anti pollution system faulty

Začel/a lpp539, December 22, 2013, 05:09:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dobek

cisto mozno, elektronika je nenormalno obcutljiva na padce napetosti (za preverit je tud alternator, mene se caka obnova)
:burn:

sulicar

Danes šel na tester in je pokazalo napako code p0093....nekaj z gorivom...pogledali in videli nekaj mastnega pri pokrovu za šobe...odprli pokrov in šok znotraj prava svinjarija po šobah in vodih...vse rjavo in zapečeno...opazimo da pušča prva šoba(prva leva če gledaš  v motor)...smo zategnili in pobrisali napake,do zdaj po prevoženih 70km po AC brez opozorila in avto je bolj odziven....od tu tudi verjetno smrad od plinov v kabini(druga tema)...upam da je to to.

pixxel

meni je ta napaka zginala po dveh malo bolj dinamičnih vožnjah po avtocesti
v kabini pa sem zaznal tudi vonj po izpuhu

C5MKIII

Tudi meni je svetila lučka kadar sem tankal na MOL-u. Naj bi bilo njihovo gorivo najboljše, ampak mojemu avtu ne paše. To se mi je dogajalo kar pogosto, dokler nisem bil prav na to pozoren. Ko sem natočil dizel drugje, je lučka ugasnila že po kakšnih dveh kilometrih.
Sedaj ne tankam tam in lučka se ni pojavila že skoraj dve leti.

sulicar

Mwni javlja napako Fuel system  P0093  inchorence in the Fuel pressure with the Flow regulator blocked open
In P0094 inchorence on the Fuel pressure measured with the Flow regulator too open
Kaj bi bilo to?

sulicar

zlikovski

Saj si napisal kaj je.
Sam se pa nemore poservisirat.

branko1

Da se jaz opisem tezave z mojim c5 2,0 HDI.
Kupil lani rabljenega, sli z druzino v LJ po AC. Pa sem malce bolj pospesil - tja do 4000 obr. - po hop, prizgala se je lucka za motor. Seveda popizdil, takjo nasl. dan k menahiku na tester. Diagnoza - sobe bi naj bile za obnovo - strosek kar precejsen.
Seveda mi ni disalo, brskam po forumih in hopla................ najdem napako.
Pri prvem tankanju goriva sem cep rezervoarja nepravilno zaprl, se pravi, nastajal je vakuum v rezervoarju, avto ni dobival dovolj goriva.
Cep rezervoarja, ko sem ga odprl je kar posteno siknil..........
Danes po skoraj 15.000 km od tega dogodka deluje brez problema-banalna napaka bi mes koraj kostala kar nekaj cekinckov.

zlikovski

Meni, ko grem tankat mi vedno povleče zrak vase. To mi dela vedno od kar si ga lastim.
Zdaj če je to dobro ali ne nebi vedel.

Lorencing

HEPA filter ga zmaga vsak dan v tednu ... a pa maš Citroena na vrečke al sam posodo sprazniš? :D

Kar se "Depollution system faulty" tiče ti želim veliko serče, meni se recimo enkrat letno pojavi in spet zgine, Eolys tekočina nafilana, redno vzdrževan avto, nisem pa še nikoli katalizatorja ali FAP/DPF filtra snemal, da bi videl v kakem stanju je. Delam pa tudi konkretne relacije, tako da mi tudi mehanik ni mogel jasno povedat zakaj se to dogaja.

alesz

CitatHEPA filter ga zmaga vsak dan v tednu
Pri nas pa samo konec tedna,ga potem prepiham s zrakom in žena sesa naprej....!?

Lorencing

Citat od: C5MKIII;240658Tudi meni je svetila lučka kadar sem tankal na MOL-u. Naj bi bilo njihovo gorivo najboljše, ampak mojemu avtu ne paše. To se mi je dogajalo kar pogosto, dokler nisem bil prav na to pozoren. Ko sem natočil dizel drugje, je lučka ugasnila že po kakšnih dveh kilometrih.
Sedaj ne tankam tam in lučka se ni pojavila že skoraj dve leti.

Jaz pa sem ravno na MOL presedlal, ker mi nikjer drugje ne pokaže 1300km ob polnem tanku. Drugih napak pa ni zaradi goriva, kolikor vem.

