C5 EXCLUSIVE 2.0i 16V limuzina

Začel/a Gorazd, September 07, 2012, 03:15:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Messiah

Ej...krasne feltne. Takih res nima usak :BigThumbs:
Se pa strinjam z ostalimi...glede na ceste pr nas ornk razmišlam če bi sploh šou iz 15 na 16 col :funny34d:

Gorazd

Ja tak je da po nekaj dnevih vožnje zaenkrat ni sile sem sicer navajen iz prejšnjih avtomobilov. Glede udobja pa ni velike razlike od 17 na 20, pri izbiri barve platišč pa je bila odločilna cena saj ko sem dobil ponudbo ni bila barva sploh predmet razmišljanja.

LP

yamaha20252025

Se popolnoma strinjam z Bobrom.

Razlika. med 17, 18, 19 ali 20 colami se mora definitivno poznati, kljub hidravliki.

Dokler je cesta gladka je vse lepo in prav, ko pa je nekoliko slabša, pa je razlika med 17 in 20 colami več kot očitna.

Verjamem pa, da se z 20 colami in kombinaciji Sport tipke ( hidravlika) ali trših amortizerjih pelješ kot po tirih.

No, za moj okus C5, C6 sta avta, ki morata peljati impozantno, mehko, zvezno.

Drugače pa lep avto in dobra kombinacija.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Gorazd

zadnji km do doma imam kot makadam pa ne opažam razlike, povedat pa moram da to ni moj prvi hidravličar tak da kar poznam zadevo, ovinkov še nisem testiral bom pa poročal.

gule

Tukaj vsi omenjajo udobje, jaz pa apeliram na varnost...namreč to je definitivno prenizka pnevmatika, ki kar kmalu dobi "gutico"zaradi katere se na avtocesti pri višjih hitrostih kmalu zgodi svinjarija...govorim iz izkušnje, ker sem na Xsari imel 205/40/17 in verjemite ni lepo, ko pri 110 km/h explodira zadeva:funny34d:...in to odzadaj...od takrat adijo šminka in samo original...zaradi   varnosti...šljiviš lepoto...:BigThumbs:

Xandrej

Daj ne bluzi na vseh avtih v življenju sem imel večja platišča... Xantia 17 col, Xsara 17 col, C5 18 col pa govorišo varnosti... Dobro, da ne kličeš na citroen ker ima C5 lahko gor serijsko 16 col ali pa serijsko 19 kar je zate nevarno! Vse nizkoprofilne gume imajo ojačane robove ter so 100x bolj varne mogoče ko tisti baloni sploh v ovinku če ti jo šleče... prenizka to pa še nisem slišal, da je nizkoprofilna guma nevarna... Moram precp oklicat v ferrari pa v aston pa v tej zadeve, da montirajo nevrne gume gor! Pa jebeš napis high performance tyre...

gule

Xandrej a se ti res ne znaš normalno pogovarjati, ampak tako moraš kup žalitvic nekomu u lice vrečt...oprosti doktore nismo te prepoznali...in če že drezaš nekam ta dimenzija tovarniško ni na c5...mislim na višino 35, ki je perverzna...

MSrougeZX

Èe ti raznese gumo na AC je isti drek če maš 205 40 17 ali 195/55 15 recimo na xsari...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Citat od: MSrougeZX;140578Èe ti raznese gumo na AC je isti drek če maš 205 40 17 ali 195/55 15 recimo na xsari...

Seveda je isto...samo, da nižja pnevmatika ima večjo možnost pridobivanja poškodb v vsakdanji rabi, ki pripomorejo k takšnemu izhodu...

MSrougeZX

5 let sem vozil xsaro na 205/40 17 brez poškodb gum...edino kar se uniči je lahko mehka felna in luknja v cesti...gumi pa nima kaj bit...to so moje izkušnje...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

No vidiš meni, pa je pnevmatika ravno te dimenzije na Xsari eksplodirala, zaradi poškodb, ki so nasale zaradi slabih cest, isto se je zgodilo mojemu dobremu prijatelju in to na puntu, a je zletel z ceste, na srečo se ni poškodoval...te pnevmatike lepo zgledajo, če je cesta ok, neverjetno držijo cesto(ovinki da te kap), a je dejstvo, da avto postane zelo manj uporaben za tisto kar je narejen(in c5 in  xsara) so družinski avti ne pa tam neki bolidi za tekmovanje. Sem imel sam to fazo spuščanja avtov na vse načine pred dosti leti, a sem na koncu skontal, da je najboljša dimenzija originalna...

yamaha20252025

Vsak si naj uredi vozilo po svojem okusu, tako, da bo sam najbolj zadovoljen vsak trenutek, ko se bo z vozilom vozil, ga uporabljal.

Nihče me NE bo prepričal, da se NE pozna ena cola. Pozna se vsaka najmanjša sprememba na višini gume, vsak poseg na podvozju. Èe ima voznik resnično pravi občutek, bo vsako podrobnost vedno opazil.

