Enomasni, dvomasni

Začel/a CEPETKO, Avgust 27, 2013, 11:09:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

V vsak avto gre določeno količino denarja - večji kot je več ga gre. Zato ker ga nimam ravno veliko vozim 34 let starega GS-a. Včasih ko sem bil bogatejši, pa sem si lahko celo privoščil novo Xsaro.
In imam veliko raje, da investiram enkrat 2 jurja in imam potem par let mir, kot da vsak mesec popravljam in sem po par letih zopet na dveh jurjih. Že s tem kar sem letos počel pri GS-u sem se ga čisto prenajedel, pa ni še čisto konec. Sedaj računam, da bo nekaj let mir oz. le tiste sprotne rednoservisne zadeve, ker če ne bo šel od hiše,....

ModelJT

Citat od: xpuser;165691Kaj pa pri Jerovšku, vgrajujejo enomasne ?

Veš, da ne vem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

@CEPETKO - ja, se strinjam da je ornk zoprno, če se nakopiči vse hkrati. Ampak tudi to je treba nekako upoštevat.
Predvsem se mi tvoj seznam ni zdel tako strašansko dolg za 175k km.
OK

LP
Primož

Tiki

Citat od: ModelJT;165690Niso vsi puni Èojko, da lahko zmečejo par jurjev na avto v enem mesecu.

Kot je citroenovc povedal, si pa zato kupiš avto katerega vzdrževanje si lahko privoščiš... Sam sem se tega naučil ravno na citroenih... Èe bi si lahko privoščil luksuz bi sam še zmeraj vozil Xantio ali pa XMa!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

frodo1

Citat od: Citroenovc;165629Za 175k km se tudi meni zdi dokaj OK seznam dosedaj menjanih delov.

Mimogrede - ko se tako poveličuje (ali pa v nič deva) posamezno znamko - prijatelj je imel enkratno ohranjenega BMW karavana. Res u nulo vzdrževan - je pa tudi pridno tolkel km.
Ko sem slišal, koliko je tam (pa je mutil na polno, iskal neke alternative, bil nekaj dni zato nevozen, na koncu odcolal za originale, ker so bili ponaredki zanič, ipd) menjava rok - ki pač na neki točki je neizogibna - je zgoraj omenjeni seznam v celoti konkretno cenejši od tistih 2 njegovih rok.
S tem, da tip ni nič jamral - pač - zavedal se je, da je zadevo treba porihtat in vozit dalje ...

Meni se bolj zdi, da je problem določenih na tem forumu, da so totalni jamravčki (ne mislim konkretno tebe, CEPETKO) - vozili bi se - ko je pa treba pljunit tistih nekaj 100Eur za servis - je pa pizdakanje čez to gnilo znamko, ki tudi avta ne zna narest ... Po možnosti taistim ni problem pljunit podobno vsoto kot gre za en pošten servis za set litih platišč. Ne to ne. Za servis pa jamr jamr jamr ...

Avto JE strošek. Pika. Da pa imamo v Sloveniji prevelike oči za naš realni standard - pa tudi ni nič novega. C5 pa tudi ni "jugec", ko ga je vsak vaški fušar znal popravit, večin manjših servisov pa je naredil itak kar vsak sam ...

In ja - življenje je mnogo lepše, ko se nehaš sekirat, da si plačal lep kupček denarja za nov C5 a imaš vseeno po slabem letu že oguljen volan ali pa da kaj poškripa ali pa da tu in tam pregori kaka žarnica, v končni fazi se ti začne fučkat tudi za FAP in muhe z njim - pač voziš in na servisni interval pripelješ na servis in colaš ... C'set la vie.

Mimogrede - včeraj sem bil po kar nekaj časa fizično na banki - ko vidiš ljudi, ko preverjajo stanje na računih in slišiš, da imajo po 300Eur penzije ali pa 500 in manj Eur plače (če jo sploh še imajo) - si lahko samo srečen, ker ti niti pod razno ni hudo.
In ne, tisti ku.ev čriček v avtu ni nekaj najhujšega, kar se ti lahko dnevno dogaja ... Pa tudi če crkne hladilnik klime ali pa dvomasni vztrajnik - očitno si lahko privoščiš tak avto saj je treba ob odločitvi za nakup upoštevati tudi servisiranje - ne jamrat potem ...
Vse bolj zanič so pa itak izdelani vsi.

