Jian

Začel/a janez, December 14, 2009, 08:30:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vidobbb

Se pa ukvarjajo z istimi fintami kot mi:streha,avspuh..

gule

Končno ena država v kateri stari Citroeni zgledajo slabše kot v Bosni...

krka964

Ne sodi starih jajc po izgledu. Srce imajo še očitno zdravo, pa pleh tudi, če odštejemo prislanjanje ...

dbostjan

bolj sem mislil na to, če so tako brezbrižni za zunanjost avta, koliko potem sploh skrbijo za tehniko... Vendar videz lahko tudi vara...

dyane

Joj s kakimi garami smo se včasih vozli,nebom pozabo spomladanskega srečanja v prekmurju,na lenarčičevem mlinu,ko sem dobil nagrado za najbolj izvirno-orginalno neohranjeno dy,bila je kot te iranske,letno sem naredil tudi 40 Tisoč kilometrov, bila delovni voz za plakatiranje, ampak na cedilu ma nikdar ni pustla....tako,da po videzu sklepat teh naših gar ne gre...seveda se je z leti situacija spremenila,naša vozila so lepša,kar je tudi :BigThumbs:prav.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Bilokak... Pri nas je še vedno bolj pomembna zunanjost kot notranjost. Večina naših avtov je grozno zanemarjenih kar se tehnike tiče... so pa "lepi". Sej vem, kriza je in je bolj pomemben izgled. Gnarja za potovat pa tak ni... Zakaj bi pol tehniko rihtali. Veteran pa tak itak vsak gre skoz tehničnega... sam da je spucan pa da ima certifikat.

Gremo nazaj na temo...

Hotel sem pokazat slike Yian, ki se pojavljajo zadnje čase na netu. Predvsem iz razloga, ker dolga leta ni bilo skoraj nič o njih videt. Razen tiste ene Angleške internetne strani... Na kateri mimogrede piše kup neumnosti. Večinoma so se slike samo kopirale sem in tja.

No, tole je pa celo prva slika tovorne Yiane. Mekaj takega kot naš DAK. Žal, samo od spredaj... :(

Mogoče naletim še na kakšno od strani (poleg tistih ÈB iz fabrke).

gule

Keža a veš mogoče zakaj vsi imajo po dve registracije na avtu...

pubi2cv

Za videt Jiane u živo bo treba nekam u iransko vukojebino. V Teheranu jih ni več....preveč fancy grad...tam zdej kraljujejo "novi" pižoji in Xantie...:Hammer3:

janez

Gule... Mislim, da imata samo dve preko stare tablice še "novo". Yiane so se proizvajale pred Iransko revolucijo in so verjetno imeli takrat drugačne tablice... zato daljše in ozke podloge na večini odbijačev. Manjše s pismenkami so zgleda "nove" Iranske tablice. Verjetno pa je kakšen tudi staro spodaj ustil. Kot recimo Francozi pustijo na spakah tiste "original" narisane številke, čez njih pa pripopajo novo EU FR tablico.

Pubi... erjetno imaš prav. Počasi zginjajo iz mestnih območij kot je zginjala A serija pri nas ali drugje po svetu. Imam sliko, ki jo je prjatu posel leta 97 v Teheranu... Na sliki pa mehanična delavnica in prodaja rezervnih delov za Yiane...Pa seveda mehanik in njegovi "šegrti" pozirajo zraven.  Taka mala delavnica, pol na cesti. Okoli vrat pa obešeni novi blatniki, vrata, deli... Lepi cajti.

Nekoč je bila ideja pr meni, da grem z dijano dol pa menjam za eno Yiano pa gasa nazaj... Seveda neuresničljivo, kje hudiča pa bom pri nas dobil dijano dandanes, da bi bila tolk vredu, da bi jo kak Iranc bil pripravljen menjat za njegovo ... hehehe

Pomojem so te njihove za orng spucat, poklepat , prebarvat pa servis naredit in vozit. Se verjetno vsaj ne drobijo od rje kot naše.

krka964

Janez, brado imaš kot kak imam, po moje bi šlo ....
No, ampak tele Dijance so vseeno malo moderirane, tisti trikotniki za blatniki, perforirani, kot da gre za hlajenje šestcilindrskega boxerja, pa še kaj. Malo drugačne so , ne?

janez

Seveda so drugačne. Zadnji blatniki izrezani, prednji trikoti z rebri za hlajenje, AMI super tip feln, ...

janez

To je pa še en njihov izdelek... Nekaj takega kot naš Geri ...sam, še bolj enostaven. Brez reber, brez komplikacij... "Furgon" Yiane pa ima zadaj malo bolj čudno nadgradnjo.

janez

Še en mal slik ...

janez

No , pa še za Lovrota ena ... Iranska Žaba :BigThumbs:

janez

Še en kombi yiane... žal spet samo spredaj slikana...