Hlajenje motorja

Začel/a metzeler, December 26, 2013, 04:03:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

metzeler

Danes peljal 6 km v eno smer ,nato parkiral pred trgovskim centrom,cca 5 minut ,po povratku  se je zagnal ventilator za hlajenje motorja.Je to normalno .

xpuser

of kors posebej če imaš klimo

dvorjan

Ali pa je opravljal regeneracijo filtra trdih delcev in si ga prekinil pri tem opravilu ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ggorenc

po 6 km se motor niti pod razno ne segreje dovolj za regeneracijo filtra trdnih delcev.

dvorjan

Citat od: ggorenc;173666po 6 km se motor niti pod razno ne segreje dovolj za regeneracijo filtra trdnih delcev.

Pa jaz sem videl, da je 1.6 HDI vzgal regeneracijo ze po 2 ali 3 km in to po hladnem zagonu. Letos decembra ...

garac

kako pa to vidiš? A je bolj napet, ko kaka, al kako to izgleda?
Jaz nikoli nisem opazil, kdaj bi to počel, pa sem se s hdi 1.6 kar precej prevozil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

@garac:
Trenutno porabo nenormalno dvigne pa vrtljaje prostega teka drzi okoli 1000-1050, ce stojis na mestu, vcasih pa se ventilatorja vklopi na najvisjo stopnjo (verjetno odvisno od zunanje temperature in faze regeneracije).

ggorenc

Hmm, ne vem kaksen je postopek pri HDI motorjih ampak pri JTD morajo biti izpolnjeni trije pogoji, obrati motorja vsaj 2500rpm, hitrost avtomobila min 60kmh in hladilna tekocina segreta na vsaj 88C. Res pa uporabljata vsak svojo tehniko regeneracije.

metzeler

Zaradi bolezni nisem imel dostopa do foruma, hvala za pomoč ,zlasti xpuser me je pomiril,da se nisem več sekiral.Vsem pa želim zdravja ,sreče in varnih km v 2014