AX-podvozje

Začel/a thundercat, November 12, 2013, 09:52:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

thundercat

Živjo forumaši,

Imam eno vprašanje:
Ker želim preventivno zamenjati ležaje na zadni premi na mojemu "novemu" AX-u
(imam dva) me zanima kako se nastavi višina z tistima prečkama, ki sta povezana na mostu ?
Nekje sem zasledil, da se spusti/dvigne za toliko in toliko zob, pa te teme ne najdem več.
Kako nastavim nazaj, ko je enkrat že razstavljeno ?

Pa hvala za odgovore!!:BigThumbs:
Èlan Citroen klub Slovenije

zlikovski

zacajhnaj, predena začneš razdirat.

thundercat

Ok, se pravi da označim zobovje, preden dam narazen.

Ko dobim ležaje in ostalo bom kaj poslikal.:take_picture:

zlikovski

Označi si recimo, roko, ter cev zadnje preme, ter torzijsko palico. Nariši si črtice, ali pač kak ti bo lažje, malo se znajdi.
Ko daša avto spet nazaj na kolesa, da bo nazaj na pravi višini.

Èe boš levo in desno roko sestavil samo za en zob razlike, ti avto nebo pravilno stal.
Tudi če daš za kak zob višje ali nižje boš videl razliko, zato si lepo označi, da nebo nepotrebnega naknadnega dela.

CEPETKO

Pa nabavi si zelo močan torx da ne boš vijaka okroglega naredil ker potem si  adijo saj ga ne boš mogel odviti še bolje je uporabiti nastavek torx ki ga daš na ragljo. Èe boš menjal ležaj menjaj tudi pušo, in semering mislim da se dobi vse v kompletu skupaj. Ja pa na zamenjavo zavorne cevi računaj ker ta potuje po roki do bobna na vsaki strani. Ker boš verjetno zavorno cevko odtrgal pri vijakih na zav valjčku kateri ponavadi zarustajo, in so takoj okrogli zato moraš imeti zelo dober ključ da jih odviješ.
Citroen - kreative tehnoloži.

thundercat

Hvala za nasvete. Najbolj me skrbi tisti torx vijak. Upam, da bo pametnejši prej odnehal.:bombs:

Sem pa že naročil set za zamenjavo, kjer je vse poleg.

Mike666

Segrej okoli njega z brenerjem.

thundercat

Danes se je začela veselica z podvozjem. Kar namatral sem se glede na to, da sam šravfam. Takole je most pristal na mizi:

thundercat

Torxa sta šla presenetljivo narazen, brez trmanja.:emot112:

Sledilo je označevanje položaja prečk, kjer so znameniti zobčki, ter nato je popela macola ker drugače ni bilo posluha. No, do tule je šlo vse kot po maslu:

thundercat

Krivec za probleme z podvozji je tule:

thundercat

Ker je za danes dovolj šravfanja, moram vprašati naslednje:

Kako se sname/zamenja osovina, ki je tudi že malo načeta in se vdijo gor odtisi

ležaja ?  Nočem neki na silo probavati, kakega zeger varovala pa tudi ne opazim.

Škoda, ker v kompletu novih ležajev ni tudi ta os.

zlikovski

To pa boš zgleda moral nekam peljat da ti sprešajo ven in novo not. Švasanje obstoječe in nato drejanje, je začasna rešitev.

CEPETKO

Joj joj sploh ti ne bi bilo treba cele osovine dol šraufat ampak bi samo roke dol vzel - bi bilo pol manj dela. Samo čisto malo - ampak res malo pobrusi z smirkovim papirjem ker to ničesar ne ovira. Osi jaz nebi menjaval zaradi tega. Sledi pa se morajo videti ker ležaj samo pritiska na os, in se ne vrti.
Ko pokriješ lezaj in semering z zunanjim pokrovčkom daj na njega grafitno mast na debelo da ne bo ob robu pokrovčka voda prodirala noter.
Citroen - kreative tehnoloži.

zlikovski

Pa še to, lajko si zdaj narediš luknje za mazalico, pa vsako leto malo pritisneš notri mast.
Ob sestavljanju pa lepo nafilaj z mastjo.

thundercat

Nipel za mazat sem že vgradil na obeh straneh.

Os je pa na delu notranjega ležaja malo pobrana, pa sumim da bi bilo kasneje

preveč lufta.

Èe bi želel os dol dobiti, a ostane (tist del, ki se privijači na poden) na mostu,

ali se tudi loči od sredinske cevi ?

Razmišlam, da bi malo pošvasal in pobrusil to os.  Preše pa žal ni pri bajti.