z zamašenim filtrom so le pri voznikih, ki se vozijo večinoma samo po mestu ali nasplošno vozijo zelo počasi in pri "prenizkih" obratih.

Citroenovc

Vlado - načeloma se strinjam - samo vsaj pri mojem se vedno po enakem scenariju pojavi problem cukanja in potem sporočilo "Risk of particle filter blockage". Scenarij pa je - ene 150 po malo bolj "zaprtih" lokalnih cestah - tipičen primer recimo Kranjska Gora-Predel-Bovec-Tolmin-Idrija ... Vedno začne v Zali cukat in v Logatcu na AC javi pri prvem pospeševanju "Risk".

Pri dnevni uporabi ko je AC na sporedu - pa teh problemov ni.

In zg primer meni ni sprejemljiv - da se niti na "nedeljski" izlet 200km izven AC ne morem odpravit brez da bi ga nazaj grede  moral sterat na polno ... Èe bi bilo za en tank kilometrov vmes - ajde, naj mu bo ... ne pa 150km pa že cuka. In cuka konkretno. Da je v Zali praktično nemogoče peljat prijetno za ostale potnike ...
OK

LP
Primož

c5car

pozdravljeni!

Ja, motor je 2.0 16V HDI, tud serviser je rekel, da ni filter. Danes zjutraj sem odpeljal avto na servis, čakam na klic, da mi javijo napako, nekaj je narobe s turbino. Drugače sem se pa malo pozanimal glede filtra, pa mi je ta-isti serviser rekel, da ni priporočljivo odstranjevat ali vrtat filtra, ker ti čez par mesecev "razgoni" turbino.(turbina ima preveč obratov, ker jo filter ne duši).

jumper1

Citat od: c5car;180668pozdravljeni!

Ja, motor je 2.0 16V HDI, tud serviser je rekel, da ni filter. Danes zjutraj sem odpeljal avto na servis, čakam na klic, da mi javijo napako, nekaj je narobe s turbino. Drugače sem se pa malo pozanimal glede filtra, pa mi je ta-isti serviser rekel, da ni priporočljivo odstranjevat ali vrtat filtra, ker ti čez par mesecev "razgoni" turbino.(turbina ima preveč obratov, ker jo filter ne duši).

To ni res imam na c8 2,2hdi motorju povsem odstranjen fap pa ni problemov z turbino,razen če ga boš gonu kako uro ali več na polno bi pa lahko turbina crknila

c5car

Pozdravljeni!
Avto mi dela, samo en elektro ventil mi ni delal, pa ga je serviser zamenjal, pa še mal ga je pregledal, dolil še aditiv, a vas zanima cena? 100E. Polepšal mi je dan. Super.

c5car

Serviserju zaupam. Èe odstraniš filter MORAŠ spremenit tudi elektroniko.

alesz

Citat od: ;To ni res imam na c8 2,2hdi motorju povsem odstranjen fap pa ni problemov z turbino,razen če ga boš gonu kako uro ali več na polno bi pa lahko turbina crknila
Turbina ima regulacijo vrtljajev.....F1 pa ima letos na turbini obešen dodaten alternator s katerim obremeni in zmanjša obrate ko ni potrebe po tlaku......bo kmalu tudi pri normalnih avtih en problem več.....................