CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pehorunkl

Citat od: gule;155382Za avto žena ve, vsi vejo...jutri grem po njega, danes plačal zavarovanje in vzel preizkušnjo...jutri, pa ob 5h...štart...danes pa kot zanalašč sneži cel dan...

To si dobro zrihtal. Avto prevzameš šele, ko je odplačan :BigThumbs:
Si predstavljaš: kupiš C6 na lizing pa prideš domu pa ženi poveš, ej kupil sem 7 let staro kanto za samo 400EUR mesečno na tri leta.
:Hammer3:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Bravo, bravo!:emot112:

Èim več udobnih kilometrov, pa čim bolj razumevajočo ženo:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gule

No pred pol ure sem prispel...potovanje žal ni preteklo brez nevšečnosti...nalagam slike in bom podal reportažo...:argue1:

gule

Zjutraj vstal ob 4, ob 5 bil v firmi in počakal našega šoferja, ki z Jumperjem razvaža robo po naših trgovinah. Ovnak ima verigo trgovin, ki se imenujejo CM=Cosmetic market(nekaj kot DM)...
No vreme obupno ponoči napadal sneg, na poti nazaj, pa moram dva planinska prevoja prevoziti(Koprivnica in Rostovo), tu pa še je Kupres, na katerem še v 5 mesecu zna padati sneg...ne vem kakšne so gume na avtu, a predvidevam, da so obupne...:Hammer3:
No malo pred 8 prispel v Tomislavgrad...snega je otroci ne grejo v šolo...tolčem po vratah in zvonim(do vrat se prebijem skozi sneg do kolen)...nosim akumulator, kovčeg z orodjem, verige, nahrbtnik, tablice preizkušnje...pomaga naš voznik in še en poba...:emot112:
Spet tolčem po vratah...gazda odpre v spodnji srajci in gatah...o serbus...takoj pridem. Vprašam po lopati, pove da je v kotu...on se gre obleči jaz pa lopatati...:argue1:
Èez 15 minut se pojavi...vžge Berlinga in naredi z njim stezo skozi sneg...pravi, da ne čistim več...ubogam...:BigThumbs:

gule

Gremo naprej prinesem akumulator do avta, ki je pod nadstreškom, a je vseeno bel od snega, saj je ponoči brila burja...vtakneva akumulator, avto kmalu vžge, gazda se z njim na drugi stopnji zapodi skozi sneg...uspešno pride do ceste...pol montiram tablice in tlačim svojo kramo v avto...zgrožen konstatiram, da mi je pred meseci, kop sem zmenil kupčijo izgledal veliko boljše...naglas komentiram zadevo z prodajalcem in se režim, oziroma oba se reživa, saj situacijo primerjam z tisto, ko vidiš dekle, ko si pod gasom...zjutraj, ko se zbudiš, pa bi najraje bruhal...tukaj situacija podobna...avto je res načel zob časa...
Gazda ima še dva Cx-a, ki ih rihta(pred kratkim je oba pobarval)...en je Palas letnik 76, z klimo in motorjem 2.4, drugi črni Gti novejši 2.5, avtomatik? Stroja sem slikal in sta fenomenalna...:BigThumbs:

dvorjan

Tole pa bo pripetij, ce si od 5h zjutraj do 18h zvecer vozil po svetu ... v snegu.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Evo še slike od črnega Gti-a...tablice so francoske samo za štos...ima pa rumene luči...:BigThumbs:

gule

Citat od: dvorjan;155477Tole pa bo pripetij, ce si od 5h zjutraj do 18h zvecer vozil po svetu ... v snegu.

No ja od pol šestih do 7 in 45 min me je vozil naš šofer...:BigThumbs:

gule

No, ko sem vse spakiral v avto in postavil tablice, se zapeljeva še do njegovega avtootpada, da mi da rezervno gumo...on z Berlingom jaz z ne vem kako bi ga imenoval...:funny34d:
Prideva do tam...on nori po zasneženi cesti do 8o km/h, jaz pa za njim počasi do 50 km/h...na avtu so odspredaj Sava Eskimo S2...na srečo...odzadaj menda tudi...:Hammer3:jaz se šele privajam na trabakulo, saj ga vozim šele drugič...:bombs:
Prideva na otpad...radno mesto...najde mi rezervno kolo(aluminijsko???od novejšega Cx-a). Stlačim v prtljažnik, saj ne gre pod haubo...:Hammer3:
Pokaže mi dele za novejše Citroene, ki ih premore...od tod, greva z njegovim bratom in še enim pobom v kafič zraven, da zalijemo kupčijo(ko sem pri alkoholu, naj omenim, da me je gazda doma počastil z obilnim zajtrkom(suho meso domače, sir in mortadela), ter rakija medovača...
Tu se zadržim še sigurno 1, 5 uro...standardne zgodbe o Citroenih pridejo na plano...končno štartam...ura je sigurno več kot poldan...

