Èiščenje EGR ventila

Začel/a CEPETKO, November 26, 2013, 05:30:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Sem bral v Auto Bild reviji kjer je opisano kako očistiti EGR ventil.
Tam piše da moramo odstraniti zračni filter, in dati tekočino ki jo proizvaja LIQY MOLLY na mesto zračnega filtra noter, in držati plin na polno nekajkrat zaporedoma. Kako se očisti ventil, ali je to pravilen način čiščenja ?
Kdaj in kako vem da je ventil potreben čiščenja ?
Citroen - kreative tehnoloži.

CEPETKO

xpuser

Citat od: CEPETKO;171464Sem bral v Auto Bild reviji kjer je opisano kako očistiti EGR ventil.
Tam piše da moramo odstraniti zračni filter, in dati tekočino ki jo proizvaja LIQY MOLLY na mesto zračnega filtra noter, in držati plin na polno nekajkrat zaporedoma. Kako se očisti ventil, ali je to pravilen način čiščenja ?
Kdaj in kako vem da je ventil potreben čiščenja ?

mogoče če ni ga redno čistil, zdaj ko je star samo dol in čistit, samo kaj ko je tudi kolekot usran.

CEPETKO

alesz

Ni mi jasno kako bi po tem postopku čistil EGR ventil. Tekočino daš namesto zračnega filtra,oziroma jo špricaš noter.Gre po sesalni cevi  v turbino ,na drugi strani ven po tlačni cevi v interkuler,od tu skozi priperalno loputo v sesalni kolektor,skozi sesalne ventile v motor.....kar se mene tiče čistiš sesalne vode.Tudi v resnici postoji nek tak postopek.EGR ventil pa je "bližnica" med izpušnim in sesalnim kolektorjem in tudi smer gibanja plinov je od izpušnega kolektorja proti sesalnemu.....Èe se že pripravim čistiti ta ventil ga čistim odmontiranega z zobno ščetko in sprejem za čiščenje zavor,.....