\

Začel/a dvorjan, Avgust 19, 2013, 07:13:50 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Te varnosti so en tralala oz. marketnška fora za prodajat nove avte. Pol pa maš tipa, ki menjuje avte zaradi varnosti, pa otroci, pa kaj vem kaj,... v soboto pa na motozbor, CPP zanj itak ne veljajo, pa drugi dan še ves v hlapih z motorjem proti domu,...

Jaz se dnevno vozim z GS-om, prej z Amijem, pa redno otroke v vrtec, šolo, brez pasov in raznih stolčkov na zadnjih zicih,...

Jaz več dam na pasivno varnost - trezno glavo!

andraž

To ni problem, da vozim normalno in dokaj po omejitvah. Z 2cv, DS in R5 prevažam sina in da potrkam na les, do sedaj 100% varno. Kriza je, da je vedno več norcev, ki kupijo 200 Konjev za 1500 Eur, potem pa slalom med avtomobili in kolikor gre. Tukaj moja normalna vožnja nima nobenega pomena. In ravno to je bistven problem.

Mike666

E Èojka zadel si to kaj jaz tupim vsakemu nerazgledanemu. Se popolnoma strinjam.
Me zanima keri se vozi 50 pa 80 km/h. In zanima me kaj bo z avtom in potniki pri trku z 120+ km/h.
Se tudi vozim z starimi avti in me boli patak za to kao "varnost". Ko bo čas zame bo pač čas.  No one lives forever.

AgitatoR

Nekateri ste prav patetični v zagovarjaju nevarnega avta.
In nekateri se celo javno hvalite da otroke nepripete prevažate okoli.

Sam sem se zaletel z Astro G, sedaj bi bila stara 5 let.
Èe bi v isti situaciji vozil Xantio ali pa Tempro, ki sem jo imel pred Astro, bi imal čisto svoj nagrobnik v Hrovači. Vasi, kjer je pokopališče.

Tako sem pa invalid I. kategorije, upokojen za osem ur.

Slike Astre so tudi tukaj gor.

Xantia je super avto, v vseh pogledih. Razen, ko se gre za pasivno varnost.
Dejstva so znana, lahko si jih intrepetirate po svoje, če imate kaj od tega.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

Mike666

opel ki rjavi že prvi dan ko zapelje iz toverna. Ti novi pa jim že celo plastika rjavi phahahhaha.
In kak veš da bi imel nagrobnik. Kaj pa če bi se drugače odneslo. Pomisli na to.

In kje piše da otroke vozim nepripete? Še v Dyano sem si vgradil pase. ;)
:BigThumbs:

AgitatoR

Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

ModelJT

Citat od: AgitatoR;171067Èojko tako prevaža otroke.

Ja saj če v avtu zadaj ni pasov jih boš bolj težko pripel.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: Mike666;171051No one lives forever.

Mike trofil moj pogled na svet :BigThumbs:. Lahko ogromno delaš na preventivah pa ti vse skup nič ne pomaga, če tak pogledaš si lahko eden od 7 miljard ki mu meteor pade na glavo.

Èe ti je namenjeno ti je pač namenjeno, zato bom jaz vozil oldschool avte in teh testov ne bom je*al 5 posto, pa ako pukne, pukne. La vitta :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Ja, pa mene so tudi tako vozili s 101ko. Pa vse vas najbrž tudi. Pa zadnjič gledal ene 50 let stare posnetke na tedniku, kako so včasih prehitevali v škarje, ker ni bilo AC, pa kamioni in kombiji, ki so 30 na uro hropli v klanec,.. pa se ni nihče pretirano spraševal o varnosti. Varnost je postala popularna ko so prišli močni avtomobili in bili dostopni srednjemu razredu. Potem pa varnost kot trik za hitro menjavanje avtomobilov v novejše, pa ena izmed točk za prednost pred konkurenco,....Poiščite recimo koliko ljudi je v EU v zadnjih 10 letih umrlo v 2cv-jih. Po moje nihče.

Tiki

Jaz imam očitno srečo ko sem se prvih 15let življenja vozil v Jugotu, R4 TL, Ladi rivi, Golfu 2, itd "nevarnih" drvarnicah... Mama je celo doživela čelno trčeneje pri 50 km/h jugecom, pa ni noben invalid. Najbolje da vsi kupimo Volvote 740...
Pamet v glavi za volanom je še vedno največja varnost...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zlomjo

Jaz bom zmanjšal število zvezdic. Grem iz XP na 2CV. Vsakega enkrat doleti konec, to je splošno znano in je več ali manj povezano z usodo. A je kdo pomislil, da z dvema različno hitrima voziloma ne boš nikoli prišel do iste točke na cesti v istem trenutku? Problem pri nesreči pa je ravno ta, da si ob napačnem času na napačnem mestu. Bil pa sem v osemdesetih letih priča čelnemu trčenju Dyane in poloneza pri Moletu. Kriva je bila objestna vožnja verjetno zadimljenega šoferja. V polonezu je imela sopotnica odprt zlom desne roke, v Dyani pa voznik udrto spodnjo čeljust, sovoznik bp, zadnji levi sopotnik je dobil močan udarec v glavo in ima trajne posledice, desni sopotnik pa je doživel le hud šok, verjetno ko je videl glavo levega. Šasija je dobro ublažila trk.

zlomjo

Pozabil sem reči, da bi jo tudi zadnji levi sopotnik verjetno boljše odnesel, če bi bil pripet.

antasi

prosim vas, da bodite strpni in ne obsojajte po nepotrebnem drugih,

zakaj?

