A&Z

Začel/a Zeko124, Junij 16, 2013, 11:38:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Bom kar tule odprl novo temo, pa če bo koga zanimalo predstavil nekaj malih projektov, katerih sva se lotila s prijateljem. Da ne objavljam svoje šare po vseh temah... :take_picture:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

ja, prav ste prebrali v naslovu... Tudi mimoidoči in zaposleni iz sosednje firme so smeje se spremljali potek malega projekta, v stilu zakaj ta krš ne peljeta na Dinos.

Že pred časom sva prišla na idejo, da bi imela en tak delavski pralni stroj. Old school. Za prat delavne cunje, s katerimi se kaj pobriše, v katerih se dela... ipd.
In sva ga pred časom pripeljala domov.

Torej gre za pralni stroj (International by) Gorenje, model PS 34. 85, ki so ga v titovem velenju sestavili oz. izdelali davnega leta 1986.

Dobila sva ga v sledečem stanju...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Sledil je kratek test in diagnoza napak (nekaj se jih je pokazalo tudi kasneje). Torej puščala dihtunga pri šipi za vratca (katera so bila tudi že zelo napokana),  ter tudi odtočna guma (cev), ki gre na filter. Napaka ponavadi nastane zaradi neuporabe stroja, saj se pri zaprtih vratcih za robom zadržuje vlaga. Cev pa je, ravno nasprotno, napokala zaradi vroče vode in kamna. ker je voda zamakala v podnožje stroja je spodnji del prekrasno zacvetel... Vse ostalo dela.

Takoj po probi je bila zadeva deležna popolne demontaže...

www.keramika-genorio.si

Zeko124

A&Z
Po končani demontaži se je začela brzinska sanacija rje. kjer je bil pleh še kolkor tolko uporaben sva zbrusila in premazala z antikorozinom, nekaj pa je bilo tudi flikarije...

Kolega je izdelal 2 nadomestna kosa, medtem pa sem se lotil raznoraznega brušenja, drgnjenja, ščetkanja...

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Nove komponente je bilo seveda potrebno tudi všvasat... In pobrusit vare.

www.keramika-genorio.si

Zeko124

In priprava na barvanje... Brušenja stare barve a mano do onemoglosti nisem mel časa ujet v objektiv.

Še nekaj slik v temeljni... še prej pa je blo treba malenkost pokitat zadevo.

www.keramika-genorio.si

Zeko124

"h sosed" po kilo barve, naštimat ven kompresor, dvignit v pravo višino in pobarvat!

In na koncu še cufanje zaščitnega lepilnega traku, ki je bil prelepljen čez nekaj drobnarij...

www.keramika-genorio.si

Zeko124

A&Z
Še sestava in končni izdelek.

Tekom obnove sva iz ene stare zaloge dobila steklena vratca od starejšega stroja, katera sva kasneje zmontirala na svojega.

ob sestavi se je poflikalo še dihtungo pri vratcih in odtočno cev, ki je bila prebita. pri prvem testnem pranju je voda zelo počasi curjala v boben, nakar sva ugotovila, da elektromagnetni ventili ne odprejo dovolj vode. Iz stare zaloge pri nekem možakarju sva dobila pregorel ventil z dobrimi gumicami in skompletirala (gumice na najinem stroju so bile zaradi starosti in obrabe popolnoma fuč).

V boben je nato pritekla voda skoraj do polovice, kar je odločno preveč, razlog pa je tičal v razštelanem membranskem stikalu, ki je prepozno izklapljal elektro ventile, katerega je kolega nastavil tako, da je sedaj priteče na tovarniško količino (do višine vratc).

prav tako ni delovala oranžna lučka, ki sveti za delovanje stroja, katera spet sveti z novo tlivko.

Pred vgradnjo sva še prečistila večino sestavnih delov in odtopila vodni kamen z grelca in predalčka. Podmazani so bili tudi ležaji na motorju.

Še slike končnega izdelka... :BigThumbs:

zdaj pa upam da je konec težav z njim, ker se nama mudi z drugim, večjim projektom, pa čas je, da dam prat delovne škarpe, ker smrdijo ko ... :Hammer3: :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

Lenko

Janez pazi se. Zeko je začel delaz kose iz pleha.
Zeko sedi 5. Ponovi zgodbo pri Amiju pa si zmagal.
:emot112:

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Bravo Zeko in "A" ... Tak se dela :)

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

sušo

Hudo. Suhi khm mokri (pralni stroj) trening za A serijo.
Lepo sta ga popedenala.
Vem jaz tebe.
Zdaj pa u nedelu na sajam pa bo šeu za med...

žabec

Sedaj, ko sta obnovila plaherijo pralnega stroja, bo Ami mala malca.
Samo ena boginja je prava !

Čojko

Ajoj, eni imate res viška cajta,... Sicer pa čestitke za obnovo. Res lepo. Še kakšen tak projekt, potem pa na bolj resne zadeve od katerih se da tudi kaj zaslužit, pa bo.
//www.A&Z.com