:BigThumbs::BigThumbs:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

CEPETKO

LuK je prvi proizvajalec v Evropi, ki je izdelal dual mass vztrajnik (DMF) za masovno proizvodnjo. LuK-ov DMF omogoča varčno vožnjo z nizkimi vrtljaji in povečuje udobje vožnje. Spremembe motorne hitrosti se ne občutijo, tako na prenosu, kakor na karoseriji. Ropot menjalnika in ohišja so preteklost. To je le ena od prednosti, ki jo uporabljajo najprestižnejše avtomobilske znamke.
Bla bla. Luk je že zamenjan na mojem ropotalu z takšnim enomasnim kompletom. Jutri sledijo slike starega Luk Dual Mass Flywhell-vztrajnika.
Medtem pa že nekateri sanjajo kako bi izdelali tromasne vztrajnike.:breaking_pc::breaking_pc::breaking_pc:
Citroen - kreative tehnoloži.

Romzi

Citat od: Tiki;165696Kot je citroenovc povedal, si pa zato kupiš avto katerega vzdrževanje si lahko privoščiš... Sam sem se tega naučil ravno na citroenih... Èe bi si lahko privoščil luksuz bi sam še zmeraj vozil Xantio ali pa XMa!
Hehe, kot bi mene bral :BigThumbs:

xpuser

Citat od: CEPETKO;166051LuK je prvi proizvajalec v Evropi, ki je izdelal dual mass vztrajnik (DMF) za masovno proizvodnjo. LuK-ov DMF omogoča varčno vožnjo z nizkimi vrtljaji in povečuje udobje vožnje. Spremembe motorne hitrosti se ne občutijo, tako na prenosu, kakor na karoseriji. Ropot menjalnika in ohišja so preteklost. To je le ena od prednosti, ki jo uporabljajo najprestižnejše avtomobilske znamke.
Bla bla. Luk je že zamenjan na mojem ropotalu z takšnim enomasnim kompletom. Jutri sledijo slike starega Luk Dual Mass Flywhell-vztrajnika.
Medtem pa že nekateri sanjajo kako bi izdelali tromasne vztrajnike.:breaking_pc::breaking_pc::breaking_pc:

Boš pa ojnične menjal.:emot112:

CEPETKO

Zračnost posebnega ležaja v centru vztrajnika z vidnim semeringom, ki ga že nekaj manjka.

CEPETKO

Vidi se obraba kovic na drugi strani vztrajnika na slikah zgoraj zaradi opletanja, ki radirajo po površini zaradi zračnosti.
Sklopke pa bi še zdržala kar lep čas.

Tiki

Pohvalno da si zadevo še poslikal, da tudi tisti ki nimamo pojma o dvomasnih vstajnikih približno vidimo za kaj se gre... :emot112:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

AgitatoR

Rešitev za pokvarjen dvomasni vztrajnik je enomasni. Za pokvarjen enomasni vztrajnik pa bencinar. :)
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

MATEJ2

Da malo osvežim to temo: Kupujem evasion 20hdi, let 1999 80kw RHZ, ki ima dvomasni vztrajnik in mu drsi sklopka. Po dolgem premlevanju sem se odločil da ga grem iskat in menjam dvomasni z enomasnim. Mogoče ve kdo od katerega vozila paše navadna sklopka in vztrajnik? (ne, ne misli dat stare sklopke gor, samo vztrajnik)

http://avtonasveti.com/dvomasni-vs-enomasni-vztrajniki/

Hvala vnaprej

xpuser

Zdaj sem na hitro gledal in nisem našel evasiona z dvomasnim vztrajnikom.

Romzi

Citat od: MATEJ2;178626Da malo osvežim to temo: Kupujem evasion 20hdi, let 1999 80kw RHZ, ki ima dvomasni vztrajnik in mu drsi sklopka. Po dolgem premlevanju sem se odločil da ga grem iskat in menjam dvomasni z enomasnim. Mogoče ve kdo od katerega vozila paše navadna sklopka in vztrajnik? (ne, ne misli dat stare sklopke gor, samo vztrajnik)

http://avtonasveti.com/dvomasni-vs-enomasni-vztrajniki/

Hvala vnaprej
Bi tudi rekel da nima dvomasnega. Samo sklopka za zamenjat.