motor ropota

Začel/a andreja07, Maj 04, 2012, 10:02:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Izgleda lepo, če vse dela (dejansko), potem je dobra izbira. Ima pa kljuko, so ga verjetno malo matrali s prikolicami, ampak s tako malo kilometri verjetno ni hujšega...
Pojdi en krog, vzemi enega mehanika s sabo, če imaš opcijo.

Placa zadaj je za 3 odrasle, za otroške sedeže pa ne vem, nimam izkušenj=)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

andreja07

A mi lahko prosim poveš razliko med RHT in RHN motorji pri citroenu C8,ker je dane sen reki d aje lahko tudi RHN ker je samo ekologija je drgačna paše pa vse.

Jogador

Citat od: andreja07;131596jest edin bojim glede na km da me trofi spet kaki veliki servis,ker tole mi pa sploh neb sfolgalo že tko si bom mogla neki sposodit,in g abom itak lahko kupila samo pod pogojem,da še mal spusti

Pri teh km je ponavadi veliki servis že narejen, oz bi moral biti. Èe pa ni bil, pa stran od avta, to pomeni, da ni bil zares vzdrževan, lahko hitro naletiš na mino, kot si sama rekla.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

avantgarde

Ne vem ce ti bo kakšen avto za 200eur zdržal do oktobra, lahko kar nekajkrat ostaneš na cesti. Ti avtomobili se ne prodajajo za brezveze tako poceni pa tik pred tehničnim pregledom. Jih boš morala kar nekaj kupit ali pa tistega popravljat. Na koncu boš porabila kar nekaj denarja.

Jaz ti predlagam da si denar nekako posodiš pa popraviš ta avto.
Za kar koli se boš odločila ti želim veliko sreče, pa da čim prej najdeš službo.
LP

isarajli

če te slučajno zanima twingo, ga dam ugodno, avto ima odličen motor , rje ni, je pa kakšna buška....reg: 9 ali 10 meseca, čeprav zgleda zlo mali, je vzadaj dost prostora, ker so sedeži pomični..aja, letnik 97, cena 300€. Voziš do konca tehničniga in še vedno prodaš za 200€.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

jumper1

Citat od: andreja07;131304Pozdravljen je bil en mehanik in je povedal da je obrnilo ležaj na glavni gredi, in ,da je najboljš komplet motor drug,da je sam pomična od 600 eur dalje. Avto mam doma.sem ga včer z vleko pripeljala zanima me kje dobit dobit najugodneje motor 2,0 hdi

Pa si sploh prepričana da je ležaj obrnalo ker če to naredi nebi več laufal,lahko je tudi jermenica na glavni gredi ta lahko tudi tak ruži pa vseeno ni treba motor menjat zato se najprej dobro prepričaj kaj je narobe!

Tiki

Sicer nisem nehanik itd... Samo Ko je meni pri Lanciji obrnilo ojnični ležaj sem prevozil še skoraj 1000km... Od začetka je ropotal okoli 2300rpm, na koncu je ružil da še svojih misli nisem slišal... Uglavnem gred je bila konkretno postružena...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

mirchi

Lepo pozdravljena. Glede tezav zC8 vprasanje je zakaj je obrnilo lezaj. Ce gred nh prevec poskodovana se da zadevo spolirat,nove lezaje pa gremo naprej.(preverjeno),lahko pa je napaka na mazanju. Raje kot za nakup neke stare ropotulje ti svetujem popravilo ali prodajo. Polek stroska nakupa je tu se strosek zavarovanja,cestnine,prepisa,kar lahko doseze polovico popravila avta,kar je nesmisel. Motorjev je pa kar nekaj na trziscu.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

borilec

Pozdravljena!!
Z motorji RHT imam jaz zelo osebno (negativno)izkušnjo. Samo zgodovino oz. potek dogodkov si lahko prebereš v mojem prispevku "Motor RHT" .
Tudi jaz sem na začetku omahoval med zamenjavo motorja in popravilom obstoječega. Vendar mi je že grobi izračun pokazal, da se vgradnja drugega motorja skoraj da ne izplača( 1200 za motor+ zamenjava cca 350+ obvezen veliki servis cca 500= cca 2000) Celotna računica temelji na tem, da je motor izpraven, kot "muss" pa je potrebno narediti veliki servis! Èe je z motorjem karkoli drugega še narobe, je računica adijo!
Torej, kaj narediti?
Obvezno zapelji avto k Jerovšku v Grosuplje, povej mu svoje probleme (finance...) in sem prepričan, da bosta našla skupen jezik.
Pa srečno!!

burjuc

Se strinjam z borilcem, motorja se ne splaca menjat, ker ne ves kaj dobis. Raje dobi serviserja, ki bi ti obnovil tvoj motor. Zna biti ceneje, kot ce kupis novega starega - preverjeno.