Tiki

Èestitam! Ga boš že uštimal da bo tak kot mora biti. =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Recimo, da se lepo peljem...turistično, ne grem hitro, saj ne želim končati v jarku...po cesti sneg in bljuzga...uspel sem prižgati radio in veselo špila muzika...celo malo preglasno, a kasetnik ima neke probleme z potenciometrom za glasnost...
Večkrat se ustavim in naredim par fotografij...na trenutek dosežem celo 90 km/h...avto gre lepo, brisalec dela, pranje stekla isto(ugotovim, da je šoba na brisalcu...:Hammer3:)...čačkam po avtu in pritisam knofe...zgleda da levi žmigavec ne dela...imam tudi problem z štop lučmi...ko pritisnem bremzo luči non stop svetijo...z nogo vrneš malo pedalo nazaj in zadeva ugasne...
Opazim da se stran na kateri je stikalo za luči greje...no menda je tako treba...:bombs: Na slikah Kupreško polje...del, ki ima očiščeno cesto...:emot112:

gule

No naslednjič sem se ustavil na prevoju Koprivnica...na vhodu v naš kanton(Središnja Bosna)...še vedno glumim turista in slikam , ter uživam v čarih hidrauličnega podvozja...:emot112:
Retrovizor na mojih vratih, čudno visi(je zaliman z nekim trakom, ventilator ventilacije ne deluje, a sreča v vožnji ni mrzlo, saj prihaja toplota v kabino navkljub temu...:BigThumbs:

gule

In proti koncu poti...cca. še 30 km do doma se zgodi...začnem se spuščati v dolino...do Novega Travnika še 10-15 km...ko se prižgejo tiste dve rdeče stop lučke...:argue1:...vozim še malo in se ustavim na prvem mestu, ki mi to dopušča cesta...vidim, da je Lhm zmanjkalo, za avtom, pa vidim sled v snegu...pod avtom na zadnjem levem delu kaplje...:breaking_pc:
Avto seveda počepne, zgubim volan in...kaj čem, ker sem verjel v zadevo nisem nič olja vzel s sabo...nobene vrste...pokličem prijatelja mehanika v Novi Travnik...pojasnim situacijo...na srečo ima čas in pride takoj...obljubi, da prinese olje z sabo...:BigThumbs:

gule

No čez pol urce pride Josip in prinese 4 litra Atf-a...zakaj, ker je bolj poceni kot Lhm, itak bo pa istekel...natočiva 3 litra, avto se ne vzdigne...sname črevo in natoči direktno v cev pumpe, pumpa začne delati, avto pa se vzdviguje...ampak pod avtom teče...hitro se vsedem v avto in pravac dolina...po nekaj km lučke se spet palijo, po še enem volan adijo...se ustavim, da natočiva še en liter, a tu se zgodi incident...ustavljen sem zraven neke Kafane, ki se imenuje Kiks-kakšna simbolika...ker je tu hribček, kolega pravi , da se obrnem proti cesti in tukaj se zgodi...bremze ni avto, pa drvi proti cesti...po cesti pa velik rumen tegljač in še par avtov za njim...bremze ni...reagiram v sekundi in zapeljem levo v neki nadzid in kamne, zid preskočim na kamne se nataknem...stebriček ograje iz cigel in betona zgrešim za malo...:gimme_money:
Tu sem že cel scagan, za dlako pobegnil od kamiona...se nataknil na kamne, sreča nisem nič razbil, a sem zdaj nasedel na kamne...Josip spet seda v avto in gre po drugo turo olja...pride malo kasneje, natoči olje, avto se vzvigne ma max, pod levo sp. kolo dava klado, ga malo spustiva in gas...nekako se izvlečem iz pizdarije...in se začnem trest, ker se začnem zavedat, da bi lahko bil ob glavo, če bi zapeljal pod šlepar...imam vsega zadosti, natočiva še 2l olja in zdaj Josip vozi Cx, jaz pa Mazdo za njim...ima novo taktiko vsakič ko je cesta ravna in se da ugasne avto, da ne teče olje...nekako se privlečeva do garaže v Novem Travniku...on me zapelje domov...jutri zvem točno kaj je...Hidraulika je res lahko opasna po život...:argue1:

Zeko124

S 40 let starimi lajtungami se ni za zajebavat. Jaz sem ta vikend obšlajsal Amija popolnoma brez potrebe. Zakaj? Ker se ni nihče spomnil preverit nivo LHMa po zimskem spanju. Sama sreča da se je to zgodilo na parkingu in ne v križišču. Z takim avtom kot je CX pa si ob odpovedi hidravlike popolna nepremičnina.

Jaz bi avto ki je stal najprej pripeljal z avtovleko domov pa pregledal osnovne zadeve. Ti je šola za drugič, kot meni.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si