Poraba pri BVA 140

Začel/a Fajdooo, April 02, 2013, 07:36:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

motorock

avstrijske ceste so popolnoma prazne,poleg tega so pa še asfaltirane napram našim:bombs:

Flukturr

Računalnik vedno kaže premalo, tole pa je realno:

http://www.fuelly.com/driver/flukturr/c5 (160 BVA).

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

StefZ

Citat od: Flukturr;156551Računalnik vedno kaže premalo

Pri meni je sedaj 2x kazal preveč za pol litra glede na ročni preračun?? Imam pa ročni menjalnik, 2.2 125kW oz. 170konjev.
Vedno tankam do polnega. Ko se avtomatsko ustavi še 1x stisnem do naslednje ustavitve... tako da "princip" tankanja je vedno enak. Računalnik je kazal 7.9 na roke izračunano pa je 7.4 ???

Fajdoo: tvoja poraba je mogoče res malce visoka.

Fajdooo

Stef, hvala za tvoj komatar, glede moje porabe se mi enako zdi da je malo velika, grem pa kmal na servis da mi povejo kaj je narobe... Upam da res ni kej hujšega, ker z avockom smo kar zadovoljni, sam tale poraba je mal preveč moteča... Se javim kaj bojo na servisu povedal... Aja pa če ma kdo še podoben motor in menjalnik naj se javi...

gap

meni tudi 2,2 Hdi 125kW kaze po rač za cca 0,8 l vec kot je dejanska poraba. Recimo prav danes naredil 905km z 63 litri, na roke je to cca 7l. Moram reci da mi je kaj takega glede porabe uspelo šele drugič, drugač je cca 7,4 do 7, 8 l na sto.

lpg

Ales79

BVA 140, relacija LJ-Graz-Bratislava-Dunaj-LJ
po BC poraba 6,2l/100km, povprečna hitrost 90km/h.

Tignes

Jest mam zdej že malo naštudiran avto...

imam BVM140, pije mi povprečno 7 litrov.

poraba na avtocesti je 6.5 do 7 litrov
poraba v mestu okoli 8, odvisno od sreče( semaforji in razni pešci ) in na sploh gneče....
potem pa presenečenje, regionalna cesta - idrija - vrhnika ( poraba 3.6 litra, kolegu je bilo slabo... ) ista cesta čez 14 dni, 5 litrov povprečje ( kolega ni blo :) )

avo ful malo pije na regionalkah, torej hitrosti do 100kmh, moje mnenje pa da je veliko prežejen na avtocesti.... mesto pa ni za tako kračo....

še primerjava, VW passat 2.0 tdi CR, povprečna poraba avtoceste relativno po omejitvah LJ - Salzburg ( 5.9 litra ) z C5 podobna pot v Munchen ( poraba 7.1 litra... )

sem pa bolj spočit v Munchen prišel kot v Salzburg z Passatom :), jah nekje je treba plačat :)

lp Marko

Tourer c5

Jst mam avtomatika in mam povprečno porabo po bc 7,2l,drgač pa sm meu tud nižjo,najvišja povprečna pa je bla mislim,da 8,5l sam ga res nism šparau.Tko,da mislim,da maš res malo previsoko porabo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bikec1

Citat od: Tignes;157756Jest mam zdej že malo naštudiran avto...

poraba v mestu okoli 8, odvisno od sreče( semaforji in razni pešci ) in na sploh gneče....
potem pa presenečenje, regionalna cesta - idrija - vrhnika ( poraba 3.6 litra, kolegu je bilo slabo... ) ista cesta čez 14 dni, 5 litrov povprečje ( kolega ni blo :) )

avo ful malo pije na regionalkah, torej hitrosti do 100kmh, moje mnenje pa da je veliko prežejen na avtocesti.... mesto pa ni za tako kračo....

še primerjava, VW passat 2.0 tdi CR, povprečna poraba avtoceste relativno po omejitvah LJ - Salzburg ( 5.9 litra ) z C5 podobna pot v Munchen ( poraba 7.1 litra... )

sem pa bolj spočit v Munchen prišel kot v Salzburg z Passatom :), jah nekje je treba plačat :)

lp Marko

Popolnoma se strinjam s tabo. Pri meni je enako. Pri mestni vožnji je poraba skoraj enaka kot po avtocesti ( 150km/h), medtem ko je do 110km/h poraba zelo nizka.
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

jumper1

Citat od: Tignes;157756Jest mam zdej že malo naštudiran avto...

lp Marko

ja samo na passatu nisi probal še ročno zračunat porabe ker potem bi bla pa en liter večja kot pa na bc-ju

kristjanr

Jaz se po AC vozim na relaciji Logatec-Ljubljana tam okrog 120km/h in je bla zdej povprečna poraba za en tank 5.34L (izračunana, ne po računalniku). Naredil 1215km z enim tankom. Se mi je kar smejal :)

bikec1

Tudi meni se smeji, ko vidim C5 na avtocesti, ki vozijo za tovornjaki v upanju na majhno porabo.....  :take_picture:
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

sypahh

Itak je ful odvisno kako se pelješ, samo se pa meni osebno zdi (vsaj pri mojem), da je poraba kar se avtoceste tiče kar malo visoka. Če se peljem 120 ali manj mi pije pod 6L, čim grem 130 ali več je pa že 8L, skratka kr dost razlike je.. Če je še avtocesta malo v klanc je pa itak kap. :) Imam pa 2.2 125KW. Sicer pa imam trenutno povprečje 7,4L, kar pa tud ni tko švoh (glede na to, da dejansko neki ful šparam ga spet ne). Ko sem peljal fotrovo novo Laguno 2.0dCi 150konjsko pije lepih 6l, pa tud ce sm 140-150 vozu.

StefZ

Jaz bi samo dodal, da je pri teh neposrednih primerjavah potrebno upoštevat tudi težo avtomobila in ne samo absolutne številke moč motorja : poraba.
Moj 2.2 s 125 kw in s tekočinami in voznikom tehta cca 1900 kg. Ne moreš se direktno primerjate z avtom, ki ima isto moč a je 200, 300 ali pa celo 400 kg lažji...

Sicer pa. Konje je treba tudi nahranit :)

SeBcHy

Sicer imam sam C4 GP 2.0 HDI 150 konjev, pa sem tudi opazil da se poraba kar precej zviša pri hitrostih nad 120kmh. Npr. če se peljem po avtocesti 120kmh je poraba nekje 5,5 - 6L, če grem 130kmh poraba naraste za 1L na nekje 6,5-7L, če grem pa 140kmh pa je poraba že kar nekje 8L.

Pred Citroenom sem imel novi Fiat Bravo 1.4 T-Jet turbo bencinar isto 150 konjev, pa je imel npr. pri 130kmh porabo nekje 7-7,5L, pri 140kmh pa se je že izenačil z zdajšnim C4 GP in je imel porabo 8-8,5L.

Je pa res da je C4 GP enoprostorc in ima posledično pri višjih hitrostih slabšo aerodinamiko, poleg tega je pa še cca. 250kg težji od Bravota.

Sicer sem drugače zelo zadovoljen z porabo na C4 GP, edino pričakoval sem rahlo nižjo porabo na avtocestah, ker pri hitrosti 130kmh ali 140kmh je poraba že praktično ista kot pri enako konjskem bencinarju Fiat Bravo.