XM zleze dol...

Začel/a janii88, Junij 13, 2012, 05:46:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pyr0Beast

Hm. In kak se ta bremz cilinder zrihta ?
Se menjajo o-ringi ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

superca13

Citat od: janii88;134377Pozdrav!

Mene pa zanima kaj je to narobe da mi xm po 5 minutah zleze čist dol.kako se da to težavo odpravit?Slisat je tud hidravlično pumpo da mi vsakih 5 sekund naredi klik.zdi se mi mal prepogosto glede na to da je to baje normalno.

Možno je, da imaš nekje odjem, zato vsakih 5 sekund vzdržuje pravi tlak.
Preveri vse krogle, najprej regulatorsko in nato še vse ostale, če to ne pomaga, nato še sam regulator. Na mojem je tudi krepnil regulator.
Èe še to ne pomaga, bo treba iskat, kje se je vscal v notranjost sistema...
Veliko sreče :)

LP
S

superca13

Citat od: Pyr0Beast;134421Hm. In kak se ta bremz cilinder zrihta ?
Se menjajo o-ringi ?

Težka bo. Škoda nekaj čarat, če nisi ziher,da je tam napaka. Že pri odstranjenem motorju ga je nerodno šraufat, kaj šele kar tako. Ko boš vse prej omenjeno preveril, se nato gleda na povratkih, kateri preveč šiba olje nazaj(volan, vzmetenje, bremze...) Obstaja nek info, koliko lahko teče iz vsakega, imam nekje, bom poiskal, če bo treba.

LP
S

zlikovski

Prvo preveri, kot je predlagal superca.

janii88

ja saj zato mi ga je škoda...
tak avto da sam stoj pa glej za tista leta...
škoda mi ga je dat na odpad ker si ne zasluži tega :)
zdaj ga še morn dat na kanal da vidim kakšno je podvozje.pleh je kolk tolk dober.še ne rjavi.
avto mam komaj slab tedn tako da še ga spoznavam.

janii88

Citat od: Tiki;134407To si kupil temno sivega V6 24v z usnjem iz okolice LJ?

ne ni ta..

janii88

Citat od: superca13;134430Možno je, da imaš nekje odjem, zato vsakih 5 sekund vzdržuje pravi tlak.
Preveri vse krogle, najprej regulatorsko in nato še vse ostale, če to ne pomaga, nato še sam regulator. Na mojem je tudi krepnil regulator.
Èe še to ne pomaga, bo treba iskat, kje se je vscal v notranjost sistema...
Veliko sreče :)

LP
S

dobro bom probal to nardit.ker avto je tud že malo trd.mam xantio drugač pa je dost mehjkeši.bom probal kugle zrihtat.ker drugač kjer stoji avto ne pušča flekov olja.torej ne izteka nikjer olje

janii88

Citat od: janii88;134461dobro bom probal to nardit.ker avto je tud že malo trd.mam xantio drugač pa je dost mehjkeši.bom probal kugle zrihtat.ker drugač kjer stoji avto ne pušča flekov olja.torej ne izteka nikjer olje

mogoče poznaš koga ki poceni polni kugle?

superca13

Citat od: janii88;134461dobro bom probal to nardit.ker avto je tud že malo trd.mam xantio drugač pa je dost mehjkeši.bom probal kugle zrihtat.ker drugač kjer stoji avto ne pušča flekov olja.torej ne izteka nikjer olje

Ena zadeva: XM V6 je, če so gor originalne krogle, zelo trd, kar je popolnoma normalno. Bistveno trši od Xantij in ostalih XM-ov. Premer šob v sprednjih kroglah je 0,6 kar je najmanj od vseh hidravličarjev, ki imajo premere večje. Marsikdo zmotno predvideva, da so kugle hin, da je treba filat, čarajo vse živo okrog hydractive ventilov in naprej ampak rezultata ni. Edina opcija za mehkejši V6 je komfort kugla s šobo 0,7 ali 0,8. Razlika je ogromna, avto je mehak ampak skoz ovinke nema više divjanja ;)

Krogle fila Nemec(Šentilj) ali Belšak (Ptuj).

janii88

Citat od: superca13;134464Ena zadeva: XM V6 je, če so gor originalne krogle, zelo trd, kar je popolnoma normalno. Bistveno trši od Xantij in ostalih XM-ov. Premer šob v sprednjih kroglah je 0,6 kar je najmanj od vseh hidravličarjev, ki imajo premere večje. Marsikdo zmotno predvideva, da so kugle hin, da je treba filat, čarajo vse živo okrog hydractive ventilov in naprej ampak rezultata ni. Edina opcija za mehkejši V6 je komfort kugla s šobo 0,7 ali 0,8. Razlika je ogromna, avto je mehak ampak skoz ovinke nema više divjanja ;)

Krogle fila Nemec(Šentilj) ali Belšak (Ptuj).

men se itak gre sam za mehkobo.divjat tak ne smem. :D
pol pa je vrjetno to da so še originalne krogle.pa prvo tak morn to rešit da mi se ne vsede več po 5 min.pa pogruntat kaj hrusta od 2000obr/m naprej.sam da niso ketne ker pol pa ni druge rešitve kot da na mojo žalost lifram...:/
hvala za informacijo.

Pyr0Beast

Dej za hec snami dol tisti jermen za alternator pa periferijo pa posluši kaj mašina dela.

Lahka je tut ležaj alternatorja ali pa kaj od klime posredi
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

janii88

Citat od: Pyr0Beast;134479Dej za hec snami dol tisti jermen za alternator pa periferijo pa posluši kaj mašina dela.

Lahka je tut ležaj alternatorja ali pa kaj od klime posredi[/QUO

ja saj bom prvo to naredil.lahko da je res kak ležaj na pumpi mogče celo altenatorju.močno upam da je no. to ni nek strošek za popravilo

superca13

Da se ne boš mučil in 1/2 avta po nepotrebnem razšraufal, obstaja en zelo preprost način, kako natančno ugotovit, od kod izvira zvok:
vzameš en dolg šraufnciger ali pa tanko kovinsko palico, ki jo na eni strani nasloniš na mesto, kjer misliš da ruži, na drugi strani pa nasloniš tesno na uho. Pa pazi, da si je ne potisneš v uho :)
Boš presenečen, kakodobro  to deluje ;)

LP
S

janii88

Citat od: superca13;134484Da se ne boš mučil in 1/2 avta po nepotrebnem razšraufal, obstaja en zelo preprost način, kako natančno ugotovit, od kod izvira zvok:
vzameš en dolg šraufnciger ali pa tanko kovinsko palico, ki jo na eni strani nasloniš na mesto, kjer misliš da ruži, na drugi strani pa nasloniš tesno na uho. Pa pazi, da si je ne potisneš v uho :)
Boš presenečen, kakodobro  to deluje ;)

LP
S

Ni slabo to bom apsolutno probal.sraufnciger cez uho pa gremo:)tnx

gigo

Sem skoraj 99% da je al centralna al regulator. Ne rabiš nič kaj dosti študirat in mlet. Odpravi se do Šentilja k mojstru pa naj ti pregleda vse kugle. Èe so ok veš, da je regulator.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens