Berlingo cuka vsako zimo (še v garanciji)

Začel/a mirko123, December 08, 2013, 09:39:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirko123

Marca 2012 sem kupil berlinga multispace 1.6 HDi. Vse lepo in prav do novembra 2012, ko mi je avto začel cukat. Cuka mi največkrat zjutraj, ko grem v službo po kakih 10 minutah vožnje. Takrat moram dodajati in spuščati gas, da potem preneha cukat. Èe pa pedalko za gas držim konstantno, je cukanje vedno močnejše in avto se dobesedno trese kot centrifuga na pralnem stroju. Ko to cukanje mine, je potem načeloma vredu, ni pa vedno tako. Èe je hladno, potem avto cuka tudi na poti iz službe. Včasih ga celo tako duši, da ko pritisnem pedalko za gas do konca, avto sploh nič ne pospešuje ali pridobi na hitrosti, ampak ga samo trese.
Novembra 2012 sem najprej nekajkrat obiskal en pooblaščen servis kjer so mi nadgradili firmware in zamenjali en senzor. Po nekaj obiskih niso imeli več ideje kaj bi bilo narobe zato sem jih imel dovolj in sem avto začel voziti okrog januarja 2013 na drug pooblaščen servis. Tu so mi zopet nadgradili firmware in opravili neke nastavitve. Ni pomagalo. Nato je bil narejen redni servis, toda cukanje je ostalo. Okoli aprila 2013 so govorili, da bojo zamenjali injektorje, a na koncu so zamenjali EGR ventil. Avto je nehal cukat, toda izgleda, da zaradi tega, ker se je otoplilo saj mi ves ta čas ni niti enkrat cukalo do novembra 2013, ko so se vse težave ponovile.
Vsakič, ko pridem do serviserja in se pogovarjam, ga vidim, da nima več ideje kaj bi lahko bilo. Avto je še kake 3 mesece v garanciji, jaz pa sem že obupan, da tega ne bojo znali popraviti v garancijskem obdobju. Naveličan sem neprenehnih obiskov pri serviserjih, saj sem jih opravil več kot prej vse skupaj v 20 letih odkar imam izpit za avto.
Mi lahko prosim svetujete kaj naj naredim?

Čojko

antasi

mogoče ni slaba ideja, da doplačaš podaljšano garancijo(če se da?)
če ne verjameš. da bodo odpravili okvaro
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dvorjan

Citat od: antasi;172450mogoče ni slaba ideja, da doplačaš podaljšano garancijo(če se da?)

To dejansko ni slaba ideja. Za Berlinga podaljsana garancija ni pretirano draga, doplacas pa jo lahko kadarkoli, seveda le do tedaj, ko je avto se v osnovni garanciji ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirko123

Podaljsano garancijo bom definitivno vzel, 2 leti verjetno. Ampak kaj mi pomaga, če ne znajo odpravit napake, ki se vleče že drugo zimo ...

alesz

Èe imaš shranjene delovne naloge na katerih se vidi,da je bila vedno ista napaka,potem to sploh nima veze z pretekopm garancije.Napaka mora biti odpravljena......

dvorjan

Pa tudi, ce ti reklamiras 3x isto napako in da je serviser ni odpravil, se vmesa Citroen Slovenija ... Poglej, kaj pise na delovnih nalogih.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirko123

Bom pogledal, ko pridem domov iz službe.
Včeraj sem poslal opis problema še na email info.ac.si@citroen.com in izpolnil kontaktni obrazec tule http://www.citroen.si/kontakt/kontakt-citroen/kontakt-o-vozilu/ .

