Težave z C4 GP

Začel/a Wild_tornado, Avgust 14, 2013, 03:55:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Wild_tornado

Pozdravljeni

Imam C4 GP 2 meseca in že cel kup težav. Kupili smo rabljenega letnik 2009 z 1 letno garancijo motive service.
http://www.motiveservice.eu/motive-service/

Pojavila sem mi je sledeča težava. Ko se avto zažene javlja anti polution system failure ki potem ugasne, ostane pa oranžna lučka za motor. Avto je normalno odziven, edino kar sem opazil da prestavlja kot bi zabijal prestave, vendar ta zvok ni glasen (žena nič ne sliši  :) ).

Avto sem dostavil na servis, kjer so ugotovili, da je verjetno krmilnik menjalnik (baje cca 1000 € in ga garancija ne krije), ali pa je potisni ležaj (ki ga tudi garancija ne krije). V kolikor je potisni ležaj, to pomeni menjava sklopke, potisnega ležaja, 10 ur dela in mogoče še kaj (spet cca 1000 €). Zanima me ima kdo kaj izkušenj z tem, imam občutek da so tele garancije mal tko, sliš se fino, potem pa ni nič pokrito. Mogoče kje kak cenejši servis...

p.s.   Za povrh dans še blazina spustila....  :(
Prvi citroen, ampak očitno se želi zapisati v slabem spominu :(

Hvala

Čojko

Koliko km? Kateri servis? ... "verjetno" krmilnik menjalnik, ali pa ,....? Predvsem poišči res dober servis, z znanjem, izkušnjami in ustreznimi tehničnimi pripomočki, ker to kar pišeš prej napeljuje na to da je bil avto sesut pa nekaj po domače poflikan, samo za prodajo, kot da bi bilo s Citroenom toliko narobe.

Wild_tornado

Citat od: Èojko;164748Koliko km? Kateri servis? ... "verjetno" krmilnik menjalnik, ali pa ,....? Predvsem poišči res dober servis, z znanjem, izkušnjami in ustreznimi tehničnimi pripomočki, ker to kar pišeš prej napeljuje na to da je bil avto sesut pa nekaj po domače poflikan, samo za prodajo, kot da bi bilo s Citroenom toliko narobe.

Avto ima 137 000 km. Po navodilih omenjene zavarovalnice sem avto peljal k njihovemu pogodbenemu serviserju Avtoservis Debevec v Mengšu. Oni so ga peljali pregledat na Citroen servis Deter v Mengšu, kateri so tudi postavili diagnozo. Sedaj naj bi avto na še bolj natančno diagnozo peljal na Avtoservis Vis v Ljubljani, seveda po navodilih zavarovalnice, da točno ugotovijo kaj je... Po nakupu avtomobila v juniju smo naredili tudi nadgradnjo softwera v avtu, seveda na uradnem sevisu. Od takrat je avto peljal veliko lepše. Napaka se je pokazala prvič cca 14-20 dni nazaj.

Drugače lepa vožnja, radi se vozimo z njim.

ModelJT

Tale menjava sklopke je pa kar draga se mi zdi. Pokliči Avtocenter Jerovšek, Grosusplje. Pa prosi za šefa Tonija, ti bo on mogoče lahko kaj pomagal. Se spomnim, da so imeli nek podoben primer že na enem c4 pikasoju s tem robotiziranim menjalnikom.
[SIGPIC][/SIGPIC]

luigidon

Hm, tale Detr servis mi je malo sumljiv. Vodja servisa Gašper je sicer zelo prijazen, ampak neverjetno izgubljen ne neorganiziran. Tudi meni so menjali svašta in svega, ampak napake še vedno niso odpravili. Prav tako zamenjanih delov nisem nikoli videl.

Nevem, nevem..Tile prestavljalni problemi so zelo čudni in očitno niti niso tako neobičajni, kot mi je tudi g. Gašper zatrdil.
Uporabna tehnologija - www.pozor360.si

Wild_tornado

No pa smo zaključili naša popravila

Avto smo morali peljati še na Avtotehna Vis po naročilu zavarovalnice. Avto je bil tisti dan ravno na tleh (blazine), zato smo se odločili da obe blazini zamenjamo. Na blazini in delo smo dobili 10 % popust kar znese komplet 380 €.
Glede lučke ki je kazala na krmilnik menjalnika pa se je izkazalo da je bila napaka na napeljavi (oksidirani kablji). Potrebnih je bilo veliko ur da so omenjeno napako našli. Odprava same napake je bila hitra.  Z delom je vse skupaj naneslo 220 €, kar so vse delovne ure.
Glede zavarovanja na http://www.motiveservice.eu/motive-service/ po parih razgovorih, sem pa dobil občutek da redkokdaj kaj izplačajo, tako da če bi še 1x kupoval ne bi zavaroval, vsaj ne ta tip zavarovanja. :argue1:

Se je pa izkazal prodajalec ki nam je avto prodal... Zaradi slabega občutka ker imamo z avtom že prve mesece sitnosti, mi je izplačal 100 € ... Tu sem bil zelo presenečen :emot112:

Čojko

Se pravi 600 e minus 100e od dilerja.

