XM 3.0 V6 "Zverina"

Začel/a xantos, Januar 11, 2014, 06:48:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Kar se nosilcev tiče - če so še original - po 22 letih praktično ni teorije, da so še OK. Oz bom raje tako rekel - nikoli ne veš, kdaj ti bo pogledal čez havbo in tega rizika vse ksupaj ni vredno.

Eto, tako veš ;)
OK

LP
Primož

zlikovski

Čojko

Bi raje tistega iz izole vzel,....

rsm23

Tistega bo pa Èojko enkrat vzel ;) :argue1:

[SIZE=0]...prtljažnik je dosti velik...[/SIZE]

xantos

Ja Èojko tisti iz Izole čaka na tebe :BigThumbs:

Zanima me če ima kdo Haynesa za XM-a? Sem ga našel sicer na netu pa mi odpre samo eno stran, sicer je fajl 80mb ampak zgleda je pokvarjen...

Nosilce bom preveril ali pa bom preventivno napeljal zajle diagonalno, da če ga že vtrga ne bo prebilo havbe...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

rsm23

Izvoli, ni pa ravno najboljši sken: http://xm.lihnidos.org/Haynes/
OK knjigica je tudi Pocket Mehanic od Peter Rusek Manuals - se dobi iz UK za ca 10 GBP nova.
Imam še servisne manuale za S1 in S2. Za S1 žal ni komplet v angleščini, se pa da razbrat bistvo...če rabiš.

xantos

gigo

Knjigica Pocket Mechanic je res vredna zlata. Mi je ohromno pomagala. Nakup je več kot upravičen.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Čojko

Citat od: xantos;174934Ja Èojko tisti iz Izole čaka na tebe :BigThumbs:

Èojko vsak dan bolj kolne kaj mu je bilo treba nabavit še enega GS-a :argue1:

Od zdaj naprej kupujem samo še nove avte iz salona,...

superca13

Citat od: xantos;174880Prosil bi majstre za XM-e (superca, psiho, gigo, mirchi...), če mi lahko malo svetujete, kaj vse bi bilo fajn preventivno zamenjati. Nosilci amortizerjev so OK, menjal bom klobučasto tesnilo dozerja zavor in vse povratne lajtnge hidravlike (malo izkušenj od Xantie :).

Se mi pa zdi, da teče nekje olje (ne vem LHM ali motorno) po izpuhu, ker se nekaj žge in kadi ko se avto malo segreje... Mogoče se je kje nabralo, glede na to da je avto stal nekaj časa...

Prav tako mi manjka en ventilator za hlajenje motorja in baje če je samo eden tudi tisti potemtakem ne dela... Paše od Xantie mogoče?

Menjaš to kar je zanič, ostalo pustiš. Kleparja in ličarja boš rabil zagotovo. Preventivno mi samo ti nosilci padejo na pamet. Povratki, benz. cevi...pregedaš in menjaš po potrebi. In komplet servis. Ne pozabit na benz. filter....obvezno menjat. Je ap treba auspufe snet.
Po auspufu lahko z lahkoto teče ali motorno olje ali lhm...pregledaš kaj in od kod in saniraš. Nabrat se nima kje kaj, ko teče-teče.
Upaj samo,da se ni poscal diravi. Èe se je, boš imel super delo.

Veselo na delo in čim manj stroškov želim:)

LP
S

mirchi

Ti se lepo do mene pripelji,boma vrgla oko. Predlagam,da delas po principu,kar dela ne diraj. Z ventilatorji se ne hecaj. Mora met oba. Pa pase od Xantie,drgac pa se jaz kje kakega najdem.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

xantos

Hja vozit se ne morem nikamor, ker ni registriran, niti nima tehničnega.

Sem včeraj predstavil avto svoji boljši polovici in takšen je bil komentar:
"S tem avtom se jaz ne bom vozila, ker je GRD! Pa še zvok je čuden..."

Pol pa naj kdo reče, da se ženske spoznajo na avte... :Hammer3:

Čojko

Ajoj meni:Hammer3: Kdaj te bo tebe kaj izučilo?

Èe vseeno misliš imet XM-a obvezno pojdi po tistega v Izolo in tega imej za rezervne kose. To je poleg tega, da se rešiš  XM-a daleč najboljša kombinacija, ki jo lahko narediš. Èe se ne strinjaš z menoj razmišljaj kaj vse si dal skozi s Xantio in tu ne bo nič boljše, kvečjemu slabše.

xantos

Ali je kakšna razlika med letnikom '92 in '95? Me zanima če je kompatibilno...

Čojko

Seveda je razlika med MK I in MKII. Največja pa je v tem, da so bili MKII veliko bolj zanesljivi oz. potrebovali bistveno manj denarja za vzdrževanje.