Zaklepanje drsnih vrat

Začel/a Veloce, December 11, 2013, 04:30:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

Pozdravljeni

Kupil sem Ulysseja in zadnja drsna vrata so iz notranje strani zaklenjena in se jih ne da odpreti. Kljukica lepo miga spodaj, ko potegneš ročko pri odprtih vratih, tako, da načeloma kljuke na obeh straneh funkcionirajo. Je mogoče kak child lock aktiviran? Kje se to izklopi?

Hvala
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

ModelJT

Citat od: Veloce;172581Pozdravljeni

Kupil sem Ulysseja in zadnja drsna vrata so iz notranje strani zaklenjena in se jih ne da odpreti. Kljukica lepo miga spodaj, ko potegneš ročko pri odprtih vratih, tako, da načeloma kljuke na obeh straneh funkcionirajo. Je mogoče kak child lock aktiviran? Kje se to izklopi?

Hvala

Od zunaj pa jih lahko odpreš? Odpri vrata in poglej na strani če je kakšno "stikalo" za preklop. Največkrat so rdeče barve, preklopiš pa s ključem. Lahko pa je kak gumb na armaturi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

jumper1

na šoferjevih vratih kjer se odpirajo šipe je gumb za varnost otrok da ne morejo opirat vrat in šip

Veloce

Ta gumb deluje le za stekla. Štifta za vrata pa ni nikjer.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Gox

Veloce

Zanimivo, vendar na sliki 22 tisti krogec nima nič noter, kar bi se obračalo.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

alesz

Toliko je teh modelov,da sem že vse pomešal.....ampak,ali nimaš na displeju da sprogramiraš nako otroško varnost...?

Veloce

Displey sicer dela, ampak mi ročka BC- ja ne dela, kar naj bi bila kar pogosta napaka menda. V ponedeljek ga peljem k mehaniku, da se malo poigra s tem. Vrata pa mi sploh niso jasna.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

alesz

CitatVrata pa mi sploh niso jasna.

Najprej je sploh potrebno določit kaj je tisto kar ne dela.So pa bili problemi na teh vratih.Zapirajne je sestavljeno iz zunanje kljuke,ključavnice ki ti zaklepa vrata in notranje plošče ki ti preklaplja med temi mehanizmi.Ko zunanji del dobi zračnost  ti premalo zasuka nehanizem na tej plošči in ti ne odblokira tega sistema .Ostane nekje na sredini in notranja kljukica gre v prazno.Ponavadi se na to povezavo da dodatna vzmet.....vsaj tako je bilo ko je bil ta avto aktualen.Je pa potrebno določit kaj v osnovi je narobe...........