Kaj vas briga če se npr. jaz vozim pripet ali ne,
kaj vas briga če vozim zadaj 11 otrok nepripetih,
vi ne boste odgovarjali za posledice.

Zakaj?
Možgane nam vsak dan perejo z preventivo pa
varnostjo, pa ..
potem pa vidiš da največji slinavec Žlendriæ
javno pove da dve leti ni hotel povedati za ponarejanje izpitov???
on bi moral to javno povedati, ne pa mi!!!
Lahko ga je resnično sram in upam, da je tudi njegovim sodelavcem,
ki nimajo vesti in hodijo v službo po plačo.
Ti agitator pa nimaš pravice soliti ljudem kaj je prav ali ne,
pa če si invalid ali ne ,
sorry ampak tako kot mi nismo krivi da si ti invalid, tako tudi ti nisi
pristojen da boš solil pamet ali bomo privezani ali ne!
Pa  ne se zdaj oglašat da se  moramo privezati,
saj lahko poškodujemo druge, pa zavarovalnica stroški, bla bla

Ta kurčeva država je že tak v riti, da nobeno slinjenje in ritolaznjenje oblasti(in zavarovalnicam)
več ne pomaga..
Naj vsak poskrbi zase in za svojo vest pa bo imel dovolj dela.

Èe ni npr. mi ljubitelji starodobnikov strmeli za takoimenovano varnostjo,
potem bi morali prvo vse naše starrine odpeljat direkt v prešo in ne slučajno prodat kakemu "naivnemu" kupcu.
Saj bi morali vedeti, da tudi kupec npr. xantie ogroža sebe svoje otroke in tudi druge, pa mu nebi smeli dovoliti nakup, če bi bili pošteni...

ps se oproščam če je kdo prizadet, ampak moj namen ni bil žaljenje,. ampak zbudit možgane, da bodo vklopili funkcijo
splošne razgledanosti, po katerem slovi tudi ta forum, napram marskiateremu drugemu in upam da bo tako tudi ostalo(bravo Gaši, Markolin in ekipa)
pa če opazite, odkar je bil podeljen rdeč karton Janezu
ni več nekih "prepucavanj in žaljenj"" na forumu in naj tako tudi ostane.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dbostjan

Tudi meni tiste NCAP zvezdice ob nakupu avta ne pomenijo prav veliko. So sicer dobrodošle pri trku, vendar je še toliko dejavnikov, na katere zvezdice nimajo niti malo vpliva. Pri rabljenem avtu pa njihov vpliv še bolj zbledi, če je avto načela rja (sploh ni nujno, da se vidi na zunaj, zanimal bi me NCAP preizkus po treh ali štirih letih vožnje po naših cestah).
  Danes je na prodaj veliko rabljenih avtov, ki imajo za seboj rahel trk ali manjšo nesrečo. Èe niso bili kvalitetno popravljeni in zaščiteni, smo spet ob kakšno zvezdico. Moj avto je popravljal mojster, ki mu nad vrati delavnice visi tabla s pooblastilom petih zavarovalnic, a sem se samo držal za glavo, ko sem snel kolo...
  Pomembne so tudi gume, vzdrževanje zavor, podvozja, kar je danes že kar drago. Tudi če pošteno plačaš, ni nujno, da je dobro narejeno. Ko sem imel še kangooja, sem šel iz servisa (redni servis 90kkm) direktno na tehnični pregled. Nisem ga opravil zaradi zavor, so mi rekli, da je od vsega servisa dober le račun.:Hammer3:
  Bral sem tudi neko nemško raziskavo, kjer so ugotovili, da so v prometnih nesrečah po prevoženih kilometrih najmanj udeleženi starodobniki. Po svoje razumljivo, saj lastniki vanje vložimo ogromno prostega časa in tudi kar nekaj denarja, tako da večini niti na misel ne pride, da bi z njimi vozili divje in objestno.
  Včasih imam tudi občutek, da se kakšen voznik prav "zanaša" na svoje zvezdice in počne marsikaj, česar ne bi počel, če bi imel "po zvezdicah slabši" avto in več odgovornosti do drugih.
  Do sedaj še nisem imel avta, ki bi se lahko pohvalil z velikim številom zvezdic, redno pa vsak svoj avto dodatno zaščitim pred rjo in skrbim, da je tehnično brezhiben. Poskušam tudi voziti tako, da čim manj ogrožam tako sebe kot ostale udeležence v prometu, včasih jaz pazim na druge voznike, včasih drugi name, če ga kaj polomim... Vse ostalo pa polagam v roke Višji sili, do smrti bomo vsi živeli...

xpuser

Ni potrebno it v ekstreme, največ je sreče, mislim da bodo uvedli avtomobile ki bo v primeru trka poklical reševalce. Mi je pa mimo tastari avtomobili z slabimi zadnjimi lučmi ki še komaj kaj svetijo in tovodobne dnevne luči ki ne svetijo zadaj.