Problem z robotiziranim menjalnikom

Začel/a miha82, Avgust 28, 2013, 04:49:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

miha82

Pozdravljeni.

Imam c4 grand picasso l.2008 2.0 hdi z robotiziranim menjalnikom.
Avto imam skoraj 1 leto in je bilo vse super, sedaj me je pa zacel "jugat" menjalnik.
Med voznjo v avtomatskem nacinu mi obcasno zgine A pred st brzine in avto ne menjuje sam, ampak se obnasa kot da imam na manual. Ko se mi to zgodi ne morem visati prestav v visjo od 3. , niza pa prez problemov. Ko ugasnem avto in ga cez kaksno minuto spet prizgem deluje spet tudi avtomatika.

Bil se na servisu na Citroenu v Kopru, kjer so mi avto priklopili na racunalnik in pokaze jim napako da spodrsava sklopka. Resitev menjava sklopke, vztrajnika, potisnega lezaja,...

Glede na to, da ima avto komaj 118.000 km prevozenih, se mi zdi malo zgodaj, da bi bila ze sklopka za zamenjat.

Zanima me, ce je imel kdo ze tak problem in kako resit tezavo z cim manj stroski.

ModelJT

Èe imaš uvožen avto je velika verjetnost, da nima 118000 km tako, da v takem primeru je lahko brez problema sklopka kriva. Kako je pa kaj z obrati? Ko bolj močno pritisneš na plin pri višjih prestavah, se ti mogoče samo obrati hitro dvignejo hitrost pa čisto počasi? Mogoče bi lahko bil kriv programski sistem menjalnika, bi ga bilo mogoče potrebno na novo naložiti?
[SIGPIC][/SIGPIC]

miha82

Avto je slovenski, kupljen od 1. lastnika, tako da km so realni. Glede obratov nisem zasledil kaksne spremembe. Vlece normalno kot vedno.
Software pa je bil ze posodobljen, tako da novejsega ni.

ModelJT

Citat od: miha82;165674Avto je slovenski, kupljen od 1. lastnika, tako da km so realni. Glede obratov nisem zasledil kaksne spremembe. Vlece normalno kot vedno.
Software pa je bil ze posodobljen, tako da novejsega ni.

Saj ne da bi bilo treba posodobiti software ampak ga na novo naložiti. Lahko je računalnik kaj zmedlo in ne spusti sklopke do konca pa zato pokaže kot da drsi, ker pri tej kilometraži, še posebej pri avtomatiku je zelo mala verjetnost, da je sklopka fuč. No lahko bi se pa tudi zglodilo da ti pušča semering glavne gredi in meče na vztrajnik in sklopko olje pa zato drsi. Si kaj pogledal nivo olja, ga kaj zmanjkuje? So ti na servisu kaj avto dvignili pa pogledali spodaj če je kaj mastno tam?
[SIGPIC][/SIGPIC]

miha82

Oni so samo preverli software, naložili ga pa niso na novo. On pravi da je treba menjat vse kar sem napisal in kot zgleda se niso kaj dosti ukvarjali z mojim avtom.
Avto sem pa imel na rednem servisu pri mojem mehaniku cca 1 mesec nazaj in ni nič rekel da bi bilo kaj mastno. Pa ga je imel dvignjenega.
Jaz nimam občutka da sklopka drsi, moti me to da mi meče iz avtomatike na ročno in da ne morem višati prestav.

ModelJT

Potem pa pelji k tvojemu mehaniku, pa ga naj dvigne pa malo bolj podrobno pregleda in pove kaj misli, pa ti tudi bodi zraven. Kdaj se ti je to začelo dogajati? Probaj mogoče peljati še na druge servise. Priporočam Jerovšek, Grosuplje. Lahko tudi Merlak, Drenov grič, sta dva taboljša uradna serviserja za citroen v Sloveniji. Samo jaz ne verjamem, da bi pri teh kilometrih bila sklopka tako izrabljena, da bi drsela.
[SIGPIC][/SIGPIC]

miha82

Sej moj mehanik ko sem mu danes povedal tudi dvomi da bi bila sklopka. Jutri grem še enkrat do njega, da vidiva kaj bomo naredili. Je pa stručko in mu povsem zaupam, samo mi ne more pomagat, ker nima programa za menjalnik, tako, da bom res se magari zapeljal do Merlaka. Mi je bližji. Sem z obale. V petek prvič in pol spet v soboto...

ModelJT

Èe pa so tako prepričani v Kopru pa naj dajo podpisano potrdilo, da če napaka ne bo odpravljena z menjavo sklopke, gre vse na njihove stoške.
[SIGPIC][/SIGPIC]

miha82

Ja mi je rekel ta sprejemni na servisu: Ja 1500€ bo vse skupaj, pa si zmagal :-))
Bom jutri poklical Merlaka in Jerovška za nasvet pa bom vedel kaj več mogoče.
Pa hvala ti za nasvete :-)

ModelJT

Pa, ko boš klical Jerovška prosi za šefa Tonija, da ti on iz prve roke pove svoje mnenje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

miha82

ModelJT

Citat od: miha82;165685Bom. Hvala ti :-)

Saj zato je forum, da si pomagamo. Pa poročaj kako se bo odvila stvar. :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

frodo1

Zadeve ne poznam, pa me zanima če lahko ročno prestavljaš do najvišje prestave in ali ti takrat drsi sklopka?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

miha82

Ne, rocno gre samo do 3. prestave. V 4. ne gre. Sej jaz sploh nimam obcutka, da mi drsi sklopka. To napako jim pokaze na racunalniku.

niki001

iz prve roke ti povem da najprej preveri nivo olja v plastični posodici poleg robota menjalnika meni se je dogajalo povsem isto na armaturki pa ne javi pomanjkanja olja,po dalšem razmišljanju in tudi že skoraj naročilu sklopkev sem preveril še to in ugotovil da mi je olje ušlo pa tudi nhi bilo nič mastno! PREVERI NAJPREJ TO
liter olja je 28 eurov potrebuješ ga dva deci tako da je dosti ceneje