altair123

mislim, da na koncu boš v prvem letu avtomobila vložil vanj bistveno manj kot bi nekdo ki kupi novega.
če avto kupiš 5 let star za recimo 10000, bo 6 let star 9000, zaradi tega ker si moral določene stvari popraviti si dal še 1000. Torej si vanj v prvem letu vložil 2000. Recimo še da si se med tem ko je bil avto po servisih vozil s taksijem in si za taksi dal še 500€, torej nanese vse skupaj 2500€.
nov avto je recimo z dobrim popustom 20000, po enem letu bo vreden 16000, stroškov z izvenrednim vzdrževanjem nisi imel, ker ima garancijo, torej si vanj vložil 4000. Pa tudi za čas popravila si imel brezplačni nadomestni avto, zato strošek taksija tudi odpade. Še vedno je 4000€ več od 2500. Z avtom se lahko na fajn počitnce odpeleš za 1500, zraven pa razmišljaš da se bo z leti prednost zmanjševala. Verjetno bi v določenem obdobju po letnem vložku rabljeni prehitel tistega, ki je bil kupljen nov. Ampak ne za dolgo. Èe seveda v obeh primerih avta prej ne prodaš.

Wild_tornado

Živijo

Ni še en mesec okrog od zadnjih težav.... :(
Risk of participle filter blocking  + avto mal cuka, kot bi vseskozi malo tapkal plin.

Skratka ne vem al je res vse na kupu, al smo nabavili navadna kolca....
Peljem ta teden do mehanika da vidimo kaj bodo rekli...

Imam občutek da smo nabavil espace-a  .....

tomazpog

Imam obcutek, da ste kupili ravno tisto, kar vsak povprecen slovenski kupec hoce:  cca stiri leta star avto,  skoraj nic prevozenega, kot nov in najugodnejsi na trgu.. Prodajalci se hocesnoces temu znajo konkretno prilagoditi.. Nimam nic proti tebi in se ti opravicujem, ce sem malce grob, ampak tovrstni problemi se zgodijo mojemu kolegu na Picassoju z 290000 prevozenimi km. ampak je s tem sprijaznjen, ker se mu to za te km zdi normalno..  Tvoj pa ima magicnih 137000.. Ravno toliko, kot jih je sprejemljivih in nekako "realnih" za nas trg.. Ampak, vseeno upam da tole postimas in da bos imel mir in se posvetil udobni voznji, ki ti jo Pablo nudi...

ModelJT

Citat od: Wild_tornado;166308Živijo

Ni še en mesec okrog od zadnjih težav.... :(
Risk of participle filter blocking  + avto mal cuka, kot bi vseskozi malo tapkal plin.

Skratka ne vem al je res vse na kupu, al smo nabavili navadna kolca....
Peljem ta teden do mehanika da vidimo kaj bodo rekli...

Imam občutek da smo nabavil espace-a  .....

Fap filter je zamašen najverjetneje. Se ga dol vzame pa na štrajfiks spuca in bi to moralo delat normalno. Pa v računalnik je treba pogledati, da ni slučajno že preveč zabasan (takrat ga vrže v nek safe mode in tudi če ga spucaš nima nobene moči) in spremeniti nastavitev, da bo spet normalno deloval.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

To je to da se dizli vozijo pod majhnimi obrati, zraven tega pa še na majhne fure in delce neskuri in se nalagajo.

CEPETKO

Jaz vozim po mestu kjer je ultramajhna omejitev  50km/h v tretji prestavi z 2000 ob/min pa še to je spodnja omejitev.
Po mestu četrte prestave avto ne vidi. 2000 vrtljajev je zame spodnji limit. Izven naselja pa četrta z istimi vrtljaji 90 km/h hitrosti.
Redkokdaj peta prestava izven naselja, ker potem je že 2000 vrtljajev premalo rabil bi jih vsaj 2300 to je pa že hitrost 110km/h.
Za šesto prestavo je pa tudi če se držiš omejitev butastih 130 km/h 2200 obratov krepko premalo, in ga po avtocesti matraš.
Èe vozim v šesti prestavi grem vsaj min od 2500 vrt/min navzgor.
Citroen - kreative tehnoloži.

jure1712

Pozaravljen Wild tornado.

Sicer nisem clankov do konca prebral,morda ti je ze kdo napisal mojo omembo. Skratka kot potrosnik se imas pravico pritoziti v roku pol leta na skrite napake. Malo se pozanimaj pri zvezi potrosnikov. So super. Placas jim clanarino in imas tudi pravno pomoc.
Pa veliko uspehov pri resevanju tezav.

Lp.

wragec

Citat od: CEPETKO;166338Jaz vozim po mestu kjer je ultramajhna omejitev  50km/h v tretji prestavi z 2000 ob/min pa še to je spodnja omejitev.
Po mestu četrte prestave avto ne vidi. 2000 vrtljajev je zame spodnji limit. Izven naselja pa četrta z istimi vrtljaji 90 km/h hitrosti.
Redkokdaj peta prestava izven naselja, ker potem je že 2000 vrtljajev premalo rabil bi jih vsaj 2300 to je pa že hitrost 110km/h.
Za šesto prestavo je pa tudi če se držiš omejitev butastih 130 km/h 2200 obratov krepko premalo, in ga po avtocesti matraš.
Èe vozim v šesti prestavi grem vsaj min od 2500 vrt/min navzgor.

Ti maš verjetno ročni menjalnik, pri avtomatiku kot ga mam jaz pa je to malo drugače, ker sam menjava ob določenih obratih. Vsake tolko dam na ročno prestavljanje samo to ni to ker tudi tukaj če so preveliki obrati sam menja. Na avtocesti ga pa kar dobro spiham. Trenutno prevoženih 163 k pa je še OK.