Nekaj se dogaja

Začel/a superca13, December 20, 2013, 07:06:14 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

poudarek na: "čez mnogo let"

Tudi mišo kovač ga nima več,
pa ga še vedno poznamo po tem avtu, ne pa po nekih pesmih:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

superca13

Ravnokar včlanjen v SM- klub Nemčija.:BigThumbs:

superca13

Rezervni deli :-) Bi bil za uporabit ;)

superca13

Evo pa sem se lotil še italijanskega sistema napajanja :-)
Fergazri so "state of the art", 3-je dvojni, vsi odpirajo naenkrat. Vsako grlo polni en cilinder, skupno imamo torej 6X nastavitev zmesi, 6X šoba za prosti tek, 6x bypass za sinhronizacijo, 6X pospeševalna šoba za vsako grlo posebej... Zadeva zgleda kompleksna, no, saj tudi je, super je, če se zna nastavit in spravit v harmonijo. Èe se nastavi tako kot se mora, je polnjenje precej natančno.
No, nastavitev in sinhronizacijo sem že naštudiral, najprej pa je bilo potrebno vse razdret, očistit in nato sledi sestavljanje nazaj, z urarsko natančnostjo.
Èakam še ene male šplentice iz Webra. Tesnila, o-ringi, igle, nove termo-podloge itd pa so že doma. Nato lahko začnem sestavljat.

Fergazri se čistijo s 3 različnimi čistili v smiselnem zaporedju, OBVEZNO HLADNO ÈIŠÈENJE.
Stare in "kvazi preizkušene" metode kuhanja fergazrov z bikarbono mi prosim ne omenjat!:argue1:

Malo utrinkov:

Lovro

Tole bo zanimivo videti, ko bo avto končan... vidim, da bo zelo natančno porihtan :emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

Jaz se ze v vrsto postavim za en krog. Ali dva. Tri? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Joža tako se dela. Bravo. Lepo si spucal. Motorj je že tudi narazen. Èakaj da pride iz dopusta. Oz da prideš ti do avteka ko bo pobarvan!

:BigThumbs:

superca13

Èak čak...najprej moram mrtvaka oživet :-)

mirchi

Tako delo je cisto sproscanje zivcev...Nice.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

Huda zadeva, tile špagetarji so včasih res znali naredit hude izdelke :BigThumbs:!

Keep the good work on in pa še eno vprašanje bi mel; se ti morda ljubi opisat postopek čiščenja vplinjača? Bom probal enkrat doma na enem rezervnem, čisto tako da vidim kako je narejen in da se kaj novega naučim.

:emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

superca13

Citat od: Zeko124;186125Huda zadeva, tile špagetarji so včasih res znali naredit hude izdelke :BigThumbs:!

Keep the good work on in pa še eno vprašanje bi mel; se ti morda ljubi opisat postopek čiščenja vplinjača? Bom probal enkrat doma na enem rezervnem, čisto tako da vidim kako je narejen in da se kaj novega naučim.

:emot112:

Bom ob prvi priliki.:BigThumbs:

andraž

U, tole je verjetno bistveno težje kot uglasitev celotnega klasičnega orkestra... Meni se zdi pa nastavitev enojnega uplinjača na DS-ki kar težka zadeva... Vse je relativno.

mirchi

Fina nastavitev se dela z podtlacnimi manometri?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

xpuser

Verjetno so neke osnovne fabriške nastavitve.
Pomaga pa tudi ta stvar.
http://www.retrodubs.co.uk/Carb-sync-tool/air-flow-meter