speljevanje in prestavljanje v 2 prestavo

Začel/a niki001, April 02, 2013, 11:39:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

niki001

pozdravljeni
vozim C4 GP letnik 2007 2.0 hdi prevoženik 170000 robotiziran menjalnik, do tedna nazaj je bilo vse ok zdaj pa je začel pri speljevanju malo trokirati in enako se zgodi ko prestavi v drugo prestavo potem naslednje prestave pa so ok. to cukenje zgleda ko da bi imel premalo gasa ampak to se ne dogaja vedno enkrat ja enkrat ne! ježe imel kdo kakšen podoben problem - hvala za pomoč

garac

najbrž bo potreben obisk servisa, morda bo potrebno samo nadgraditi računalnik? Alesz bi morda kaj več vedel
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

north

V neki temi je en omenjal da lamela sklopke ni enako znucana samo nevem če so bili taki simptomi kot jih ti omenjaš ja drugače pa na servis pa bodo nadrgradil računalink...ponavadi po updatu deluje kot treba...
Citroën - Creative Technology

niki001

v petek ob 8:00 sem zmenjen pri mlakarju pa bomo videli upam da ne bo nekih groznih stroškov,če pa ima kdo kako pametno idejo kaj bi se še lahko dalo nadgraditi sedaj ko grem na računalnik pa se vam že vnaprej zahvaljujem!

maxima_79

Javi kaj ti bodo lepega povedali :BigThumbs:

Èe ti bodo nadgrajevali softwear bi te prosil koliko ti bodo zaračunali :gimme_money: ker se nameravam tudi sam ustaviti na servisu da mi softwear obdelajo :breaking_pc:

lp
ml

ggrega

ko je meni takole stresel cel avto pri bmw 320da  (steptronic)  je bil krivec wandler

dogajalo se je pa iz prve v drugo pri zmerni vožnji,pri mrzlem se je to zelo občutilo, ko se je ogrel si ga pa moral prav naštudirati da se je tresenje pojavilo

po menjavi olja in sita je bilo veliko bolje,ne pa dobro,zato so (ker je bil v garanciji) zamenjali še wandler

upam da te ne bom preveč prestrašil, ne vem če so to enaki menjalniki,razen enojne sklopke mislim da neke razlike ni (proizvajalec je bil ZF)

niki001

26 eurov, zaenkrat špila tak kot mora sam traja pa 6 ur. najprej moraš pripelat avto potem pa se zacne postopek po 15 minutah ti povejo da mora biti motor hladen!!! halo po 30 kilometrih ok počakaš 3 ure motor se ohladi in lahko začnes znova takoj ko je hladen in daš kontakt ter potrditev pa je naslednja operacija da mora motor v prostem teku laufat 20 minut!!! najprej ga hladimo potem pa grejemo!! logika navadnega delava bi bila da najprej storimo toplo pa na koncu hladimo ampak to še ni kone potem pa še malo športne vožnje in menjalnik dela kot mora - upam!
ZAENKRAT SEM ZELO ZADOVOLJEN Z AVTOHIŠO MLAKAR  dal sem delat predračun za menjavo zobatega jermena in vse kar spada zraven 350 eur - zadovoljivo - pa še delavci so ok še posebej FRANCI

hostnik

a je to avtohiša mlakar v stopčah pri šentjurju ????

ggrega

no lepo da se da samo SW rešiti

a si kaj vprašal kako to vpliva na menjalnik,če recimo ne veš kako mora delovati in se voziš dalje s takim kot je original.

in če že kaj crkne ,kateri del je to

niki001

stopče pri grobelnem ja
nič nisem vprašal glede take voznje sam če si kolčkaj deda se tak ne boš vozil

ggrega

mi je jasno da se ne boš s takim okrog fural, saj lahko še več škode povzročiš.

poznam pa eno starejšo žensko ki ji menjalnik ne šalta ravno po pravilih,pa se ne sekira kaj dosti,pravi če bo crknil bomo pa dali popraviti a ne.
problem je pa tukaj denar,saj je od nje skoraj nemogoče kak € dobit (sicer je to že druga tema)

poanta je da bo potem spet znamka tista ki bo :funny34d:

maxima_79

No potem je bil le SW? In so stvar porihtal :) Torej ti sedaj lepo speljuje in enakomerno dela vse ;) :BigThumbs:

fino

26€ za nadgradnjo SW je tudi sprejemljiva cena se mi zdi. :emot112:

lp
ml

hostnik

tudi meni je danes mojster nadgradil SW , speljevanje in prestavljanje je zdej u nulo...          strošek pa 24 evrov..

niki001

hostnik

peugeot servis Tratnik v Šempetru pri Žalcu.....