Lorencing

Citat od: sulicar;282211Mwni javlja napako Fuel system  P0093  inchorence in the Fuel pressure with the Flow regulator blocked open
In P0094 inchorence on the Fuel pressure measured with the Flow regulator too open
Kaj bi bilo to?

Malo pogledal, spet odvisno od modela motorja ... za 2.0 HDi C5 pravi:

Fault code P0093: Incoherence on the fuel pressure with the flow regulator jammed open.

Fault Description: Excessive under-capacity of the injection system to provide the pressure for the flow in progress. Decalibration of the torque necessary, in order to keep the pressure above 145 Nm for 2s.

Conditions for the fault: Engine hot, running between 1750 and 4500 rpm with strong injected flow

Conditions of disappearance of the fault: Driving with hot engine for 5 minutes with several stabilised full-load periods for 3 secs

Down-grade modes when fault present: Request for Delayed Engine Stop; Deactivation of the strategy for monitoring the current of the fuel flow regulation valve; Deactivation of the kick-down for automatic gearboxes; Limitation of performance; Reversible deactivation of the vehicle cruise control.

Warning lamp and/or warning message: Warning lamp MIL

Symptoms: Engine hesitating, cutting out; Lack of power; Starting problem; Diesel fuel consumption a bit higher; Fluid leak/Smells; Noise; Engine acceleration at wrong time; Smoke from the exhaust; Engine overheating with illumination of the engine coolant temperature indicator light.

Suspect Areas: Fuel; Diesel fuel filter; Low pressure fuel circuit; Fuel flow regulation valve; high pressure fuel pump; Fuel high pressure sensor; High-pressure fuel pipe; Fuel high pressure common injection rail; Fuel injectors; Camshafts; Electrical harness.

Torej filter goriva, senzor pritiska goriva, injektorji ali elektrika odmične gredi ... tko pravjo, le predajam napisano. Si že kaj uredil, izvedel?

sulicar

Citat od: Lorencing;284444Malo pogledal, spet odvisno od modela motorja ... za 2.0 HDi C5 pravi:

Fault code P0093: Incoherence on the fuel pressure with the flow regulator jammed open.

Fault Description: Excessive under-capacity of the injection system to provide the pressure for the flow in progress. Decalibration of the torque necessary, in order to keep the pressure above 145 Nm for 2s.

Conditions for the fault: Engine hot, running between 1750 and 4500 rpm with strong injected flow

Conditions of disappearance of the fault: Driving with hot engine for 5 minutes with several stabilised full-load periods for 3 secs

Down-grade modes when fault present: Request for Delayed Engine Stop; Deactivation of the strategy for monitoring the current of the fuel flow regulation valve; Deactivation of the kick-down for automatic gearboxes; Limitation of performance; Reversible deactivation of the vehicle cruise control.

Warning lamp and/or warning message: Warning lamp MIL

Symptoms: Engine hesitating, cutting out; Lack of power; Starting problem; Diesel fuel consumption a bit higher; Fluid leak/Smells; Noise; Engine acceleration at wrong time; Smoke from the exhaust; Engine overheating with illumination of the engine coolant temperature indicator light.

Suspect Areas: Fuel; Diesel fuel filter; Low pressure fuel circuit; Fuel flow regulation valve; high pressure fuel pump; Fuel high pressure sensor; High-pressure fuel pipe; Fuel high pressure common injection rail; Fuel injectors; Camshafts; Electrical harness.

Torej filter goriva, senzor pritiska goriva, injektorji ali elektrika odmične gredi ... tko pravjo, le predajam napisano. Si že kaj uredil, izvedel?

Nič še ...tu pa tam se mi napise in vrže v safe mode...

Lorencing

Citat od: zlikovski;282770Meni, ko grem tankat mi vedno povleče zrak vase. To mi dela vedno od kar si ga lastim.
Zdaj če je to dobro ali ne nebi vedel.

A veš, da sem zadnjič prvič zaslišal ŠŠŠŠŠLP, ko sem odprl tank čep. Hmmm, do zdaj še nikoli tega nisem opazil.

Ali to kaj pomeni?