Sam sem v svojih 24 letih vozniškega staleža premenjal veliko, oziroma preveč avtov. Prvih 15 let sem vse po vrsti spustil nižje ( menjava vzmeti - "fedrov"), obvezno menjal platišča in gume, kakšen supersprint izpuh...in akustika...

Nikoli nisem menjal "fedrov" in amortizerjev...
Sem pa vedno opazil, da se je po predelavi vozilo na LEPI in gladki cesti peljalo, kot po tirih. ko pa je bila cesta luknjasta, plavajoča, pa se je znižan avto peljal slabe
še od originala, saj je bilo podvozje prečvrsto, zato ga je posledično "odbijalo" od cestišča, kar se je poznalo, da nisi mogel biti tako hiter, kot z tovarniškim vozilom.
GOVORIM ZA SLABO CESTO!!!

Od gume do gume so razlike! Opazil sem tudi, da je lahko včasih nižja guma enako  ali bolj udobna od višje, če je bočno bolj mehka... Npr. SAVA pri 18 colah bo bolj mehka, kot npr. Pirelli pri 17 colah. Govorim za različne karakterje gum.

Ko je zunaj 35° C je podvozje definitivno bolj mehko -čigumasto, kot pri npr. -10°C. Olje v amortizerjih, hidravliki imadrugačno viskoznost...

Razliko v zmetenju opažam tudi pri svojem motorju...če je zunaj 20 ali pa 35°C.

Osebno imam še vedno raje nižje gume, z malo manj udobja, raje ima tudi lep izgled...

Vsekakor 20 col lepo paše na C5..., npr 16 col, mi pa nikakor ni všeč na C5.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Citat od: gule;140576Xandrej a se ti res ne znaš normalno pogovarjati, ampak tako moraš kup žalitvic nekomu u lice vrečt...oprosti doktore nismo te prepoznali...in če že drezaš nekam ta dimenzija tovarniško ni na c5...mislim na višino 35, ki je perverzna...

Oprosti ker take trotlarije še pa nisem prebral pa ne vem kje ti vidiš žalitev in to je to... Ne mešam se zraven o amijih pa spačkih ker nimam pojma in me niti ne zanimajo ampak o zadevah kot je ta pa lahko povem kaj je dejstvo in kako je to. Nizkoprofilne gume imajo ojačane robove seveda glih zato če pride do tega... Lahko pa nabaviš runflat gumo... In ja res čudi me da imajo avtomobili dandanes vedno večja platišča z nižjimi gumami. In seveda vsakemu svoje kot je bilo napisano že ničkolikokrat na forumu...

Pa še to vsi pumpajo nizkoprofilne gume kake 0.5 bara več... Nobenemu ni jasno, da tlak v gumi 16 col je enak v gumu 20 col... In ja C6 ima serijsko 18 col gume gor... Na c5 pa 19 z višino 40...

Pa brez zamere!

:BigThumbs:

Lamy

Citat od: yamaha20252025;140606Vsak si naj uredi vozilo po svojem okusu, tako, da bo sam najbolj zadovoljen vsak trenutek, ko se bo z vozilom vozil, ga uporabljal.

TOÈNO TAK :BigThumbs::emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Citat od: Xandrej;140607Oprosti ker take trotlarije še pa nisem prebral pa ne vem kje ti vidiš žalitev in to je to... Ne mešam se zraven o amijih pa spačkih ker nimam pojma in me niti ne zanimajo ampak o zadevah kot je ta pa lahko povem kaj je dejstvo in kako je to. Nizkoprofilne gume imajo ojačane robove seveda glih zato če pride do tega... Lahko pa nabaviš runflat gumo... In ja res čudi me da imajo avtomobili dandanes vedno večja platišča z nižjimi gumami. In seveda vsakemu svoje kot je bilo napisano že ničkolikokrat na forumu...

Pa še to vsi pumpajo nizkoprofilne gume kake 0.5 bara več... Nobenemu ni jasno, da tlak v gumi 16 col je enak v gumu 20 col... In ja C6 ima serijsko 18 col gume gor... Na c5 pa 19 z višino 40...

Pa brez zamere!

:BigThumbs:

Spet žališ Andrej, ne vem čemu te frustracije tipa v spačeke in amije se ne mešam, saj ih tukaj nihče ni omenil, če se ne motim??? Naprej v tem smislu, kaj misliš, da nisem imel izkušnje z takšnimi avti kot je tvoj C6? In da ti to da voziš takšen avto daje za pravico, da žališ ami, 2cv, ali kaj drugega od A serije?

Dalje to ni tovarniška dimenzija za C5 in za moje pojme je višina 35, definitivno prenizka za normalno uporabo...saj veš, ko na cesti naredijo tiste luknje, ko krpajo, pa naletiš na stopnico, kaj se dogaja...na koncu C5 je družinska limuzina in ne neka rs, GTI varijanta, to ni ferrari niti aston martin, ali kaj v tem rangu...