Nove kart za RT6, eMyWay, WIP Nav+ 2013/2014

Začel/a sylver, Oktober 20, 2013, 10:31:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gregor87

Evo posodobil še "Eastern Europe North West" in je res, tak kot pri tebi, če iščem pod črki "D" in zlistam 11 zadetkov, ulice "Drevored 1. maja" ni noter. Èe pa iščem po številki "1", pa je.

sylver

Hvala za preverbo.

Potem ni nic narobe s samim RT6, ampak z zemljevidi.

Sem ze pisal na Navteq in cakam odgovor.

sylver

Danes sem po 3 posredovanjih prejel odgovor:

Dear Mr.,

Thank you for your enquiry about the search function.  

HERE Maps are used in many of the navigation systems in the market. The navigation system function you mention is a function of the navigation system software supplied with the hardware and is not a function of the map data. Please note that each automobile manufacturer has made choices on the functionality that they wish the navigation system to support. We kindly recommend you to contact your dealer about this issue.

Please have a look on our current database through our Map Creator on //www.here.com. You can also leave a report with a video link if you like.

Should you require additional information, please send us your feedback by replying to this email.  

With kind regards,

HERE Customer Service
PO Box 501
7300 AM APELDOORN
THE NETHERLANDS

:argue1:

SeBcHy

Tale odgovor je meni malo smešen, glede na to, da se ta "težava" z iskanjem ulice pojavi šele ko nadgradiš mape na novo verzijo 2013/2014, FW pa ostane isti kot prej oziroma imamo vsi mi različne FW-je in vsem se je težava pojavila točno tokrat ko je bila opravljena nadgradnja map na novo verzijo.

Razen če so v novih mapah kaj spremenili podatke ulic in bi moral zdaj še proizvajalec navigacije posodobiti FW, da se po domače povedano to vse skupaj pravilno ujame :) Bomo videli, mogoče bo pa kakšna nova verzija FW-ja to zadevo uredila.

poldek

Pozdravljeni
Zanima me:
1 ali ste sedaj stestirali te zemljevide za RT6(eMyway), ki jih je Sebchi naložil na spodnji link
https://www.tvin.si/shramba/j/645f34...34393735393532

ker ste našli neke napake glede naslovov ulic...

2 Mi lahko kdo poslje kaksna navodila za upgredanje zemljevidov...konkretno sedaj bi rad posodobil le sosednje drzave (in drzave, ki spadajo v tist komplet) sele kasneje (ko bo kaksna dalja tura) po fazah nalagal vse obstojece posodobitve.

3. Koliko cca. časa traja posodabljanje za posamezno skupino držav

Hvala

poldek

Ker ste uspešno kupili celo posodobitev navigacije, bi predlagal nakup še ene zadeve za RT6 -eMyway in sicer mesečno posodabljanje radarjev...več o tem na spodnjem linku

cena 30 €/12 mesečnih posodobitev, kar je smešno (pri skupnem nakupu) malo oz. veliko manj, kot če se ne uspeš izogniti že prvemu radaju, ki bi se ga z redno posodobljeno bazo radarjev teoretično lažje izognil...

kaj pravite

http://www.navigation.com/C4Picasso_2012_emyway/eMyWay-Citroen-Risk-Areas-12-Month-Subscription/citroen-eu/product/E4972011407001/en_GB/EUR/

sylver

Hmm....cena je sicer res nizka, a komu se da s tem nakupom ukvarjat oziroma kdo bi kupil?

Lahko kupiš in "šeraš" zanmi vsak mesec posodobitev, ki ti jo bo Navteq poslal :BigThumbs:

Jaz sem že kupil zemljevide s pomočjo več uporabnikov, saj je bil znesek precej višji (149 EUR).

Dvomim, da bi se še kdo našel, ki bi bil pripravljen it v skupni nakup teh radarjev...ali pač?

Poskusi še koga vprašat, če je za, da skupaj kupimo te radarje.

Evo jaz se javim in sem zraven, torej sva že 2 :emot66:

Sicer pa ne mislit, da se v roku 1 leta oziroma 12 mesecev doda veliko radarjev po Sloveniji....za ostale države, ki so zajete, pa se morda splača.

