Lučka za vodo in STOP

Začel/a skoma, Avgust 29, 2013, 01:58:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skoma

Pozdravljeni!

Prebrskal sem cel forum, naletel na veliko težav, vendar nobene podobne. :)
Stvar je sledeča. Imam xsaro 1.4i, 99'. Do pred kratkim je bil avto tipitopi, sedaj pa ga počasi načenja zob časa :)
Ko je avto še hladen, (temp. okoli 60°C se prižge ventilator) se vžgejo lučki za vodo in STOP, ob tem pa tuli še alarm vsakič ko pritisneš na gas. Tempetura redkokdaj preseže 100°C (seveda odvisno od vožnje). Torej, z motorjem in hlajenjem je vse v redu. Se komu sanja kaj je narobe z mojo smrekco?

xpuser

Cevi so vroče? Koliko pokaže temperturo če ga priklopiš na računalo, mogoče samo senzor temperature?

Čojko

Termostat? oz. če te prav razumem on sam mehansko dela ok, le signalizira narobe.

skoma

Zrihtano! Dolil sem motorno olje. Mel sem ga nekje na četrtini skale. Hvala za odgovore.

zlikovski

meni je čudno to, da si napisal, da se ti tu pa tam ogreje okrog 100 stopinj. normalna temperatura je okrog 90. v vročih dneh je možno da se dvigne malenkost nad 90. to kar si ti napisal mi nedeluje glih najbolj normalno.

Romzi

Citat od: zlikovski;165812meni je čudno to, da si napisal, da se ti tu pa tam ogreje okrog 100 stopinj. normalna temperatura je okrog 90. v vročih dneh je možno da se dvigne malenkost nad 90. to kar si ti napisal mi nedeluje glih najbolj normalno.
S klimo in v kakšen klanec ni 100 stopinj noben bavbav. Rdeče polje je od cca. 115 naprej.

skoma

Točno tako. Avto se mi segreje na 100°C v klanec. Avto včasih uporabljam v službi, kjer je veliko ustavljanja in speljevanja v hrib in se avto kar namuči.
Drugače pa, ob normalni vožnji je temp. okoli 90°C.

Zanimivo se mi zdi, da je zaradi olja javilo to napako. Hvala bogu da je bilo samo to. Sem se že vidu kako bom odšteval eure. :D

spaèek94

Ni čudno da je to zaradi olja, ker se ob manjši količini oz pomanjkanju olja tudi motor malo bolj greje beri: imam enak problem ker mi olje kuri in imam kazalec za temperaturo tudi za merjenje olja haha :D