Vreme

Začel/a dyane, Marec 25, 2013, 05:20:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Ma gre mi že na živce to vreme!  
Pa kaj zdaj se planet segreva ali ohlaja..

Sam mislim, da se zaustavlja zalivski topli tok in s tem prinaša vedno manj toplote v evropo in posledica so vidne..najhladnejši marec v zadnjih 50 letih.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Mala_ledena_doba

http://www.topvita.info/ekologija/da-li-se-priblizava-mini-ledeno-doba/

Ko se je v srednjem veku tokol postopoma ohlajal in je bila doba male ledene dobe, je npr snežilo tudi v avgustu.

Ja saj bluzim, ampak kljub temu to pije nekaj vode:emot122::emot122:
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Evo še en malo bolj obrazložen link glede zalivskega toka.

http://www.presek.si/29/1495-Mesko.pdf
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

http://www.dnevnik.si/magazin/znanost-in-tehnologija/1042348775 drugi trdijo drugače...ampak, ko pogledam ven ne vem kdo laže.:breaking_pc:
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Da pa tukaj nekaj smrdi pa nam pove ta famozni Ak Gorov dokumentarec o globalnem segrevanju, potem nabijejo eko takse na vse stvari...g. Al Gore sploh ne upošteva največjega povzročitelja toplogrednih plinov-Živinorejo in sečnjo deževnega gozda, ki skupaj proizvede 2*toliko toplogrednih plinov, ko vsa fosilna goriva skupaj...ja smrdi mi ker oni že vejo, pa se pač iz nas norca deleja, potem pa 25.marca, namesto, da bi svojo prvo šnitko jedo in redkvico jedo, se po Mariboru vozim 7km/uro, ker je 5cm čistega leda na cesti.:emot112:

http://tvslo.si/predvajaj/nizke-temperature-sneg-in-poledica/ava2.162122893/

Ja pa hvala bpgu, da mam na dy zimske gume in da ne kompliciram na vreme kaj se tiče vožnje z gospo, drugač bi pa se lahko peljal le 2*na leto:funny34d:
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Dejte zbrišite te monologe zgoraj.

konec maja 1969 bil sneg
konec aprila 1986 bil sneg
maj 1991 bil sneg
marec 2013 ledena doba....
še lani je bila pa rekordna suša, aprila ni padal dež 1 mesec, so že navijali globalno segrevanje...

vreme je samosvoje, ne razumem pa ljudi ki so menjali gume in danes delajo kaos po cestah.

Jogador

Hja posledica segrevanja naj bi bilo taljenje ledenikov, pa posledično spremembe v zalivskem toku...
Ampak je George Carlin lepo povedu: "The planet isn't going anywhere, it's the people, who are fu**ed!" =)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

frodo1

Par let počakajmo, pa bomo videli, po par mrzlih dnevih v marcu ne moremo kar sodit. Kot je napisal xpuser, velikokrat je snežilo tudi maja, pa je bilo vroče poletje, dajmo času čas.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dyane

Itak ne moremo napovedovat ledeno dobo...saj sem rekel,da ga bluzim,ampak dejstvo je ,da so tile dnevi nakmrzlejsi in snezeni v zadnjih50let
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Mah.. Dejstvo je, da smo se navadili marca nosit kratke rokave. Zdaj nam je pač zima zobe pokazala in se podaljšala za par dni.

Napovedovanje ledenih dob, vremenskih vročinskih katastrof, opazovanje letal pa črt na nebu, ... vse skup je ena sama bedarija. Industrija , ki prinaša ogromne denarje brezposelni študirani raji , da jih plačujejo z raznoraznimi davkoplačevalskimi gnarji, da nam oni pol bluzijo o kr neki vremenu pa ozonu pa soncu in zraku ... blablabla...

Zdaj je katastrofa k sneži, pol bo katastrofa k bo deževalo, sledi sončno-vročinska katastrofa, pa v jeseni deževna katastrofa in potem snežna katastrofa... Vmes itak nonstop politična katastrofa... itd

Katastrofe na vse strani in za vse čase...

Ja no, se pa strinjam , da je neumnost, da raja menja gume pa ne pogleda mal okol sebe... Nič še ni kazalo, da bo kaj lepše vreme. Pač en klinc, če imaš zimske gume še kak mesec na avtu. Ma neeeee... je treba kr dol pa kr letne slick gume gor... Sej bo zavarovalnica plačala a ne ?

Aja... tistemu spisku kdaj je bil sneg... dodam:

1990 1.januar ... smo noreli s Suzukijem po cestah v kratkih rokavih. Maja meseca 1991 sem delal na Rogli, je smučišče normalno laufalo. Nekje imam sliko mene, mojga brata pa sestro kak sedimo leta 75 konec marca meseca na sankah pred našo hišo , brat drži rojstno-dnevno torto okoli nas pa pol metra debela snežna odeja.

Vse skup je neumnost ... pa služenje denarja na naivnežih.

gule

Ja pri nas je zimska oprema ovezna do 15.aprila...pa naj kdo reče, da BiH ni pred Eu...

xpuser

Niste edini

V Avstriji je zimska oprema za vozila do 3,5 t obvezna le v primeru zimskih voznih razmer, za vozila nad 3,5 t pa je v obdobju od 1. 11. do 15. 4.  obvezna ne glede na vozne razmere.

Gox

Italija tudi ... zimska oprema do 15.4. :)

gregor

No sej v zimskih razmerah je pr nas tud junija obvezna.

Kljub skoraj novim zimskim gumam sem danes prvič rabil verige, da sem prilezel s xantio domov.
Lada pa v garaži z menjalnikom na tleh, kot vedno tiste 4x na leto ko je tak sneg, da bi res rabil 4x4.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dyane

Ja, to pa že ni pomlad...še šraufat ne moremo naših ljubljenčkov..pa sneg, pa dež, pa dežžžžž pa:breaking_pc:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Ma ja ... se zbudimo v drug praznični dan ... pogledam ven pa dežuje še vedno ... že več kot 24ur .... pa sej bom zgnil tukaj za računalnikom :)