Hidravlika: višina parkiranega vozila

Začel/a StefZ, Maj 03, 2013, 08:14:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Zdravo!

Imel bi eno vprašanje. Ko avto (2.2 hdi, letnik 2009) odleneš se vklopi električna pumpa za hidravliko in avto se malce dvigne.
Opažam, da je tole dvigovanje zelo različno. Enkrat se npr. dvigne za 1 cm, drugič pa recimo tudi za 3 cm. Mislim, da je v tem primeru parkiran dlje časa.

Je tole normalno ali je na vidiku spet kakšen nenapovedan izdatek...:Hammer3:

Hvala za odgovore.

Jogador

Moje omejeno poznavanje hidravlike: če avto dlje časa stoji, se bolj posede, zato se mora dvigniti bolj, da pride do višine, ki je določena (ko avto odkleneš).

Bo kdo, ki se bolj spozna, točno povedal...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ModelJT

Citat od: Jogador;158134Moje omejeno poznavanje hidravlike: če avto dlje časa stoji, se bolj posede, zato se mora dvigniti bolj, da pride do višine, ki je določena (ko avto odkleneš).

Bo kdo, ki se bolj spozna, točno povedal...

Bo tole kar pravilno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Prvo je, da se bolj posede. Drugo je pa tudi, da je čisto odvisno, kako in kje si ga parkiral.
Pri meni se kdaj tudi konkretno spusti po odklepanju. Pač je "obtičal" malo dvignjen po parkiranju na neravnem terenu.

Skratka - samo brez panike, je rekel Švejk. Vozi in uživaj :-)
OK

LP
Primož

ggors

Citat od: StefZ;158133Zdravo!

Imel bi eno vprašanje. Ko avto (2.2 hdi, letnik 2009) odleneš se vklopi električna pumpa za hidravliko in avto se malce dvigne.
Opažam, da je tole dvigovanje zelo različno. Enkrat se npr. dvigne za 1 cm, drugič pa recimo tudi za 3 cm. Mislim, da je v tem primeru parkiran dlje časa.

Je tole normalno ali je na vidiku spet kakšen nenapovedan izdatek...:Hammer3:

Hvala za odgovore.

Zdravo. Moja kanglica ima po novem tudi težave z višino.. Zadek pade, ostane na pravem nivoju, se dvigne preveč... Tudi v najvišji položaj je ne spravim več (na oko sicer deluje iztegnjen do konca, le na displayu se nič ne napiše) in če potem avto ugasnem se v ceveh sliši sikanje in cviljenje) Napake ne javlja nobene in diagnostika tudi nič ne pove?  Ima kdo kakšno idejo? LP:gimme_money:

pixxel

:funny34d:najbolj je bilo zanimivo ko je bil poln avto in ko smo vsi izstopili se je dvignil na maksimum, potem pa ko sm ga zaklenil pa je počepnil dol
tega pa zdej ni - navadne fedre