Ležaj kompresorja

Začel/a ZelenClio, September 12, 2013, 05:12:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ZelenClio

Hellow. Po nasvetu odpiram novo temo s problemi na moji xsari.
Problem 1: ali kdo poseduje podatek kakšne so dimenzije ležaja na sklopki kompresorja in kje bi ga dobil, razen pri pooblaščenem?
Problem 2: ko je bilo zunaj 40 stopinj sem ugotovil da se mi očitno ne vklaplja druga stopnja na ventilatorjih za hlajenje motorja. Temperatura mi je zrastla na polovico med 90 stopinj in predzadnjo črto. Prva stopnja mi je normalno vklopila pri 90, verjetno ne bi smela temperatura kej dost nad 90 zrast? Zamenjal sem senzor z rjavim konektorjem ki naj bi po Haynesu dajal signal za vklop ventilatorjev pa ni nic bolje. Ce ga pocasi peljem v klanec se greje nad 90 ... Kaj bi se lahko pogledal / zamenjal?
Sam da klima dela :emot66:

alesz

35X55X20......................PC355500020CSR1

xpuser

Zamenjal sem senzor z rjavim konektorjem ki naj bi po Haynesu dajal signal za vklop ventilatorjev pa ni nic bolje.

Pelji, k jerovšku bo na koncu najcenejše.

ZelenClio

Citat od: xpuser;166626Zamenjal sem senzor z rjavim konektorjem ki naj bi po Haynesu dajal signal za vklop ventilatorjev pa ni nic bolje.

Pelji, k jerovšku bo na koncu najcenejše.
Mal sm hecn,napisal, pac nima klasicnega termostikala na hladilniku ampak ta senzor opravlja to funkcijo. Nism fahidiot, sicer pa ce nimas kej pametnga napisat pejt na 24ur pisat komentarje.

xpuser

:emot112:

Ja nekaj sam menjavaš, peljal bi k jerovšku,bi majstr priklopu na tester in sprobal kaj je, mogoče reostat, rele... glede na to da ti piše da si z grosupljega.

Sej meni je vseeno, sej bo počasi hladno in nebo problemov do naslednjega poletja.

ZelenClio

ZelenClio

Ležaj rešen/zamenjan  - cena 23 eur minus popust ...
problem s segrevanjem/pregrevanjem rešen - oksidirani kontakti na kablih pri relejih ventilatorjev in zrak v hladilnem sistemu

naslednja stvar; klima mi na "auto" noče povečat hitrosti kabinskega ventilatorja, tudi če obrnem stikalo za temperaturo na najbolj mrzlo, dela konstantno na drugi ali tretji stopnji ...
na ročno pa mi delajo sicer vse stopnje ventilatorja?
(še) eno butasto vprašanje, na ebayu sem slučajno zasledil predelan CPU od xsare 1.4, celo slovenski "produkt"; a sploh kej pridobi navora/km s tem al je bolj nateg vse skupi?

alesz

Èe imaš desni gumb na položaju za odrosavanje,ti avtomatika ne dela...............

ZelenClio

okej, to razumem, ampak tudi če je na recimo čisto na levo obrnjen, se pravi na srednje šobe, mi ne dela avtomatika.