nagradna igra

Začel/a andraž, Maj 21, 2012, 09:24:17 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Primer ubogega otroka bi morali prijaviti varuhu človekovih pravic!

garac

Mene samo nekaj moti pri zapisu, otroci morajo biti tiho pa to, kaj pa mamica? A ona pa lahko najeda?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jagoda

Na enem svetovcu sem (žal) videl en prizor, pa se mi zdi OK, tako da ga še uporabljam oz. ga priporočam tudi ostalim... otroke skloftaš preden se vsedeš za volan, da ti ne težijo! PREVENTIVA JE ZAKON! hahaha

No šalo na stran... Spis je nastal slučajno kot domača naloga v 5em razredu. Predvidevam, da na podlagi ko me je vrglo iz realnosti na poti domov iz morja. C5 je nehala šaltat v vse prestave na spodnjem delu prestavne ročice (R,2,4). Ni panike si rečem že pridemo domov tudi čez vse klance. To žal ni bilo vse. Kasneje je prestavna ročica ostala v 5i prestavi in samo v 5i prestavi. Torej prostega teka ni. Še kar mirno sem prenesel speljavanje v klanec s 5o brzino s petimi člani posadke in prtljažnikom polnim do daske. Slabo pa sem odreagiral na skurjeno kuplengo in misel kaj vse me še čaka in koliko lahko to stane... Kaplja čez rob pa je bil prepir med otroci. In na to sem odreagiral tako, da sem jim razložil če kričijo da se pol avto pokvari?! ... Ko sem spet usposobil šaltanje (ne sprašujte kako, zakaj) v 1,3 in 5o prestavo sem se oddahnil sedel v avto obrnil kjuč in odpeljal. Izjava tri letnega otroka takoj zatem pa je bila: "Ati zdaj bomo pa pridni veš!"...
Sledil je smeh in prepevanje vse do slovenske meje, kjer smo zaradi carinikov prenehali. Po nadaljevanju vožnje smo se pogovarjali kako se v avtu obnaša. Ustavljali smo se samo zaradi "rigolet" (beri bruhanj). Očitno moji otroci slabo prenašajo moja filozofiranja o tem kako se obnaša v avtu. Važno je da smo prišli domov brez hujših zapletov...

Epilog: Od takrat so moji otroci bolj strpni do ostalih v avtu kljub daljšim vožnjam. Spis pa je napisal sin ki šteje 10 let in vesel sem, da tako razmišlja.

PS: Hvala Merlaku za hiter servis in asistenco na poti!
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Citat od: garac;140150Mene samo nekaj moti pri zapisu, otroci morajo biti tiho pa to, kaj pa mamica? A ona pa lahko najeda?

Mami ravno piše spis. Morda mi ga tudi ona dovoli objavit?
Dober je za kogar je ...

andraž

Tudi če ne dovoli, ga objavi. To bi bilo branje...

sušo

Citat od: Jagoda;140152Mami ravno piše spis.

A tud kazensko?   Pa dobr kakšn terorist pa si ti?
Drgač v živo pa čist normaln zgledaš, razen tega da si Citroenar...     ha ha

Šalo na (drugo) stran.
Res je. Včasih je redosled dogodkov tak, da deluje na potenco in pol nekje more počit. Najpogosteje je tako, da je kaplja čez rob ravno takrat, ko dete (ne zanalašč) ta štiritisočpetstodvaintridesetič praša kdaj bomo prišli in da mu je že strašansko dolgčas in da bit privezan na sedež več kot dve uri ni fino in tako naprej in naprej...
Sej ne da morjo bit tiho in se delat, da jih ni a vseeno ne gre skozi če te jbe avto pa te jbe sonce pa jbe vse po spisku in na koncu še naša draga dečica...

Lovro

Citat od: sušo;140156A tud kazensko?   Pa dobr kakšn terorist pa si ti?
Drgač v živo pa čist normaln zgledaš, razen tega da si Citroenar...

