Menjava ecu-ja in šob

Začel/a zirafa, Januar 06, 2014, 07:17:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zirafa

Pozdravljeni. Upam da ne boste jezni ker ne uporabljam ravno saxoja :D vendar 106ko.

Uporabljam motor 1.4 75hp, in bi rad malo povečal moč, imam pa uprašanje glede ecuja in šob,Ali bi to dvoje pasalo iz saxoja 1.6 ali p106 1.4 xsi?
Zanimivo mi je to da ima motor od xsi-a od 20-25-30kojnev več, a ubistvu gre za isti motor(baje je samo računalnik bol"odprt" in šobe bol pretočne)
1.4 motor se vrti do 6400rpm (max moč 5500rpm)
1.4 xsi se vrti do 7000rpm (max moč 6600rpm)

ps:xsi motor je predhodnik 1.6 motorja.

lp

zlikovski

XSI ima druge bate, odmično, drug računalnik,....
Malo preveč sanjaš :)

zirafa

Bi se dalo z malo majn zaljenja? uprašam o mnenju in dobim odgovor da sanjam. si ti že videl oba motorja razdrta? ker če nekdo ni razdrl oba motorja nemore vedeti o tem.lp

zlikovski

Sem imel XSi-ja,...
Nič ne žalim :) ampak ko sem bil še jaz mlad sem imel tudi kakšne takšne neizvedljive ideje.

Potem moraš menjati ,komplet elektroniko,...
Potem rabiš odprti tip računalnika, da ga lahko sprogramiraš, se pravi kolicina goriva, vžig,....
To pa seveda nemoreš delati doma z šraufcigri v roki.

zirafa

Citat od: zlikovski;174485Sem imel XSi-ja,...
Nič ne žalim :) ampak ko sem bil še jaz mlad sem imel tudi kakšne takšne neizvedljive ideje.

Potem moraš menjati ,komplet elektroniko,...
Potem rabiš odprti tip računalnika, da ga lahko sprogramiraš, se pravi kolicina goriva, vžig,....
To pa seveda nemoreš delati doma z šraufcigri v roki.

Malo mi gre na zivce tak odnos kot da sem nek pimpek ki še avta nezna zalavfati.   Lahko poveš oznake ecuja? oznake šob?  ker nekaj napamet govorit je brezveze.

zlikovski

Tisti motorji so bili motronic, če pa menjavaš šobe, pa moreš vedet pritisk, količina goriva,....
Take podrobnosti pa nevem, te avti so bili popularni pred petnajstimi leti.
So pa to dobri motorji.
Èe se boš spuščal v te projekte preveri, v kakšnem stanju so cilindri, kajti eni XSi-ji z 1.6 mašino so imeli piksne, 1.4 pa navaden blok.
Načeloma lahko kombiniraš šobe, ampak s tem neboš pridobil skoraj nič, kajti sama struktura motorja je taka da nemoreš kaj dosti več stisnit ven, edino dodatne raznorazne predelave z dodatki, turbina, menjava ventilov, elektronike, sklopke, katrat pride do izraza. Ampak tu se pa že začnejo cene.

Meni osebno se v tak projekt spuščat je brezveze, vztran vržen denar in paranej živcev.
Raje si kupi tak avto, recimo pravega XSI-ja ali pa rally, jih dobiš že za kakšnega jurja mogoče tudi manj, ampak si moraš vzet v zakup, da se teh avtov ni glih ''šparalo''.

zirafa

ampak teh vozil ni. edino kar najdem so razni saxoji 1.6 in en 1.6 16v s ceno 2400€ :O  nebi šel v neke velike projekte, pač gre se mi za pridobitvi pospeška, ...

zlikovski

S tem neboš pridobil nič.
Navadnega atmosferca, se tak neda ''frizirat''
V tvojem primeru rabiš vsaj prvo kot prvo turbo polnilnik, in potem vbrizgovalne šobe, da daš napram zraka pravilno količino goriva, potem se poznajo rezultati, ampak če montiraš gor turbino, moraš zamenjati bate in ventile, kajti tile navadni alu bari in navadni ventili ti nebojo držali dolgo, bojo (zgoreli).

Èe boš menjal samo vbrizgovalne šobe v navadnega atmosferca, neboš dobil nobenega rezultata, ker ti ga bo zalivalo, kvečjemu to bo šel še slabše in porabil več goriva, v najslabšem primeru pa lahko tudi zariba.

Gox

zlikovski

Ja če menja komplet izpuh, ki stane par jurjev, pridobi mogoče par konjev.
Z filtri pa pri takem avtu škoda besed.

zirafa

auspuh je gor (3" ter - kat...) "športn" filtr je gor in se pozna ker vleče skozi samo mrzu zrak...   nebi šel v neke velike investicije, samo pač 1-2s bolši pospeški.

zlikovski

Raje si naredi intercooler, pa bo več haska, ampak pazi na težo sistema.

gregor

Kaj pa naj bi interkuler počel?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

zlikovski

Hladi sesalni zrak.
Bolj je hladen, boljšo ekspanzijo ima.

zirafa

Nevem če ima hladilnik sploh kakšno vlogo saj bol mrzlega zraka kot ga dobi zdaj ga ni mogoče dobiti.