Škripanje zadaj

Začel/a CEPETKO, Julij 28, 2013, 10:38:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Že nekaj časa mi zadaj škripa vendar postopoma zadnji čas vse bolj je pa to že tudi zelo glasno. Že ko se usedem v avto, ali izstopim iz njega zadaj desno nekaj škripa kot da bi odpiral kakšna stara vrata kje na podstrešju. Ko se samo naslonim na avto zadaj na prtljažnik ter ga zaprem, ali odprem škriplje kot kakšna stara postelja.
Ima kdo kakšno idejo zakaj se gre?
Citroen - kreative tehnoloži.

gule

Èe je C5 I, ali II bo verjetno treba narediti reparacijo zadnjega trapa...

CEPETKO

C5 2 je. Kaj pa pomeni reparacija zadnjega trapa?
Lahko to opišeš zakaj se gre?
Koliko to pomeni cekinov da vem kaj me čaka.
Hvala

xpuser

Zadnji most, verjetno se tudi pri vožni opazi da je zadnji del bolj "živahen".

gule

Citat od: CEPETKO;163739C5 2 je. Kaj pa pomeni reparacija zadnjega trapa?
Hvala

Evo ti shema za navedene dele...in predračun...sicer v Bosni, a vidi kakšna je razlika v Slo...sicer, pa imaš vse šifre navedene tam in te ne morejo farbat...:BigThumbs:

Pri nas je to cca. 240 eur...originalni deli in delo...alles inclusive...:emot112:

ModelJT

Citat od: CEPETKO;163739C5 2 je. Kaj pa pomeni reparacija zadnjega trapa?
Hvala

Mislil je menjavo ležajev na zadnjih rokah. Pri Jerovšku v Grosuplejm te pride okoli 200€.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Mislim, da je zdaj vse jasno...ali???

CEPETKO

Jasno mi je popolnoma. Zmedel me je strokovni izraz regeneracija trapa.
Danes bil na servisu, dobil isti odgovor.
Škrepetalo gre v Petek na servis. Je ležaj zdrobilo zato škriplje.
Sem bil včeraj na avtocesti za Primorsko, in moram reči da ko sem prehiteval se je kar lepo čutilo kako premetava zadnji del avta ko je pihal močan bočni veter.

xpuser

zlikovski

Morda se motim, ampak citroen je menda edini, ki mu pri vseh modelih avtov popušča zadnji most ali roke.

Jogador

Ne pozabi pežoja :)
Zadnjič peljal za enim 106, je mel zadnja kolesa povsem postrani, rit pa čist na tleh=)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gule

Koliko denarja te bo stalo popravilo...ali bo zajelo vse komponente, ki sem ih jaz navedel? Vse drugače je brez veze, oziroma stran vržen denar...

ModelJT

Citat od: gule;163867Koliko denarja te bo stalo popravilo...ali bo zajelo vse komponente, ki sem ih jaz navedel? Vse drugače je brez veze, oziroma stran vržen denar...

Saj kaj pa rabiš. 4x ležaji, 2x os, 4x tisti distančnik, 4x semering in to je to.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Citat od: zlikovski;163794Morda se motim, ampak citroen je menda edini, ki mu pri vseh modelih avtov popušča zadnji most ali roke.

Fiat Punto, Marea...
Zadnjič sem peljal za eno mečko (letnik 2000+) E klasa se mi zdi, je tudi imel konkretno nagnjeno zadnje levo kolo... Tako da ni samo PSA slab glede tega ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

CEPETKO

V ceni 300 cekinov je zajet ves material + delo.