To se samo duva... V resnici je pa tista fora: "da draga, seveda draga,..."
Pa tudi, ko se meni po telefonu, se ob besedah "da draga" še rahlo prikloni... ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jagoda

Citat od: sušo;140156A tud kazensko?   Pa dobr kakšn terorist pa si ti?
Drgač v živo pa čist normaln zgledaš, razen tega da si Citroenar...     ha ha

Šalo na (drugo) stran.
Res je. Včasih je redosled dogodkov tak, da deluje na potenco in pol nekje more počit. Najpogosteje je tako, da je kaplja čez rob ravno takrat, ko dete (ne zanalašč) ta štiritisočpetstodvaintridesetič praša kdaj bomo prišli in da mu je že strašansko dolgčas in da bit privezan na sedež več kot dve uri ni fino in tako naprej in naprej...
Sej ne da morjo bit tiho in se delat, da jih ni a vseeno ne gre skozi če te jbe avto pa te jbe sonce pa jbe vse po spisku in na koncu še naša draga dečica...

Končno en ki razume... Taki bi moral delat na CSD
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Citat od: Lovro;140157To se samo duva... V resnici je pa tista fora: "da draga, seveda draga,..."
Pa tudi, ko se meni po telefonu, se ob besedah "da draga" še rahlo prikloni... ;)

Važno da mam vedno zadnjo besedo!? Haha
Dober je za kogar je ...

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jagoda

Citat od: Jagoda;140151Na enem svetovcu sem (žal) videl en prizor, pa se mi zdi OK, tako da ga še uporabljam oz. ga priporočam tudi ostalim... otroke skloftaš preden se vsedeš za volan, da ti ne težijo! PREVENTIVA JE ZAKON! hahaha

No šalo na stran... Spis je nastal slučajno kot domača naloga v 5em razredu. Predvidevam, da na podlagi ko me je vrglo iz realnosti na poti domov iz morja. C5 je nehala šaltat v vse prestave na spodnjem delu prestavne ročice (R,2,4). Ni panike si rečem že pridemo domov tudi čez vse klance. To žal ni bilo vse. Kasneje je prestavna ročica ostala v 5i prestavi in samo v 5i prestavi. Torej prostega teka ni. Še kar mirno sem prenesel speljavanje v klanec s 5o brzino s petimi člani posadke in prtljažnikom polnim do daske. Slabo pa sem odreagiral na skurjeno kuplengo in misel kaj vse me še čaka in koliko lahko to stane... Kaplja čez rob pa je bil prepir med otroci. In na to sem odreagiral tako, da sem jim razložil če kričijo da se pol avto pokvari?! ... Ko sem spet usposobil šaltanje (ne sprašujte kako, zakaj) v 1,3 in 5o prestavo sem se oddahnil sedel v avto obrnil kjuč in odpeljal. Izjava tri letnega otroka takoj zatem pa je bila: "Ati zdaj bomo pa pridni veš!"...
Sledil je smeh in prepevanje vse do slovenske meje, kjer smo zaradi carinikov prenehali. Po nadaljevanju vožnje smo se pogovarjali kako se v avtu obnaša. Ustavljali smo se samo zaradi "rigolet" (beri bruhanj). Očitno moji otroci slabo prenašajo moja filozofiranja o tem kako se obnaša v avtu. Važno je da smo prišli domov brez hujših zapletov...

Epilog: Od takrat so moji otroci bolj strpni do ostalih v avtu kljub daljšim vožnjam. Spis pa je napisal sin ki šteje 10 let in vesel sem, da tako razmišlja.

PS: Hvala Merlaku za hiter servis in asistenco na poti!

... Očitno sem se motil. Zgodba je dejansko vplivala na celo družino. Spis pa ni nastal na podlagi prej omenjenega ampak predvsem zaradi dogodka ko je sin vozil C5 (z mojo pomočjo) in pri tem ugotovil, da tišina v avtu pripomore k zbranosti.
Dober je za kogar je ...

garac

No medtem, ko čakam mamičin spis pa sem premišljeval, kako bogi si bil vseeno, če ti je Ðuro pomagal na poti in si moral njega prenašat. A si se sploh še lahko zbral za nadaljno vožnjo?

@zeko, pobarvaj ami!

fanjte, dekleta, možje, žene, deca in ostali, še kak prispevek pošljte :) Lovro, recimo, da ne boš samo šimfal druge, kaj ko bi še mali Lovro kaj namalal, lahko recimo: žabo, pa šotor, pa atija, za Bojana pa nima dost papirja najbrž :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Tema zaključena, pošljite naslove na zs.
[SIGPIC][/SIGPIC]