Težave pri jutranjem zagonu

Začel/a andrazzzz, Julij 31, 2013, 01:28:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andrazzzz

Avto je xsara 1.4i, letnik 99. Zjutraj avto normalno vžge, vendar če ga pustim v prostem teku, ga nekaj zaduši in ugasne. To se recimo zgodi parkrat v roku minute ali dveh. Èe dodam gas, ne ugasne. Po recimo dveh minutah te težave ni več. Preizkušeno je bilo z drugo vžigalno tuljavo, MAP, motorčkom prostega teka in potenciometrom lopute plina in je bila stvar identična. Preventivno sem zamenjal tudi svečke (NGK bkr6ek). Zanimivo je, da se stvar dogaja le zjutraj (morda zaradi malo nižjih zunanjih temperatur), ko pa recimo avto stoji 8 ur in ga popoldan zaženem, teh problemov ni. Opažam le, da potem ko je enkrat zagret, iz prostega teka ni takoj odziven na gas. Ko namreč v prostem teku dodam gas, se mi zdi, da ga za trenutek zaduši, potem pa nabije obrate.
Ima še kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? Kakšni temperaturni senzor? Teh je namreč več:

1920 1J - senzor temp. vsesanega zraka
1920 K9 - zaznavalo temp. vode
1338 55 - zaznavalo temp. vode
0242 83 - zaznavalo temp. vode

Hvala za pomoč.

xpuser

Kako je pa bilo pozimi, ali pa ko pada dež?

andrazzzz

To se mi je začelo zdaj pojavljati. Je pa vsako jutro že 14 dni enako. Pomoje je povezano z zunanjo temperaturo. Torej, ko je avto hladen in zunanja temperatura malo nižja (recimo 20 stopinj) je tako. Ko štartam iz službe, je avto prav tako hladen, vendar je zunaj topleje in se to ne pojavi. Ko je avto topel, ga pa malenkost zaduši, ko v prostem teku dodam gas, potem pa obrati normalno narastejo.

xpuser

Tester, probaj pri jerovšku grosuplje, jenko brnik...pa sporoči kaj je bilo