Senzor kvalitete zraka

Začel/a Picdriver, Avgust 20, 2013, 09:50:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

V tej temi bi se osredotočil izključno na težavo z nedelovanjem avtomatske  cirkulacije zraka v kabini, katera deluje na osnovi senzorja kvalitete vstopnega zraka (ostalih težav se zaradi preglednosti teme raje ne bi dotikal).

Funkcija je delovala odlično, vse dokler po enem izmed rednih servisov nisem opazil, da ne deluje več. Seveda dopuščam možnost, da se je senzorju (ali kateri drugi komponenti) med servisom zgodilo kaj neljubega (dopuščam tudi možnost, da senzorja sploh ni več). Ne, da bi bilo to pravilo, ampak pri mojem avtu se marsikaj čudnega dogaja.

Do naslednjega servisnega intervala nisem imel volje (ali pa sem bil preveč zaposlen z ostalimi težavami) in nisem reklamiral nedelovanja te funkcije. To težavo (poleg še treh) sem omenil komaj na zadnjem oljnem servisu.

Seveda so me najprej hoteli prepričati, da ne znam uporabljati funkcije, čeprav imam od vsega začetka vključeno izključno AUTO klimo in A-recycle (avtomatsko notranje kroženje zraka).

Po pričakovanjih (kljub temu, da sem moral avto še 3x pripeljati nazaj na servis), niso ničesar odkrili. Zanima me ali ima kdo podobne težave in kako jih je rešil. Očitno bom moral zadevo vzeti v svoje roke.

xpuser

in ti jim še kar nosiš denar...kateri servis?

Picdriver

Nič več, zdaj še samo reklamiram površno narejene oziroma "pozabljene" delovne naloge.

Avto City Maribor - več let zadovoljna stranka, zdaj pa vsakih bolj razočaran nad površnostjo in neresnostjo (nekaterih) mehanikov in vodje servisa. Edino kar znajo, znajo dobro računati, ostalo pa ... ena velika žalost :(

frodo1

Dobrih servisov, kjer bi se resnično zavzeli je vse manj, € jim pa seveda dišijo,...
:argue1:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Picdriver

Malo smo (spet) skrenili s teme.

Ima kdo idejo, kje je ta senzor in kako izgleda? Je sploh dostopen ali je skrit kje v kanalih pod armaturko? Bi rad pogledal, če ga (še) sploh imam oziroma če se mu je mogoče kaj neljubega zgodilo.

P.S.: tak za intermezzo - danes mi je hčerka v avtu spet postavil tisto vprašanje, ki se konča z velikimi očmi "Ati, kaj je to?" S prstom je kazala na desni bočni del hrbtišča voznikovega sedeža - tam, kjer je pregib za predel lopatic. Valjda je tisti aluminijasti vložek štrlel vstran zaradi odlomljenega čepa. Kdaj/kdo, ... nimam pojma :/

Sine64

Picdriver....včasih se sprašujem kdaj se bo meni kaj podobnega tako pogosto začelo dogajati na mojem C5....in začneš resno razmišljati ali ni čas da zamenjam avto...pa čeprav ga nebi...

superca13

Kako pa veš, da funkcija za auto kroženje ni aktivna oz. ne dela? Kroži nonstop samo notranji zrak ali jemlje samo zuananjega ali kako?

Picdriver

v AUTO režimu NIKOLI ne zapre lopute - če vozim za nekom, ki močno dimi, smrdi v avtu vse, dokler ne zaprem lopute ročno (vklopim notranje kroženje), kar je po navadi že prepozno :/

Ugotavljam tudi, da mi ta mala zadnje čase skozi jamra, da ji je slabo v avtu, prej pa ji nikoli ni bilo?!

Xandrej

Citat od: Sine64;165909Picdriver....včasih se sprašujem kdaj se bo meni kaj podobnega tako pogosto začelo dogajati na mojem C5....in začneš resno razmišljati ali ni čas da zamenjam avto...pa čeprav ga nebi...

Ajde da slišim kaj pa bi ti kupil? Da bi menjal avto za katerega misliš da bo delal!

StefZ

Citat od: Picdriver;165916v AUTO režimu NIKOLI ne zapre lopute...

To sem tudi jaz opazil pri svojem. Vedno sveti obroženi A (zunanji zrak), ne glede na kvaliteto zraka.

Sem bral v navodilih, da naj bi ta funkcija bila ampak sem mislil, da je to bolj na papirju in v realnosti ne dela... (podobno kot dvojno zaklepanje :))

superca13

Citat od: Picdriver;165916v AUTO režimu NIKOLI ne zapre lopute - če vozim za nekom, ki močno dimi, smrdi v avtu vse, dokler ne zaprem lopute ročno (vklopim notranje kroženje), kar je po navadi že prepozno :/

Ugotavljam tudi, da mi ta mala zadnje čase skozi jamra, da ji je slabo v avtu, prej pa ji nikoli ni bilo?!

Po mojem: ko senzor zazana slab zrak, smrad...in zapre loputo, je nekaj zraka 100% že šlo skozi... in potem tisto kroži dalje in se še slabša (+potniški CO2, otrok prdne, pes smrdi.. :) itd). Malo karikirano ;)
Jaz sem se zdaj na polno fijakal po dolgih švabskih tunelih...malo je zasmrdelo, potem pa neha oz nadalje kroži to, kar je že bilo noter.
Po mojem to ne more 100% v realnem času zapret.

Picdriver

Hec je v tem, da je to nekoč, ko je bil avto še mlajši, prav fino delalo. Nikdar, ampak res nikdar, nisem imel občutka, da bi kdaj smrdelo v avtu, zdaj pa mi že na semaforju smrdi, če stojim za kakim busom?! Zadnjič sem vozil čez Ljubelj za kombijem, ki je full kadil - to je bilo za popizdit. V avtu je tak smrdelo, da je še mene bolela glava od NOx-ov. Senzor sigurno (če sploh) ne reagira več na istem nivoju, kot nekoč-

Sine64

Citat od: Xandrej;165917Ajde da slišim kaj pa bi ti kupil? Da bi menjal avto za katerega misliš da bo delal!

No sej ni treba da ti takoj naraste pritisk ;) nimam v mislih nobene druge znamke, samo recesija nebi smela biti izgovor, da delajo avto iz slabših materialov, da začne vse pokat/kvarit po 4 letih recimo. Sploh če daš toliko denarja za avto (ne mi začenjat s tem, da bi moral imeti denar tudi za servis).
Mi je pa jasno da pač denar morajo obračat...včasih so delal avtomobile za ljudi, zdaj pa za čimvečji profit.

Xandrej

Sedi 5. To je odgovor pa všeč mi je tudi, da je nekomu na forumu jasno kako je s tem...

Je pa res da se danes dela še samo na profit in ne firme ne zasebniki ne vidijo dalje od 1 meseca... Samo da je zdaj čimveč dnara jebe se vsem kaj bo čez 10 let...

:BigThumbs:

Flukturr

Citat od: Picdriver;165892Malo smo (spet) skrenili s teme.

P.S.: tak za intermezzo - danes mi je hčerka v avtu spet postavil tisto vprašanje, ki se konča z velikimi očmi "Ati, kaj je to?" S prstom je kazala na desni bočni del hrbtišča voznikovega sedeža - tam, kjer je pregib za predel lopatic. Valjda je tisti aluminijasti vložek štrlel vstran zaradi odlomljenega čepa. Kdaj/kdo, ... nimam pojma :/

p.s. jaz grem drug teden ta čep menjat. Avto še ni star 2 leti...
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA