Citroen C4 2.0 16V VTS

Začel/a RooKeC, Julij 01, 2013, 06:08:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

RooKeC

Pozdravljeni,

Sem nov na forumu in v svetu Citroenov. Pred tremi tedni sem kupil Citroen C4 2.0 16V VTS, ki ima 177 konjev. Kupil sem ga v Kranju od http://www.mepax.info/ Prodajalec mi ni znal o avtu povedati popolnoma nič, vendar dobro da sem imel kolega sabo ki se spozna na Citroene da mi je malo razložil stvari. Avto mi služi odlično, sicer imam občutek, da nima ravno 177 konjev (možno je pa tudi da ga moram malo 'preluftati' hehe). Vglavnem kar bi vas rad vprašal je to, če je med vami mogoče prvi lastnik tega avtomobila, da bi mi znal povedati malo o zgodovini avtomobila, če je bil kdaj zaleten in podobno. Prvotni lastnik avtomobila je pa iz Škofljice pri Ljubljani.

Evo še malo slik:

RooKeC

Še to sem vas želel prašati. Ali mi lahko mogoče kdo od vas pove, kakšne so kaj napake tega avtomobila oziroma te mašine?

garac

slučajno veš, kje je bil servisiran?
takšnih prdulc pri nas ni prav veliko, eno ima Jure Merlak-servis Merlak drenov grič, oglasi se pri njem on ti bo znal kaj povedat o tem modelu, priporočam tudi servisiranje pri njih.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Vlado333

@ RooKec

Največja napaka tega motorja je, da ga moraš non stop vrteti na ZELO visokih obratih, če hočeš, da pokaže tiste konjičke.
Jaz sem ga imel eno leto, problemov nisem imel, je pa res, da je imel zelo malo kilometrov. Kakšnih težav načeloma pri tem motorju ni, je pa res, da jih je bolj malo na cesti.

CEPETKO

Barva mi je zelo všeč, takšne barve je bil moj drugi AX.:BigThumbs:
Citroen - kreative tehnoloži.

gule

Avto je avion! Škoda, da Citroen nima v ponudbi več takšnih modelov!

Čojko

Avto zgleda ko šus. Jaz sem ta motor vozil en dan in sicer v Xsari VTS, pa se mi ni zdel nič kaj len. Zelo lepo vozljiv tudi pri nizkih vrtljajih, zvezen, res pa na višjih vrtljajih pokaže kaj zna. Motor skoraj neuničljiv. Xandrej ima tudi izkušnje s tem motorjem,...
Jaz mislim, da si dobro kupil, neproblematičen avto, edino še zgodovino dobit, pa da ga je pred tabo imel en normalen v rokah.
Drugače pa kot ti je Garac napisal, pelji do Merlaka, Jure, ki je na sprejemu ima takega (vsaj imel ga je), svetlo rjave - bež barve.

RooKeC

Avto je bil redno servisiran na pooblaščenem servisu, sedaj z glave točno nevem pri katerem ker nimam servisne pri sebi. Saj zgodovino avtomobila poznam, samo zgodovina poškodb vozila me zanimajo če jih je bilo kaj. Sicer sem ga danes peljal k Jerovšku na pregled in so rekli da z avtom vse štima (elektronika,motor,podvozje itd.) tako da sem si kar oddahnil.

dejanslo

Zgodovino poškodb se da preverit prek zavrovalnega agenta, seveda če se mu da.
Drugače pa lep, kakšna je kaj poraba na tempomatu pri 130?

Xandrej

Ja avto je zelo lep tukaj pa gre povsem zamerit citroenu in to v celoti!!!

Xsara VTS je imela v letu 1998 170 konjev ki preskoči C4 VTS in je bila za tiste čase hiter avto potem pa pride ven c4 VTS s tem bogim atmosfercom. C4 WRC pa svetovni prvak v reliju...

Takrat so njegovi konkurenti imeli megane 225 konjev, focus tudi tolko, Mazda celo 260 pa imprezza preko 300 pa še bi jih našel! Glede na to, da so v anglijo prodali VTS Saxojev pa Xsar pa ZX 16V ogromno je bil to čisti KIKS!

Avto je lep pusti ga kot je pa vozi pa naj ti služi!

Kolko pa je meni znano je ta motor vredu pa ni nekih problemov z njim!

:BigThumbs:

RooKeC

Porabe pri 130 še nisem meril ker raje vozim 100 ker je previsoka poraba hehe :D pri 100km/h pije dobrih 6L. Povprečno mi pije cca 9L. Avto je res super tudi za vozit hehe :D V ovinkih je pa sploh strupen. Drugače sem pa rekel da ko pridem spet malo do financ bom zamenjal kompletni izpušni sistem (večji fi cevi in brez katalizatorja).

RooKeC

Evo danes sem sprobal še porabo pri 130 kmh in je 8,3L/100km

RooKeC

xpuser

RooKeC

nisem nič gledal, zanima me samo ali ima kdo že kakšno izkušnjo s tem...