Èe pošljem email na uradno zastopstvo citroen.slovenija@siol.net dobim obvestilo o nedostavljenem emailu

CITROEN SLOVENIJA D.O.O.
ULICA 15. MAJA 18
6000 KOPER
tel: 05 668 12 50   fax: 05 668 12 35

web stran: http://www.citroen.si/
e-mail: citroen.slovenija@siol.net

SeBcHy

Zgolj za info. Èe se ne motim so tole zgoraj stari podatki.
Mislim da je zdaj sedež Citroen Slovenija v Ljubljani in ima nove podatke:

CITROEN SLOVENIJA D.O.O.
Barjanska 54
1000 Ljubljana
Tel: 01 2004 200
Fax: 01 2004 239
Web: http://www.citroen.si
E-mail: info.ac.si@citroen.com
Facebook: https://www.facebook.com/CitroenSlovenija

Probaj jih kontaktirat preko teh novih podatkov (če seveda še nisi).
Pa upam da boš uspešno rešil težavo :)

tomaz555

Glede na to, da si iz Kamnika, mogoče ne bi bilo slabo, da se zapelješ do Jerovška. Jenko je dober, vendar pa skozi roke da manj avtov. Glede na to, da si že menjal servis, bi rekel takoj v Grosuplje, drugače je AH Jenko vedno moja prva izbira.

xpuser

Kdo ga je pa do sedaj odpravljal napako?

Drugače pa morač biti sadomazo da to trpiš.

tomko030

Pozdrav!
Si bom izposodil tole temo.
Poleti sem "prešaltal" na sestrsko firmo - kupil sem nov avto - Peugeot Partner TePee 1.6 HDi alias Citroen Berilngo. Nov avto - novi problemi: trenutno imam prevoženih okoli 12500 km, avto je drugače TOP, me pa nekej moti in vas prosim za vaše mnenje, preden ga peljem na Milje h Kavčiču. Sem že iskal po forumih, našel sem nekaj odgovorov, ki pa me niso prepričali.
Torej motor mi začne nekje pri okoli 2200 - 2800 obratih zgubljati moč in relativno močno tresti, tako da moram spustiti gas in se zadeva umiri. To se mi je že dvakrat zgodilo, ko sem zapeljal na AC, včeraj sem pa šel na Jošta in sem se malo bolj zagnal v klanec in mi je nenormalno začel tresti - cukati motor, ogret je pa bil sigurno na delovno temperaturo.Prestavil sem iz četrte prestave v tretjo pa isto - malo bolj gas do omenjenih obratov - motor ob moč in se trese. Kaj bi to lahko bilo?

mirko123

Opis napake sem posredoval tudi na Citroen Slovenija, ki so se odzvali in mi še četrtič nadgradili firmware. Tole je bil njihov odgovor:
CitatNa podlagi proučitve primera tudi s strani tehnične službe Citroen Slovenija d.o.o. vam sporočamo, da na vašem vozilu ni prišlo do nepravilnosti v delovanju. Prišlo je do pojava neustrezne kalibracije funkcije v hladnem vremenu, kar pa je pooblašlčeni servis, z ustrezno programsko opremo, že uredil. Več pojasnil glede predmetne  zadeve boste prejeli s strani vašega izbranega pooblaščenega serviserja, ki vas bo tudi poklical in povabil na prevzem vašega vozila.

Napaka se je po približno enem mesecu ponovila in avto mi zopet cuka in trese. To je za znoret.

@tomko030 jaz imam zelo podoben problem, ki mi ga ne znajo odpravit!

mirko123

Citat od: xpuser;172479Kdo ga je pa do sedaj odpravljal napako?

Drugače pa morač biti sadomazo da to trpiš.

Nisem sadomazo, sem pa na robu z živci. Avto je bil vožen na 2 različna servisa, posredoval je tudi Citroen Slovenija. Rečeno mi je bilo, da pooblaščeni servisi kontaktirajo s Citroen Nemčija, ki jim napaka ni bila znana. Citroen Slovenija kontaktira s Citroen Francijo, ki jim je bila napaka znana in se pojavlja na nekaterih vozilih med 0 in -30°C. Prikrita serijska napaka, ki jo poznajo samo Francozi? Meni tudi ta firmware ni pomagal in mi Berlingo še vedno cuka.

tomko030

Mirko ne me strašit. Že dovolj sivih las mi je povzročil prejšnji avto (picasso), ravno zato sem se odločil za čisto novega, zdej pa to...:bombs:
Jutri gre h Kavčiču pa da vidimo...