Turbina fuč

Začel/a frantoluci, Julij 12, 2013, 02:10:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frantoluci

Na, pa je šla turbina ... šmrk, šmrk!

Sem moral mal pojokat :emot97:

Xandrej

zlomjo

verjetno je turbina cenejša od dvomasnega vztrajnika. sem tudi jaz šmrkal pred par meseci

north

Citroën - Creative Technology

frantoluci

Ja, 1,6 Hdi pri 130.000km po števcu, ker sem 2 lastnik 2 leti.
Avto je zrihtan, na stroške pa še čakam...

primaky

Kakšni znake si imel pri okvari turbine?
in kakšni znaki so pri okvari dvomasnega vztrajnika?

LP!

zlomjo

Pri dvomasnem vztrajniku mi je en dan predno je crknil med pospeševanjem močno vibriralo iz motorjeve smeri. Prej nisem opazil nič. Za turbino pa tudi mene zanima

frantoluci

Pri turbini enostavno ni bilo več moči.
Peljal sem se po avtocesti 130km/h in kar naenkrat je začela hitrost padat, ni šlo več kot 100 v klanec pa še to ne. Po približno 10 km me je opozoril, da je zmanjšan pritisk olja zasvetila je rdeča lučka STOP. Potem pa seveda avtovleka in mehanik.

RoKsOn

In kolikšen je strošek, če ni skrivnost - da se še ostali pripravimo ;)

frantoluci

Turbina je zamenjana s tovarniško obnovljeno (v Nemčiji).
Stroški skupaj (turbina, stikala, olje, filtri, delo...) so 1000€.

xpuser

No upam da bo ok. kdo je rihtal.

Xandrej

Kaj pa kupujete smrdljivce... Za razliko 1000€ se vozim 5 let z bencinarjem...

Zdaj pa še v te bencinarje turbine tlačijo... jao Jao kje so dobri atmosferci?

Jogador

Citat od: Xandrej;163424Zdaj pa še v te bencinarje turbine tlačijo... jao Jao kje so dobri atmosferci?

Niso okolju prijazni, pa preveč porabijo:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

xpuser

Stvar dela, če lastnik ni poraba freak al pa mesar, no pri teh tadrugih dela ponavadi dlje. Nevem zakaj je to naenkrat ratalo tak bavbav, se še spomnem r5 gtt mali 1.4 benz motor s turbino stvarca delala ob dnevni zlorabi do 200.000 km. Redno se je menjalo olje (navaden mineralc) in original filter.

Za poraba freke, če imaš nizke obrate zaradi porabe je tudi oljni tlak nizek, še kakšen total 7000 not pa menjave na 20,000km pa imaš veselico.

altair123

malo offtopic, ampak te debate kako avto vozit so mimo.
Avte se lahko vozi na različne načine (ne mislim raznih zlorab ampak vsakdanje variante), komponente vgrajene vanj pa morajo te načine zdržat. In to ob predpisanem vzdrževanju. In tu je konec zgodbe brez fint v ozadju. V nasprotnem primeru naj posamezna znamka avtomobila ob prodaji določenega modela kupcu uvede šolanje, kako se z vozilom ravna, tako kot je to pri letalih. Za povrhu pa naj bodo vsi vozniki strojni inženirji.
podobno kot bi tale forum deloval eci-keci, nasvet za odpravo težav pa bi bil,da naredi malo prepiha po hiši od časa do časa, da bo bolje delalo. pa preventivno kupi 16gb rama da ne boš  po 2 letih žalosten.
Primerjava softwareom je na mestu, ker ima ogromno gibljivih delov, tako kot avtomobil. le da so bugfixi pri programih običajno zastonj, pri avtih pa je 200e vreden kondenzator klime potrošna roba... ki jo seveda plača uporabnik in ne proizvajalec!