Ne vžge

Začel/a nejancig, December 29, 2013, 06:46:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nejancig

Lep pozdrav
No mene pa je prvič v življenju avto pustil na cesti.
Moja prečudovita c8 ni želela iti nikamor da se razumemo sploh ni hotela vžgati, vergla lepo ampak pol neda nič od sebe.
Pa smo odklopili akumulator da se je resatirala, pa nič; pa priklopili novega, pa nič pa malo ga preguncali, pa nič, no nato smo se predali in poklicali vleko da jo je odpeljal do mojega serviserja.
Serviser tudi trudil pa nič, probal vse živo , pa nič, na koncu ugotovil da elektrika ne pride do pumpe za nafto in vmes še ugotovil da se šipe ne premikajo gor in dol. jutri jo še električar prime v roke in bomo videli kako in kaj.
Drugače pa je avto delal normalo nobenih problemov servisi tekoči po spisku. V torek je bil natankan in nazadnje peljan pa v sredo in nato danes zjutraj nič od nje.
A je mogoče kdo imel enako izkušnjo ali kaj podobnega, ali je šla elektrika al kak računalnik :breaking_pc:

c8
2,2 hdi 128km
2006 letnik
exlusive

vsakega posta bom vesel
Hvala

jumper1

Inštalacija od bsm na desni strani pa dol proti sredini motorja,šipe pa ne delajo ker je v safe mode šel in more najprej vžgati pa bodo delale šipe,tako da najprej inštalacija pri motorju

nejancig

Kakšno inštalacijo imaš v mislih sem lajik za take zadeva
Bi te lepo prosil malo bil obšerno
Ful hvala

jumper1

Na desni strani kjer so tudi varovalke gre po plastični rebrasti cevi en šop žic proti motorju to je treba odpret in preverit če je mogoče katera od teh žičk znotraj izolacije prekinjena

alesz

In če najdeš eno je velika verjetnost, da si kako spregledal...............recimo,da napaka izgleda nekaj takega kot je na beli žici.....

nejancig

res hvala

sem prenesu serviserju in mi sporočil da mi je odmontiral računalnik in ga nesu v črnuče k električarju.
No poklical jaz fante v črnuče in mi razložili stvar
baje da mi je šel računalnik d se je nekaj skurilo in da moram pripeljati avto knjim in mi bodo avto še dotično pregledali in odpravili napako.
Nato sem jih še prosil če mi lahko vse kablje zaščitijo za kakim trakom ali kar koli da nebi prišlo do ponovne napake.
Cena tja do 400 € max
No pol pa se mi je še porodila ideja glede na to da je avto že pri njih kaj če bi ga dal še čiperat, nekaj sem že prebral o tem ampak nevem kaj mi je storiti
Predvsem se mi gre da bi zmanšal porabo trenutno je tam med 8 in 7,8 sej glede na avto mi ni veliko
Samo ali je možnost da jo lahko še znižam
z čipom se pridobi 22km in 85nm
ali je to dovolj da se zmanša poraba za cc1l glede na vložek 200 - 250€ in seveda če je na koncu spoh računica  
kaj mislite
Bom pa prosil fante če mi lhko slikajo zadeve, pa če dobim vam jih pokažem
hvala za mnjenja

dvorjan

Poraba ti nikoli ne bo padla za 1 liter/100km. To je naravnost utopicno pricakovanje. Glede ostalega - hja, popravijo naj, koliko se pa splaca cipati star avto in utrujene komponente presodi pa sam ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

če je optimizacija kvalitetna, po možnosti na valjih se da marsikaj dobiš ven. Jaz imam že 10 let vpremalo o dizle čipane, pa še nisem imel težav.
Vivaro iz tovarniških 100 KM na izmerjenih 128 porabi pri 140 kmh dobra dva litra manj - prej imel premalo konjev glede na težo.

IXI

2 litra po števcu ? To ne pomeni nič.

nejancig

No avto doma
Šlo je za stik kateri je prekuril računalnik
Popravilo računalnika in odkritje ter popravilo napake 350€
Èiperanje pa bo še malo počakalo ker je prišel še en izdatek preveč