Alert for traffic lights with radar cameras, radar speed traps: Belgium, Netherlands, Spain, United Kingdom, Italy, Slovenia, Austria, Czech Republic, Poland, Portugal, Finland, Sweden, Norway, Andorra.

sylver

Citat od: poldek;178166Pozdravljeni
Zanima me:
1 ali ste sedaj stestirali te zemljevide za RT6(eMyway), ki jih je Sebchi naložil na spodnji link
https://www.tvin.si/shramba/j/645f34...34393735393532

ker ste našli neke napake glede naslovov ulic...

2 Mi lahko kdo poslje kaksna navodila za upgredanje zemljevidov...konkretno sedaj bi rad posodobil le sosednje drzave (in drzave, ki spadajo v tist komplet) sele kasneje (ko bo kaksna dalja tura) po fazah nalagal vse obstojece posodobitve.

3. Koliko cca. časa traja posodabljanje za posamezno skupino držav

Hvala

Zemljevidi so res novejši in vsebujejo posodobitve, je pa vnos določenih naslovov malo drugačen, kot je bilo prej.

Kako namestiš zemljevide?

Prižgeš avtomobil in vstaviš USB ključ v avtoradio (pri meni je to v naslonu za roko).

5. Počakaš nekaj sekund, da zazna USB ključ in greš v "Map managment" in v "Mapping and updating".

6. Na desni strani spodaj se prikaže možnost izbire "Update map".

7. Izberi regijo, katero želite posodobit/nadgradit.

Zemljevidi so razdeljeni na več regij. Slovenija spada v Eastern Europe North West

001 Italy
002 France & Andorra
003 Spain & Portugal
004 Benelux (Belgium, Luxembourg, Netherlands)
005 UK & Ireland
006 Scandinavia (Denmark, Norway, Sweden, Finland)
012 Germany
013 Central Europe (Switzerland, Austria, Liechtenstein, Northern Italy)
020 Eastern Europe South (Croatia, Bulgaria, Romania, Greece, Bosnia-Herzegovina,
Macedonia, Albania, Serbia. Montenegro)
021 Eastern Europe North East (Lithuania, Latvia, Estonia, Belarus, Ukraine)
022 Eastern Europe North West (Poland, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Slovenia)

OPOZORILO!! - avtomobil mora biti VEDNO prižgarn (med posodobitvijo regije ne smete ugasnit avta!).

Posodobitev posamezne regije traja nekje okoli 20 minut.

To je na grobo....je pa zelo enostavno...tudi za vse začetnike :emot20:

SeBcHy

Ja, za nove zemljevide je nekako tako kot je zgoraj sylver napisal.

Glede nakupa mesečnega posodabljanja radarjev, pa mislim da se to zaenkrat še ne splača. Razloga za to sta dva:

1.) To, kar je že zgoraj sylver napisal, da se v roku 1 leta v Sloveniji doda izredno malo stacionarnih radarjev, tako da če se voziš v glavnem po Sloveniji niti nima smisla vsak mesec posodabljati radarje. Drugo pa je, če se voziš zelo pogosto po tujini. Jaz osebno ne posodabljam radarjev vsak mesec, ampak jih posodobim preden grem z avtom v tujino, to pa je običajno na vsake nekaj mesecev (po domače povedano posodobim radarje npr. ene 4x na leto).

2.) Poleg originalnih radarjev, se na internetu zastonj dobijo tudi neuradne posodobitve radarjev, ki običajno temeljijo na isti bazi podatkov kot so originalni radarji. Skratka po domače povedano skorajda ni razlike med originalnimi in brezplačnimi neoriginalnimi radarji. Konkretno za navigacijske sisteme RT4, RT5 in RT6 dobiš neoriginalne radarje tukaj: http://www.navimaps.bugs3.com/rtxscam/en/
Posodabljajo se tako kot originalni radarji 1x mesečno (občasno 1x na dva meseca), za dostop pa prvo opraviš registracijo na spletni strani, potem pa ko se prijaviš izbereš svoj navigacijski sistem in shraniš na računalnik datoteko z radarji ter jih potem namestiš v avto. Sicer pa vse to tudi piše na spletni strani (v angleščini).

