Klima

Začel/a celinko, April 14, 2013, 08:24:27 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frantoluci

Èudna je ta avtomatska klima v Bingu.
Na avtobanu piha tako močno, da se počutim kot v kabriju. In ko je kabina že ohlajena, klima še kar dela na muč. Moram ročno zmanjšat ventilacijo ... pa še kar piha neprijetno v glavo. Popravim še, da ne piha skozi srednje lopute, pa je mal bolši. Ampak ni to to!  
A je pri vas kaj drugače?

Roky

Welcome to the club!
Avtomatska klima, ki to ni. Tako jaz pravim.
Boš  videl še kakšne cvetke ima. Zunaj 36 stopinj, v kabini nastavljeno na 26, prideš v nek kraj, kjer temperatura pade pod 26 in zadeva začne kar greti.
Ali pa imaš poleti nastavljeno na 26, zunaj 40. Ugasneš avto, odpreš vrata za nekaj časa, pride topel zrak notr, ga spet prižgeš in... klima dela z minimalno močjo, ker sklepa, da je še vedno hladno.
Marsikdaj tudi zmanjša moč klime in poveča hitrost ventilatorja v kabini. Potem pa dobiš občutek, da si v vetrovniku in ne v klimatiziranem avtu.
Da ne omenim tista dva gumba za nastavljanje temperature, katere ne veš ali si premaknil ali ne.
Èe me kakšna stvar res jezi pri tem avtu je ta nelogična klima

TeMpL

Vse to drži in je tudi logično. Pri citroenu so opustili senzor temperature v kabini.. in samo predvidevajo po tabelah kako naj avto hladio, glede na zunajo temperaturo, osvetljenost armature in čas delovanja motorja..

BAH...

tako da točno tako ali tako ne mora biti... :)
Glavno, da lahko nastaviš na 0.5 stopinje natančno :)

Je pa vseeno bolje kot čisto manualna klima...

Roky

Citat od: TeMpL;166713Glavno, da lahko nastaviš na 0.5 stopinje natančno :)

you made my day :emot68:

frantoluci

Ha, 0,5 stopinje natančno :)))
Drugače pa v navodilih piše, da to niso stopinje !!! "Vrednost na prikazovalniku označuje RAVEN UDOBJA, NE PA TEMPERATURE v stopinjah celzija."   !!!GLUPOST!!!
Spreminjaš gor-dol, vedno piha, da mi lase dvigne pokonc ... dobr, da je bingo tako visok :)

TeMpL

Ja pozimi najbolj pomaga senčnik, da ti ne nabija dokaj mrzlega zraka ki greje sprednjo šipo v čelo ;)

frantoluci

To s senčniki, sem pa prakticiral že pri prejšnjem bingu ... se je obneslo.