Akustika v xantiji

Začel/a Jogador, Julij 15, 2013, 09:47:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Sem kar novo temo odprl, hehe:Hammer3:

No, danes je končno prišla na vrsto montaža akustike v bjondo.

Spredaj rainbow el.c 6.2 16 cm bas, 2 cm tweeterji, zadaj rainbow hammer 10½ v kompresiji, ojačevalec rockford fosgate punch p-400 (4 kanalni).
Nekaj slikic montaže sem naredil, bom poslikal zares, ko bo zadeva fertik.

Največ težav je bilo (itak), z vlečenjem napajanja preko požarne stene, pol ure "igranja", precej sočnih kletvic, pa par krvavih členkov, pa je šlo. Speljano je na levi strani voznikovih nog, skozi že obstoječo luknjo, je pa kabel zaščiten še z tršo negorljivo plastiko, da ga slučajno ne pregrizne skoraj po celi dolžini.

Basi pašejo direkt v vrata, tweeterji so montirani kar na notranjo stran ogledal oz na tisto plastiko, je manj dela, pa še bolje za zvok, mogoče jih bom vgradil noter v plastiko, placa je dovolj. Kretnici sta tako mini, da sta na notranji strani tapet montirani.
Bas je v prtljažniku, amp prišravfan na zadnjo stran sedeža.

No, samo manjša težava-amp ne dela, oz del je skurjen, pa nek stik ima, in se pregreva, bo treba drugega nabavit:breaking_pc:

Spodaj nekaj slikic, za okus.

Ko bo fertik pa lahko pride kdo poslušat, če ga zanima, planiram do vikenda (tokrat bo upam hitro, ker se vozim brez muzike sploh):BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Xandrej

Ja sem mislil, da veste, daima xantia pripravljeno luknjo za plus!!! Pri levem blatniku in si v 5 minutah v kabini z njim!!!

Kajpa je z Ampom pa naj gre v qurac vseskup očitno se je nekaj fejst zgodilo da je še amp skurlo očitno ali pa je amp vseskup skuril! Zdaj sem šele jezen.

Pa kako je bil mišljen bas da bo v luft igral ali kako???

Tiki

@Jogador: Zdej boš pa res mogu na pir pelat... ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

Sej pravim, zaenkrat je to začasna rešitev, da zavzame čim manj placa, ker ne igra sploh lahko gleda kamor hoče =)

Ja sem iskal tisto luknjo, lahko da je to ista, samo kolega je silil nekaj po svoje, pol je blo pa mimogrede fertik, ko sem jaz roke not vtaknil =)

Tiki, itak, počakaj, da amp menjam, zdaj ne vem, a rabljeno zadevo, verjetno bolje novo, samo v tem cenovnem rangu je bl švoh... reciom tole
http://www.mimovrste.com/artikel/1320018621/ojacevalnik-blaupunkt-gta-470#galerija

Ne vem kaj je s tem, ampak na priklopljenih 2 kanalih (sprednji sistem. pa še to samo ena stran, druga je piskala in hreščala) je igral tudi sub, pa segreval se je v 3pm... pomoje ni nek easy fix, kolkor se jaz na elektroniko spoznam (zelo slabo, lahko da se motim). Lahko da ti je res amp skuril radio v c6, če je tkole delal, samo je čudno, da ni prej varovalke skuril na ampu...
"Watch this..."

Xandrej

Saj boomo vidli kak ga dobim v roke gre na popravilo zadeva da vidimo kaj je pa če se splača zrihtat ali pa je kaka bedarija... Bomo vidli!

Jogador

Evo, zdj je pa to povsem nekej druzga, špila ko šus.:BigThumbs:

Rainbow je očitno za tak denar top roba, še tip k je montiru skoraj ni mogel verjet, bas je pa že 10ka preveč, če ga samo malo bolj odpreš...

Js pa vesel kot radio!

Aja, sem nabavil nov ojačevalec Crunch črke-številke-in nevem kaj, dokaj ugodno.

Èe koga zanima demonstracija, se pa javite:emot112:
"Watch this..."

isarajli

raj ne pridem poslušat, še mi boš lušte nardil :)
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

Sej lah sam za pol minute poslušaš =)
"Watch this..."

Jogador

Aja tole sem pozabil napisat, Xandrej, tebi je verjetno res ojačevalec radio skuril, ker ga je meni tudi, oz skuril mi je 2 kanala, ker si pa ti verjetno mel samo en RCA izhod na tovarniškem, je skuril cel radio.
Sem moral še radio nov nabavit, da zdaj dela kot je treba.

Pa še zadnjo tablico sem prilepil, ker je okvir povsem preveč vibriral.
"Watch this..."

Xandrej

Ja spet je tekla debata o tem. Radio da le signal na ojačevalec nima kaj skurit... Kaj bi le nazaj prišlo takega da bi radio spipalo?

:breaking_pc:

Hudič. kak je to sranje vseskup...

:BigThumbs:

Jogador

Verjetno je ojačevalec ser konkretno zje*an, če je skuril 2 radia, al je pa kakšna mini neumnost.:breaking_pc:

Eh važno da moj sistem zdaj dela, ti pa veš, da ga ne boš spet v avto montirat probal, dokler ga ne daš zrihtat:BigThumbs:
"Watch this..."

Dragan3

na radiu lahko skuri le mikrovarovalko na vezju... na vezju za priklopi... se razdre... spajkalnik potegne lot preko....tako da naslednič bo gorelo :P

Tiki

Jogador: Kaj pionirčka ti je skurilo?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Dragan3

ce je biu pa  pioneer radio je pa klasika da kaj skuri . heh

Jogador

Citat od: Tiki;163288Jogador: Kaj pionirčka ti je skurilo?

Jap, oz izhod al neki je moralo skurit, direkt na zvočnike dela čist fajn, če ga rabiš, ga prodam =)
"Watch this..."