sylver

Kmalu bodo na voljo še novejše karte 2014-1 (vsebujejo podatke iz Q2 2013) :BigThumbs:

Ponovili bomo skupinski nakup - več o temu lahko preberete tukaj:
http://gpsunderground.com/forum/peugeot-citroen/24962-group-buy-rt6-emyway-wip-nav-fresh-2014-1-maps-europe.html

SeBcHy

Mene lahko načeloma ponovno šteješ za skupinski nakup, seveda če nas bo tako kot zadnjič zadosti in bo prišlo par eurov na osebo.

sylver

Sem te pisal zraven :)

Mislim, da se nas bo zbralo dovolj, da bo res prišlo par € na osebo.

Občasno preverjaj, koliko nas bo in kdaj bodo izšli novi zemljevidi Europa edition (za ostale regije so že izšli, za celotno Europo pa pridejo vedno kakšen teden kasneje).

Osti

sylver

Citat od: SeBcHy;178143Tale odgovor je meni malo smešen, glede na to, da se ta "težava" z iskanjem ulice pojavi šele ko nadgradiš mape na novo verzijo 2013/2014, FW pa ostane isti kot prej oziroma imamo vsi mi različne FW-je in vsem se je težava pojavila točno tokrat ko je bila opravljena nadgradnja map na novo verzijo.

Razen če so v novih mapah kaj spremenili podatke ulic in bi moral zdaj še proizvajalec navigacije posodobiti FW, da se po domače povedano to vse skupaj pravilno ujame :) Bomo videli, mogoče bo pa kakšna nova verzija FW-ja to zadevo uredila.

Nekako sem razumel HERE, kaj mi hočejo povedat. Oni nimajo popolnoma nič s tem, kakšne zemljevide bomo imeli v avtomobilih. Oni imajo samo svojo stran, kjer je recimo neka trenutna pokritost taka kot je.

Potem se pa vsak proizvajalec vozil (Citroen, Peugeot, Alfa, Renault, Opel....) odloči, kdaj bo "pobral" oziroma zajel podatke iz njihove HERE spletne strani, jih obdelal in dal uporabnikom za nakup.

Torej tukaj je HERE popolnoma "pasiven" če lahko temu tako rečemo. Oni ponujajo pokritost, katera se iz dneva v dan izboljšuje in to je tudi vse.

Primer 1:
- Peugeot se bo 10.8.2014 odločil, da bo na ta dan pobral vse podatke, ki so do 10.8.2014 zajeti na spletni strani HERE.com
- ker potrebujejo nekje od 3 - 6 mesecev za obdelavo teh podatkov (novi naslovi, ulice, križišča, krožišča itd...), bodo novi zemljevidi na voljo za nakup nekje decembra 2014 (oznaka bo pa 2014 Q3)

Primer 2:
- Opel se je 10.5.2014 odločil, da bo na ta dan pobral vse podatke, ki so do 10.5.2014 zajeti na spletni strani HERE.com
- ker pri Oplu potrebujejo manj časa za obdelavo teh podatkov (novi naslovi, ulice, križišča, krožišča itd...), bodo novi zemljevidi na voljo za nakup nekje avgusta 2014 (oznaka bo pa 2014 Q2)

Itd itd...

Upam, da sem bil dovolj jasen :)

Torej HERE nima nobenega vpliva, kdaj in kako bo potem uporabnik iskal naslove v novih zemljevidih - to je stvar posameznega proizvajalca vozil.

Se pa strinjam, da se je verjetno zgodila kakšna napaka oziroma težava pri Peugeot-u, ko so vnašali nove podatke o pokritosti v svoj sistem in so nekaj zašuštrali pri temu naslovu....ali pa morda pri več naslovih, samo jih nismo še odkrili....

Pri temu pa ne moremo nič....niti mi kot uporabniki in niti HERE. Sam se že poskušal dopovedat na Peugeot Slovenija, kje je težava, ampak me niso razumeli (nimam pa več energije, da bi se trudil).