Gume 225/55 R17

Začel/a Jerry69, Februar 15, 2011, 09:03:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Sem gledal, google translate prevod, ugodne cene, nisem našel referec na netu. Sem naročil pri drugem ponudniku, vendar je bilo dražje.

nadvlozek

Bom izkoristil to temo za eno vprasanje...

Danes mi je vulkanizer namestil nove gume na nova jeklena platisca. Pri njem sem kupil tudi vijake, na zalost pa sem sele doma opazil, da so mi dali vijake za lita platisca, tiste s kotom 60stopinj, kar se na videz hitro opazi..

Ali je to lahko problem, je moznost, da se mi odvijejo vecja? Se mi splaca it nazaj tezit za prave vijake ali se bojo tile ravno tako dobro drzali na svojem mestu?

ModelJT

Držali bodo, ampak če si naročil vijake za jeklena platišča bi bilo tudi fajn če bi dobil take. Tako da pojdi nazaj k vulkanizerju pa mu razloži situacijo pa bi blo fajn če bi bon tudi zamenjal vijake za tiste, ki si jih želel.
[SIGPIC][/SIGPIC]

nadvlozek

Hvala za mnenje, skrbelo me je, ce je to ful problem. Sicer me ne moti izgled, pa tud cena je verjetno podobna (1.5eur/vijak). Narocil sem pac vijake, predpostavil da vejo, kateri so pravi :)

baktiv

Danes 'oblekel' svojega C5 v zimske gume NOKIAN WR A3
Glede voznih lastnosti zelo zadovoljen, tudi zelo tihe...več pa javim ko bo več km in slabše cestne razmere :)
Drugače po testih v samem vrhu....

LpM

nadvlozek

Se strinjam z Nokian WR A3. Tudi jaz preobul mojega C5 v te gume in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Se mi je pa pri prehodu iz 18col na 16 precej zmehcal volan, kar je na avtocesti skoraj ze nevarno, se moram privadit.

lugr78

tudi sam namontiral Nokian WR A3 samo da so 17 col. Zaenkrat super...
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

SeBcHy

Tudi jaz imam (sicer na C4 GP) že drugo sezono Nokian WR A3 17 col in sem z njimi zelo zadovoljen, sploh glede na razmerje cena/zmogljivost.

3001

Tudi sam imam  NOKIAN WR 3, evo že tretja sezona obrabljene samo za 2 mm.Zelo zadovoljen edino kar me moti ni zaščitnega roba platišč 225/55/17

TiTaN

Zanimivo, da nas je veliko z Nokian zimskimi pnevmatikami. Ko sem prišel iz zimskih na letne Goodyear 19 col se mi je poraba zvišala za 0,3 L in občutek je bil kot da gre avto manj čeprov ima 200kW, ravno obratno pa imam sedaj očutek ko sem menjal pnevmatike na zimske 18 col Nokian, avto je tako mehak da misliš da boš kmalu poletel, ima še kdo tako izkušnjo? Pnevmatike so napolnjene na 2.3-2.4 bara. Drugače pa zame P/P top gume.

BT-C5

načeloma nisem pristaš "čunga lunga" gum,mogoče pa bi izbral tudi te!
Torej katere naj bi bile dobre med slabimi,sicer vsak svoje hvali pa vseeno.
Pogledoval sem za slednjimi:

245/45 R18 96 Y WESTLAKE SA-07(250€,4kom),tudi NEXEN po testih...

razlika v ceni med Goodyear in temi je kar 400€,ali kupujemo res toliko boljše gume ali nas malo nateg...jo.
Verjetno tudi kak nemec nebi izbral Savo,pa je vseeno dobra(zimska),mogoče podobno"narobe" razmišljamo tudi mi?

Lp.

dvorjan

Mah, moje mnenje je, da je v tem primeru bolje kupiti rabljene gume priznane znamke.

Lahko pa probas sreco s temi Westlake in porocas, kako kaj oprijem na suhem, mokrem, v snegu ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

jumper1

Citat od: dvorjan;194263Mah, moje mnenje je, da je v tem primeru bolje kupiti rabljene gume priznane znamke.

Ne vem če je ravno bolje rabljeno vzet,zakaj pa jo je nekdo dal dol?Verjetno so bile glasne ker je zadnje "nazobčalo" in jih je nekdo vrgel dol.Jaz osebno sem imel 18 col letne hifly so zelo dobre tako vsuhem kot mokrem,sedaj imam pa 17 col zimske pa zaenkrat brez problema v suhem in mokrem na sneg po pa treba še malce počakat.

dvorjan

Jah, letne so precej manj problematicne od zimskih ... Ljudje pa gume menjujejo iz najrazlicnejsih razlogov (prodaje, menjave avtomobilov, zivijo v kotickih, kjer guma v snegu rabi poln profil, da opravi svoje ...), seveda se med njimi najdejo tudi take cvetke, kot jih omenjas ... Nakup rabljene stvari pa naj bo to pnevmatika ali silcek je vedno loterija. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Teste gum je treba brati skozi izmerjene količine- števolke, metre ipd. in ne skozi zelo priporočljivo/manj priporočljivo,.... Obstajajo tudi testi rabljenih pnevmatik, pa primerjajte številke med seboj.