Menjava šob - C4 Picasso L2011 1.6 HDI 110

Začel/a Simke, Maj 18, 2012, 02:28:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pyr0Beast

Ali pa vsaj posnami da se bomo še mi malo smejali :DDD
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

xpuser

Èist tako vprašanje, kako veste da so šobe?

Simke

Simke

Nadaljevanje Avtomerkurške nadaljevanke.

Danes so mi mail napisali naj pridem po avto. Po tem ko sem v petek zavrnil avto ker je delal nenormalno sem danes dobil mail o tem da je pri njih bil tehnik ki bo podal mnenje o vozilu preko pošte. Ob enem pa mi "zagrozili" naj se danes oglasim po avto in pripeljem nadomestnega ki sem ga do danes imel brezplačno.
Avto je v enakem stanju kot prej. Prevzel sem ga in sedaj je trenutno doma.

Sledeče stopnja je tržni inšpektorat, ZPS ali izvedenec ki bo podal strokovno mnenje. Ker bom kompletiral dokumentacijo vam pokažem posnetek kako dela motor :D.

Aja...vozilo je bilo 37 dni na servisu za isto napako. Do danes 39!

Žalostno a žal resnično da nimajo res niti mal slabe vesti kar se tega tiče. Niti pogledat niso hoteli avtomobila.

Simon1983

iz tvojih slik se žal ne da razbrati veliko,vendar lahko vseeno poskusimo(slika 1:sponke vodov goriva niso bile odpete kar se ponavadi naredi ob menjavi šob vbrizga goriva(ostanejo sledi goriva v okolici,torej tega prahu na sliki nebi bilo,sponke se ponavadi demontirajo s pritiskom z izvijačem kar isto pusti sled na plastiki,...) slika 2:tega vijaka nebi bilo potrebno odvijati saj se sname cev brez demontaže tega in ta del ne vpliva na dostop do šob. Slika 3:težko razbrati za ker del tu točno gre,bi zelo pomagalo če bi slikal tudi kompleten motor,vendar če gre za pokrov ročične gredi se tega da demotirat brez sledi umazanije,prah pa nakazuje na to da je ta del nekdo prijel, se pa da brez sledi odvit vijak na sliki 4 saj ni zategnjen z veliko silo ker je njegov namen samo držanje okrasne plastike...lahko pa ti povem da je menjava šob konkreten avtomehanični podvig,demontaža ni lahka in dejansko pusti sledi,in bi v primeru tvojega vozila,  ki nima lahkega navpičnega dostopa  bila že sled samo to da je potrebno demontirati pokrov motorja za demotažo šob vbrizga goriva,pač odvisno kako specialno orodje za snemanje šob podjetje ima, tako da je moje mnenje da šobe vbrizga goriva niso bile menjane,vse kar je očitno bilo opravljeno na šobah je resetiranje in ponovna nastavitev šob prek računalnika,lp