C3 1.4 16v HDI

Začel/a kmarjan, Maj 14, 2013, 02:11:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kmarjan

Imam težave motor deluje normalno vendar do 1300 obratov ne vleče nikamor,ima pa tudi veliko porabo goriva.Večkrat se prižge luč za ovaro motorja vendar se tudi sama ugasne.Avto ima prevoženih 116000kilometrov.Menjali so že egr venti , lufmeser vendar okvara še ni odpravljena.
Zato me zanima če je kdo že imel podobne težave in kako jih je odpravljal.
LP

zlomjo

kracha

Citat od: kmarjan;158910Imam težave motor deluje normalno vendar do 1300 obratov ne vleče nikamor,ima pa tudi veliko porabo goriva.Večkrat se prižge luč za ovaro motorja vendar se tudi sama ugasne.Avto ima prevoženih 116000kilometrov.Menjali so že egr venti , lufmeser vendar okvara še ni odpravljena.
Zato me zanima če je kdo že imel podobne težave in kako jih je odpravljal.
LP

če ga "šparaš" z obrati je lahko zabit filter trdih delcev

zlomjo

ti motorji še nimajo filtra trdih delcev

altair123

Nisem sicer nevem kak strokovnjak, ampak a ni za optimalno izgorevanje odgovorna lambda sonda?

zlomjo

Pri bencinarju ja, pri hdi pa ne. 1.4 16v hdi so prenehali vgrajevati v c3 leta 2005, nakar ga je zamenjal motor 1.6 16v hdi.

kmarjan

Tako napisal bo kaj je bilo vse zamenano avto pa še vedno ne dela .
Eger ventil,luftmeser,posoda vakuma ter oba ventila ,vsi sezorji na motoju,turbina,interkuler,potem vsi filtri,odprt zgornji del motorja da je na servisu videl da ni obrabljena odmična gred ter da je motor v fazi,servis Burja mi je kontroliral šobe in pumpo vendar pravi da je vse dobro.Zamenjan je bil se katalizator in preverjen izpušni sistem.VSE Ok.Vsi parametri na testerjih brez napake.Motorni računalni posodobljen na najnovejšo verzijo.Kaj naprej ?
Jaz bi dal še enkrat prekontrolirat šobe ter motorni računalnik.DARIO DERIN KOPER SERVIS BOSCH ÈRPALK ali ima z njim kdo kaj izkušenj?Ali ima kdo kak motorni računalnik ter šobe da bi napravil probo.

Vsaka vaša  informacija bi mi bila v veliko pomoč.

xpuser

tomaz555

Svaka čast, da ne obupaš. Sam bi ga verjetno že zapeljal v graben. A si pooblaščence že kaj spraševal?

kmarjan

Bil je že na dveh pooblaščenih servisih,kjer so opravili vse našteto,reziultat pa je tak da še vedno ne dela.

xpuser

Citat od: kmarjan;164572Bil je že na dveh pooblaščenih servisih,kjer so opravili vse našteto,reziultat pa je tak da še vedno ne dela.

Ja če imaš račun reklamacija, je bil že pri jerovšku?

zlomjo

Pred 10 leti je Derin popravil golfa mojemu tastu. Same pohvale.

kmarjan

Jaz sem mu dal tudi popravt pumpo in šobe za VOLVA tudi odlično samo ne vem če dela tudi Delfi šobe.

xpuser

Citat od: zlomjo;164598Pred 10 leti je Derin popravil golfa mojemu tastu. Same pohvale.

upam da ne primerjaš z g2,3,4  d .druga tehnologija.

kmarjan

Fantje in dekleta vsi serviserji v moji polletni zgodbi jeba... z avtom niso  vredni nič.
Daleč največji nategun pa je burja iz Kamnika.Zamenjal mi en kup šare NAPRAVIL KONTROLO ŠOB IN PUMPE REKEL JE DA JE VSE OPTIMALNO V PAMETRIH TER VSE SKUPAJ KAR MASTO ZARAÈUNAL NAREDIL. PA NI ÈISTO NIÈ.
Zato se po njegovem STROKOVNEM MNENJU z gorivom ni ubadal nihče več.
Na avtu so bile zapacane samo šobe katere pa je poštimal mojster Derin iz Kopra.
Vsaka čast mojstru in ga vsem priporočam.