C-Crosser nekaj vprašan

Začel/a LadoK, Januar 02, 2014, 01:59:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

LadoK

Pozdravljeni vsi skupaj. Kot prvo želim vsem veselo in zdravo 2014 :BigThumbs:

Tri tedne sem ponosen lastnik C-Crosserja 2.4i 16V :)
Z avtom sem zelo zadovoljen. Prejšnji teden sem ga dal predelat na plin. Kot prvo me zanima, če ko od vas ima že predelavo in kako je kaj s porabo plina?
Kot drugo...ko se peljem čez ležečega policaja (ne pravega) :) mi spredaj nekaj zaškripa...bil sem pri mehaniku in so vsi končniki, roke in stabilizatorji ok. Skratka niso kaj ugotovili. Zanima me, če je smiselno zamenjat preventivno sprednje amortizerje? Namreč jaz sumim na to, ker je drugače mir v avtu. Avto ima prevoženo nekaj več kot 190000 km...
Pa še nekaj, če ima kdo od vas seznam delov podvozja z šiframi...bi se priporočal, da mi pošlje...

Hvala za vašo pomoč ;)

Jogador

Po 190k so skoraj lahko zanič amortizerji, sploh ker je kar težak avto, bi pa jaz raje jih šel prej testirat h nekomu, ki to počne (AMZS?), da ne boš preventivno metal denarja stran...

Kar se pa delov tiče, prijavi se na service.citroen.com pa klikneš na nadomestne dele, pa imaš vse dele s kataloškimi številkami in shemo lokacije napisane/narisane.

Za plin pa ne vem, ponavadi je poraba za kakšne 0,5-1l višja od bencina, ampak se več kot pokrije s ceno plina.
Si preveril prej, če je plin za ta motor pametna stvar?
Mislim, da se spomnim enega motorja v Crosserju, ki naj bi imel hude težave s plinom, malo prebrskaj teme, ne vem iz glave, lahko da je za kakšen drug model in motor, da te brezveze ne strašim =)

Aja, pa dobrodošel med citroenarji :BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

antasi

takšen avto ima jureA če se ne motim.
Glede na to, da hodi na dolge poti
bi verjetno imel največ izjušenj z njim.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

avto je neprimeren za vgradnjo plina, ker se ventili ugreznejo v glavo (žal)
Èe pobrskaš po forumu boš videl, da to drži. Tudi valve care menda ne pomaga

Dobrodošel na forumu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Citat od: Jogador;174069Po 190k so skoraj lahko zanič amortizerji, sploh ker je kar težak avto, bi pa jaz raje jih šel prej testirat h nekomu, ki to počne (AMZS?), da ne boš preventivno metal denarja stran...

Kar se pa delov tiče, prijavi se na service.citroen.com pa klikneš na nadomestne dele, pa imaš vse dele s kataloškimi številkami in shemo lokacije napisane/narisane.

Za plin pa ne vem, ponavadi je poraba za kakšne 0,5-1l višja od bencina, ampak se več kot pokrije s ceno plina.
Si preveril prej, če je plin za ta motor pametna stvar?
Mislim, da se spomnim enega motorja v Crosserju, ki naj bi imel hude težave s plinom, malo prebrskaj teme, ne vem iz glave, lahko da je za kakšen drug model in motor, da te brezveze ne strašim =)

Aja, pa dobrodošel med citroenarji :BigThumbs:

Pri je Jerovšku so imeli en tak primer, ko je imel 2.4 crosser plin vgrajen, pa je nekaj trokiral motor (je bil od Bineta).
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Ja moj frend ga je prodal (sta bila s punco 1. lastnika) ravno zaradi tega, ker baje vgradnja plina ni bila možna (oz močno odsvetovana tudi s strani plinarjev), s porabo pa nista bila zadovoljna pri dnevni kilometrini.

Zanimivo, da so ga tebi sploh vgradili.
OK

LP
Primož

garac

citroenovc, za denar vse naredimo ane, saj potem pa je kup izgovor, pa noben nič kriv... poraba pa je menda pri teh "Ruskih" Crosserjih kar lepa, sploh če mu še kako prikolico pripneš
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Zeko124

S temi Crosserji pri nas je bilo menda tako, da so bili sicer (kot je omenil že Garač) delani za Ruski trg pa jih nevem za kaj že niso vzeli in so bili blazno poceni na voljo na našem trgu. Večinoma so seveda že v nove vgrajevali plin in rezultati so bili katastrofalni.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

LadoK

Glede porabe; v mestu se vozim ca. z 12l relacija pa do 10l kar se mi ne zdi pretirano za 170KM. Za predelavo na plin sem se odločil ko sem prebiral tuje forume (hrvaška, nemčija). Do sedaj je vse ok...kako bo pa pozneje pa bom poročal. Do sedaj na plin prevozil 1500km.

gule

Èe človek naredi na plin vsaj 60.000 km(pa bo sigurno) mu se splača...tako, da samo ošini, ne glede na to, ali paše v avto, ali ne...

Boš prišparal na gorivu, aditivu, filtrih, svečkah in ostalih bedarijah...prava izbira. Najbolj impresiven pri C-Crosserju je menjalnik, prav čuti se, da avto ni Citroen!

Mike666

gule

Citat od: Mike666;174119jap. Mitsubishi.

Avkorz...zato pa ima normalen menjalnik in ne tisto testo, kot na večini citračev,,,:argue1:

Jogador

Pa saj ni bistvo v tem, a se splača, jasno da se, ampak če moraš po 60k km delat generalno na motorju pa ventile menjat pa bogve kaj še vse, se pomojem ne splača:Hammer3:

Za tak denar prevoziš z bencinom pol Rusije...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

garac

@gule, pa imate kak tak avto pri vas na servisu? sem ravno prejle gledal enega na dvigalu, sicer hdi, ki mu je total pojedlo zobnik šeste prestave

odličen menjalnik, ko puter, dobesedno
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gule

Citat od: garac;174129@gule, pa imate kak tak avto pri vas na servisu? sem ravno prejle gledal enega na dvigalu, sicer hdi, ki mu je total pojedlo zobnik šeste prestave

odličen menjalnik, ko puter, dobesedno

Prej izjema kot pravilo. Imamo ih kar nekaj na servisu, ja. Hočem povedati, da se avto(Crosser), pelje še tudi po 280.000 KM, zelo zategnjeno in nič ne klepeče. Posebej menjalnik...tipičen Japonski izdelek, se isto obnaša tudi na kakšni Toyoti LC...:BigThumbs:

Saj veš tisti občutek, ko se vsedeš za volan in vidiš, da je avto "institucija"...to se čuti pri tem avtu...

Tudi tipke na ključu se ne pogreznejo, tako kot na C5, ali C4, recimo...čeprav je na videz isti...

Je pa res, da je večina delov parkrat dražja, kot za ostale Citrače...