Vladotov Rumeni Ami

Začel/a krka964, November 23, 2013, 11:22:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

krka964

Evo par slikc. Avto je bil s skrbjo zložen skupaj in kar je najbolj važno, dnevno je na cesti, lastniku v veselje. In nam, kajpada, da nismo sami na cesti, he he

krka964

Evo, pa še srečni lastnik "prostorske stiske", ki je tudi avtor objavljenih slik, Vlado in kočija ob domačiji.

Zeko124

Je lastnik tudi na forumu, semizdi... Vem kakšen je bil avto pred obnovo, z "novim" stanjem nisem seznanjen v živo. Vlado pri obnovi ni kompliciral (tako kot jaz), zato pa se vozi že eno leto prej, kot se bom jaz, he he. Lepa :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

Lepo je končno videti AMIja z NM tablicami :BigThumbs: Pohvale lastniku za obnovo :emot112:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Oh žuti Ami, ljepota! Ma tisti beige tudi ni za v smeti...
Lepo ih je videti skupaj in v tako obljubljenem stanju!

Citroenovc

Oba sta rumena, mimogrede. Samo da je en temno rumen.
OK

LP
Primož

garac

ali pa živo rumen, drugi pa bolj original rumen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Imaš prav. Živo je boljša izbira kot temno.
OK

LP
Primož

krka964

Živo rumen je, kot že ime pove Citronius, oni drugi "taobšlesani" je pa devet let po barvanju. Ima pravico do takega izgleda, jasno ?!?!?!
Želel sem povedati, da se da z voljo, zagnanostjo, željo in tudi z domaæimi mojstri marsikaj narediti tako, da potem služi svojemu namenu. Da se se da originalno prijetno voziti z njim.
Kar se tiče odtenkov rumene barve je pa meni seveda najljubša "bouton d"or". Dam nekaj tega gor, ko usposobim skener, pa da vidite to barvo.

Zeko124

Tako, sem prosil moderatorja da tole prestavi kar v novo temo o temle Amiju... Upam da lastnik ne bo slabo volje :). Pred mislim da slabim letom sem prejel telefonski klic od strica... "alo, Žan, imaš doma kak regler od Amija!?" "Bi se našel kak, ja, kaj ti bo?" "tu en prijatelj v Žužemberku je kupil Amija, pa ma crknjenega". No, kasneje me je po telefonu poklical Vlado in dogovorila sva se za ogled njegove nove pridobitve. Avto sem malo pregledal in malo poslikal, odgovarjal na vprašanja, podal nekaj nasvetov in mnenj glede obnove in obnova je veselo napredovala dalje.

Avto ni bil v najboljšem stanju, ne pa tudi najslabšem, ena srednja žalost. Spodnji del proti pričakovanjem zelo dober, zgornji del (rob strehe, A stebri,...) na žalost precej manj, upam da so tudi to rešili, kot se zagre. Avto je bil enkrat v preteklosti zaleten, zato je kombinacija novega in starega tipa Amija in ko kaj crkne najprej ugotavljamo kateri tip je tisti del (npr. ključavnica za vžig).

Edit: nekaj utrinkov z ogleda sledi predvidoma naslednji vikend, ko bom spet za domačim računalnikom, danes me nekaj heca nalaganje slik, pa se mi ne da ubadat :Hammer3:

Vsekakor vsa čast lastniku ki je nepremičnino spet spravil na cesto in še en Ami več veselo kruza po Slovenskih - Dolenjskih cestah :BigThumbs:!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

thundercat

Sem dal sliko, kjer je v ozadju grad v Žuženberku kar na namizje v računalu.:take_picture:

Zelo lepa slika !!
Èlan Citroen klub Slovenije

Costa

pozdravljeni

ne, seveda ne bom slabe volje....

žal nisem ravno priden forumaš...vendar je mogoče čas, da se bolj pridno vključim v to spletno klepetalnico...

ami8 je vsekakor zakon...tako kot vsi legendarci iz seije A...

Costa

Costa

hvala....ta je rs enkrtna fotka...imam pa jih še nekaj....jih bom počasi naložil...

hvala tudi za ključavnico....

Zeko124

A ključavnico ste spedenal ;)? Me predvsem zanima kako :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si