Sklopka

Začel/a Čojko, Julij 05, 2013, 12:39:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Občasno mi ruži potisni ležaj sklopke. Že en teden nič več,...
No, v glavnem sem se odločil, da bom menjal komplet sklopko in sedaj sem pred dilemo ali naj vzamem Nachbau za 100 EUR ali Valeo za 140 EUR oz. zakaj bi doplačal 40 EUR več za sklopko. Pozna kdo Nachbau oz. ima z njim iskušnje?
Link http://www.franzoesische-klassiker-shop.de/epages/63117739.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63117739/Categories/%22Citroen%20GS%20%26%20GSA%22/Kupplung__Getriebe

andraž

Èe je Valeo dobra, nachbau pa bolj xy izdelek, potem je bolj smiselno da vzameš Valeo. Po mojih izkušnjah je pri marskikaterem delu za 2cv, DS je nachbau bolj žalost... Nekaj razlike v ceni je, ampak sklopke res ne menjaš vsako leto...

janez

Vse kar je težje dosegljivo in od česa je odvisno delovanje avta... uporabi čimbolj kvalitetno. No, odloči se pa sam.

Sicer pa jaz bi dal not Valeo...

Čojko

Ja, saj jaz tudi tako razmišljam, da narediš enkarat pa imaš potem dolgo časa mir. Za valeo vem da je ok, povsod priporočljiva, ne poznam pa Nachbau. Èe je isto sranje samo drugo pakovanje potem je nesmisel Valeo, ampak kot berem vajino pisanje je razlika, za katero se splača doplačat teh 40 EUR. Hvala.

Èe pa kdo misli drugače in to argumentira je tudi zelo dobrodošel s svojim komentarjem.

dyfan

Nachbau ni firma, ampak pomeni ponaredek.
Ponaredek pa je lahko včasih dober, največkrat pa je slab.
Torej se popolnoma strinjam z Andražem in Janezom.
Lep pozdrav!

Gox

Jaz bi se tudi odlocil za Valeo .... razlika spet ni taksna...tako da raje kot reskirat slab ponardek vzames Valeo....

Sklopko ne sraufas vsak dan ...

antasi

jaz sicer sklopke-proizvajalcev ne poznam,
me je pa že miki strašil da je veliko dela z menjavo sklopke
v primerjavi s kakim A serije
zato bi bilo kar smiselno, da tukaj ne šparaš 40 eur
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Super, že itak sem bil prej 90% prepričan za Valeo, sedaj pa sem 110%, sploh ko ste mi povedali, da Nachbau ni firma.

Je pa pred enim mesesev bila Valeo 100 EUR pa Nachbau sploh ni bilo za dobit,... jah no, ni ravno vsak dan za dobit na lotu.

GSclub

tu maš valeo za 118:
http://www.citroen.ac/ShopManager/DT_A/suche.asp?Rar=&Them=&ACTION=SEARCH&SH=&SB=&SS=--+Alle+--&ST=8&HIKZ=&AID=101184&Angebot=&Page=6#101184

drugače pa absolutno valeo. v GSAju sem jo menjal pred 85kkm, pogosto je kar obremenjena (nekajkrat speljevanje iz jarkov pozimi, vožnja s prtljažnikom polnim drv po strmih gozdnih cestah, zibanje naprej nazaj, če obtičim v snegu...), pa še vedno dela bp. ob menjavi sklopke se ti splača menjat še zadnji semering glavne gredi motorja. stane 25-30 eur, če spusti, moraš samo zaradi tega vzeti motor iz avta. pa še 1 ali dve taki stvari sta, ki se lahko ob tem menjata, ne vem iz glave, mogoče ti bo povedal superca1,3, ki je, če se prav spomnim, vse to lastnoročno zamenjal...

Čojko

Razdrli pol avta in ugotovili, da je sklopka in košara še super. Menjali bomo samo potisni ležaj, ker je "mehak" in je tulil,... Istočasno pa še semering gredi (45e) in to tako zadnjega kot prednjega,.. bodo še jermeni,...
Več napisano v temi naše male žabe.