Depullution system fault+tresenje+izguba moči

Začel/a cricket, Maj 05, 2013, 11:36:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cricket

No pa spet nekaj za objavo in pomoč (če kdo pozna)

Zjutraj se povsem normalno vsedem v avto, peljem cca 1km in se pojavi rumena lučka za motor, napaka depollution system fault in avto brez moči + nenormalno tresenje.

Se peljem še cca. 1 km, toliko da avto dokaj varno spravim ob cesto, ugasnem, in odklopim akumulator za 10 min. (sem mislil, da bo resetiral napako)

Spet vžgem - ista zgodba - v prostem teku hoče crknit na malo obratov še kr normalno dela.  Se odločim da se peljem še 500 metrov - da ga spravim na parkplac, tam pa fertik - crkne in samo "vergla" v prazno.   Vse ostalo kontakt..,dela bp, samo ne vžge.  

Zdaj sem ga prišlepal do enega popoldnaca, in glede na simptome je takoj rekel vžigalna tuljava.

Kaj pa vi mislite - kdo že kaj podobnega srečal

Avto: C4 1.6 16V bencin, 2006 letnik,  120000km

Hvala

lp

cricket

Živijo

No avto spet dela - ampak ne tako kot prej.

Kriva je bila vžigalna tuljava (cingšpula).  Ker je imel avto po menjavi nenormalno globok zvok smo menjali še zadnji lonec (je bil itak za zamenjat).  Ampak po menjavi ima, če mu dodaš obrate še vedno globok zvok in "tolče nazaj" (nevem kako bi povedal) kot na rally avtomobilih :)

Ta teden grem na servis.  Upam da je samo kaj na nastavitvi vžiga, svečke, - čeprav svečke so bile sedaj zamenjane

lp

north

Citroën - Creative Technology

cricket

xpuser

north

Potem tak glas je kot je to je zmeraj pri ponaredkih če želiš imet bol uglajen glas kupi original ki stane kot da bi bil iz zlata ...
Citroën - Creative Technology

xpuser

Èe ne pelje na diagnostiko, bo pa oriði dele kupoval.:emot77:

Romzi

Èriček, lahko se pripelješ do mene na diagnostiko (na Lexio). Škodit ne more. Cena je 1 pir :-)

cricket

sem bil pri detru - vsa pohvala.

Verjetno bo treba original cingšpulo..,

Diagnostika je ok.  Moč ima tud ta pravo.  

Hvala vsem