Napake EGR

Začel/a barbo, Avgust 11, 2013, 11:06:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

barbo

Pozdravljeni Forumaši.

Ker je na moji stari Octaviji šla turbina in sem se odločil da kupim nekaj novejšega, sem si ogledal enega C4 iz Novega mesta. Avto sem priklopil na tester in dobil na motorju sledeče napake, katere me malo skrbijo in sem sedaj v dilemi ali tak avto sploh kupiti. Napake sem pred vožnjo pobrisal in po cca 15 minutah vožnje, se je nazaj pojavila samo ena napaka in sicer P0409.

Napake:
P2566 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Intermittent

P0409 - EGR, ventil zaglavljen tijekom programiranja

P0490 - EGR ventil je zaglavljen
- Greška u programiranju

P1459 - Ponovno kopiranje položaja EGR ventila
- Zaglavljen

P0489 Povratna reakcija isključnog elektromagnetskog ventila za usisni zrak.
- Otvor prevelik

Razmišljam da je bil EGR zamenjan in nepravilno adaptiran "programiran". Kaj se pa tiče te prve napake na senzorju za turbo pa nevem kaj naj si mislim, a ima kdo podobno izkušnjo??

P.S.: še link do oglasa, če kdo avto slučajno pozna:
- http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7523341&show=1

LP

xpuser

Kaj pa okoli injektorjev je mastno? Kdo ti je delal diagnostiko? jermene ma menjane?

barbo

Diagnostiko sem delal sam z Avtocom diagnostiko. Mašina je suha, jermeni še niso bili menjani, avto ma 168000. Mislim da je velik servis na 180k, popravite me če mam prav

xpuser

kaj pa notranjost je kot nova? aja s kje je, da ni spet uvoz kakšnih poltovornih vozil in predelava v potniške.

barbo

Ta avto je bil kot nagrada na Radiu 1
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=9294
Pustimo zdej to, mene zanimajo predvsem napake.

alesz

Èe je tester kaj vreden potem mu verjameš.Èe ti napiše,da je ventil blokiran,moraš to preveriti.Verjetno imaš na testerju meni "aktiviranje aktivatorjev"ali kaj podobnega.V tem meniju aktiviraš ventil in vidiš ali dela oziroma je blokiran.....v meniju "status" oziroma "trenutno stanje" ti mora pokazati stanje odprtja  ventila v procentih ali stopinjah...glede na temperaturno stanje motorja....

xpuser

Pel na pravo diagnostiko.

barbo

OK, egr sm premikal preko aktuatorja in je slišat da se premika, bolj me zanima ta druga napaka:
P2566 Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit Intermittent

Tole me skrbi, čeprav se je napaka pobrisala in se ni vrnila po 15minutni vožnji

dvorjan

Tole zna biti pa kaka tezava z blow-off ventilom turbine ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

barbo

Evo mene z pojačanjem. Avtom sem priklopil na Lexio in dobil podobne rezultate kot v Avtocomu:
 - P2566 Signal za priklic položaja turbokompresorja
Izvor: Lokalen / Status: Trajna napaka / Podatki o napaki: Blokiranje elektromagnetnega ventila ob izklopu motorja
Režim delovanja motorja 0000vrt/min
Ciklično razmerje odpiranja elektroventila turbokompresorja 047%
Vbrizgani pretok 072mg/gib
Stanje stikala elektroventila turbokompresorja 254
Turbotlak 0765mbarov
---------------------------
Tiste za egr so pa enake napake kot so izmerjene z Avtocomom zato jih ne bom še 1x pisal

- tule sem shranil log iz lexie: http://www.file.si/vGawa96tvkJKn5w

Drugače v avtu ne sveti nobena lučka za motor, se pa malo opazi pri vožnji in sicer ko dodam plin avto ne potegne takoj, kot nekakšna luknja brez moči za 1-2 sek, pol pa sune. To se zgodi če recimo nima dovolj obratov, samo vem da to ni normalno, ker se vozil že precej dizlov in tudi če nima dovolj obratov on vleče, tle pa kot da bi bil 1-2 sek brez moči pol pa sune.

xpuser

Zakaj si se vpičil točno v tega? Zdaj če ti ga dajo vsake 3 dni da ga testiraš,tudi z lexio ga pel še na uradni servis da bodo povedali kaj so te kode, samo zamašen erg ali kaj več.
Veliki servis pri 160.000 km, je slišat verigo?

Pa je avto 2007 letnik ali je samo uvožen takrat?

barbo

Avto je 2007 letnik. Uvožen je bil 2011. Na uradnem servidu so mi preko VIN pogledali kaj se je delalo na avtu in mam izpisek in po tem sledeč avto ni mel prvrtenih kilometrov.

Mislim da bo treba EGR razdret pa spucat, ko bo cajt.
Bolj me moti ta napaka P2566.

barbo

no, egr sem snel dol in ugotovil da je šel elektromotorček ki krmili egr, ga zamenjal (samo motorček-dobil rabljenega za male pare) in avto gre zdej super, napak ni več - ZMAGA

xpuser

Ti si ta avto prodajal ali kupil?

barbo