Posebneži med Spački/različne predelave

Začel/a gigo, Februar 04, 2007, 01:06:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Bravo Janez, "oko sokolovo".
Amija in furgona vidim šele sedaj, ko sem sliko zumiral :)
Lep pozdrav!

ModelJT

Eni združujejo pujse in spačke, tale je spačka združil z volkswagnovim kombijem T3.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Veliko stvari narejenih iz spačka sem že videl v moji karijeri... tole pa še ne...

Kdo ugane kaj ta stvor poganja ? :BigThumbs:

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

krtija

janez

Citat od: ModelJT;138722Tale motor poganja vrtiljak. :emot77:

Prav imaš :)

Tale zadeva poganja 110 let star vrtiljak v družinski lasti.... oče, sin, oče sin... Zadnjih deset let je predelan na spačkov motor. Vrtiljak je bil izdelal en mojster na Bledu ali okolici. Z leti je predelan, dodelan... Najprej leseno železen, sedaj železen...

Zablokiral je menjalnik... žal mu ni bilo pomoči in je sedaj "nov" dijanin na bobne. Sklopka uštimana, povezava porihtana in motor (AK spačkov z duplakom) poservisiran. Nekaj idej okoli pogona in namestitve ter hlajenjem bo lastnik verjetno upošteval. Vsekakor pa pozimi pride vse skupaj ko je mrtva sezona na generalko.

Slike vrtiljaka so mi pokazali na telefonu in je ... inpozantno. Vse skupaj 5 ton težko, postavijo ga tri osebe v štirih urah. Vozi v drugi prestavi večinoma.

Naslednji teden bo v Stični kolkr sem zastopil... pejte pogledat :)

Takle pa laufa ...

http://youtu.be/xWX-9LHVvJo

2sv

zanimiva zadeva če bo kiri to v živo videl kako deluje vrtiljak na ta pogon pa naj slika da si še mi pogledamo

Zeko124

Stični? Kako da jaz nič ne vem o kakih vrtiljakih? Izdaš kako podrobnost? :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Citat od: janez;138729Naslednji teden bo v Stični kolkr sem zastopil... pejte pogledat :)

Evo bolj točnih informacij: vrtiljak bo menda ZARES na voljo v Stični, in sicer 15.9. leta gospodovega 2012. Je pa menda mišljen kot presenečenje na vsakoletnem srečanju mladine. Èe koga zanima, si lahko pride pogledat :BigThumbs:.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

sušo

Citroenovc

Eh, kdo od mladine v Stični pa (razen Zekota) misliš da bere ta forum ;)

Presenečenje ostaja.
OK

LP
Primož

sušo

vinotoc

Sem že posredoval v Ognjišče. Tega pa bere tista mladina, ki se bo zbrala v Stični :)
pa tudi sem: http://www.sticna.net/
LP Vntc
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Zeko124

Citat od: vinotoc;139466Sem že posredoval v Ognjišče. Tega pa bere tista mladina, ki se bo zbrala v Stični :)

Optimist... ;). Je pa res, da je v zadnjem letu srečanje zaznamovalo nekaj manj alkohola... :Hammer3:

www.keramika-genorio.si