pozna kdo to xantio?

Začel/a isarajli, Oktober 03, 2012, 04:44:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Ah, saj sva bila malo naivna, sva verjela poštemplani servisni in računom glavnega servisa (šlo se je za enega kalosa s cca 100k prevoženimi), edino testne vožnje ni in ni hotel urediti dlje kot na parkingu ker ni bilo tablic (sem ponudil svoje, pa ni hotel, preskusnih naj bi bilo pa škoda), pa ker je bil zaparkiran, pa ker nima zdaj časa. Saj pravim, malo naivnosti na moji strani. Ko smo že skoraj končali transakcijo (sva že kupila tablice in registrirala avto), sem ga končno lahko peljal več kot 10metrov... Bremze fuč zadaj, spredaj na odhajanju, avto ni šel nikamor, moči nobene, od 3500 se sploh ni hotel vrteti potisni ležaj je ružil, stabilizatorji fuč, zadaj je vse pokalo po grbinah, elektronika se je resetirala ob vsakem zagonu... Naju je prevzela cena, jo je spustil za ene 300€. Sem potem avto peljal nazaj, prej sem mu še razložil o zakonu o varstvu potrošnikov, pa res je, da nisem bil ravno miren, ko sva nazaj prišla, sploh pa še ne, ko mi je začel razlagat, kako njega ne briga zakon, da on  "ma tok dnarja, briga mene če maš prou, sej vem da bom zgubu na sodišču, samo men se j*be za ta 2 jurja, ti jih pa rabiš".:argue1: Tako da sva pušnila samo cca 80€ za tablice, registracijo in ostalo. Je bila pa dobra šola, še ne tako draga:BigThumbs:
No pa dovolj off topica.

Saj pravim, avto preverit v nulo, lahko da je super, čeprav je cena sumljivo nizka (beri realna, kar ni v navadi). Za primer, tega kalosa, (začetna cena je bila 2150) je on vzel za 1300€ (sem poškilil na pogodbo, ko je novo setavljal).
Pa magari preskusne tablice gor pa do Novaka v Lj, pa naj preveri, kaj je z avtom.
Pa srečno:BigThumbs:

Kar sem pa slišal o tem motorju, naj bi bil precej neproblematičen, poraba tam od nekje 9 naprej.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

MATEJ2

Tale motor, kar se tiče xantij, je eden najboljših motorjev, mislim da je "RFV". Je prakrtično neuničljiv. Za razliko od starega, ki je imel 150KM, je to čisto druga zgodba. Starejše xantie so imele 150KM in je lomilo ležaje in glavne gredi. Blok je pri novejšem isti, gred drugačna, glava izboljšana, manj je navit in brez problema zdrži 500.000, če ga le redno vzdržuješ.

dexterboy

Ob taki izkušnji, kot jo je imel @Jogador, mu ne prekčam dvorišča...
Bo počasi treba odpreti temo o tehle nategovalcih; ker prodajalci zagotovo niso.
Ne kupim pri njemu, pa če mi še "Božičko" pusti na sovoznikovem zicu za en vikend...
Nekje sem tudi bral o tem tipu, je nekdo klical za nek avto, ker je imel oglas, pa so rekli, da avto sploh ni naprodaj; torej mu je prodaja vozil zgolj "veš mašina" za pranje denarja...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dexterboy

Evo, sem se spomnil, kje sem to bral, nisem čekiral ali je to točano ta prodajalec...
Je pa zanimivo, kaj pravijo drugje o blondinki, pardon, "xiantiji", zgleda da bo tole podobna štorja kot z Alfo 75, ko z leti vrednost raste in ne pada :emot15:
Vsekakor priporočam popoldansko branje za kratek čas;
http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1578701/page/0/fpart/all/vc/1/nt/all
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Zeko124

SchPN, lahko vzameš Tikijevo, ki je že preverjena (1.8 16v).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

tomaz555

Èe grem slučajno kaj mimo, vržem uč nanjo. Motor je neproblematičen, cena je nizka, glede na kilometre in videz na slikah.

isarajli

ponudi mu 500€ največ za njo, pa bo dal za 570 v kolikor se ti dopade.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

hladilnik

Citat od: tomaz555;142761Èe grem slučajno kaj mimo, vržem uč nanjo. Motor je neproblematičen, cena je nizka, glede na kilometre in videz na slikah.

Ne rabis, ker sem jo gledal jaz. Avtomobila sploh nima parkiranega ampak ga uporablja sam kot "sluzbeno vozilo". Bosancki so ugotovili, da nemska jajca le niso tako kul in raje jadrajo na hidravliki. Ni jim ga posebej skoda, samo to lahko recem, ker je ravno javni forum. Je avto za zvoziti, nic posebnega.