Acadiane

Začel/a vinotoc, Marec 27, 2012, 01:07:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Citat od: andraž;181392Brez slik ne verjememo. Smo Slovenci.

Ja, je rekel en zadnjič isto župniku, ko ga je ta vprašal zakaj ga ni pri maši...:BigThumbs:

vinotoc

Samo da opišem trenutno stanje:
- Nisem več nadut, ker pušča olje.
- Nisem več nadut, ker ne morem einluftat bremz.
- Nisem več nadut, ker še vedno ne najdem cir lajšt.
- Nisem več nadut, ker še nimam popravljene in obnovljene vlečne kljuke.
- Nisem več nadut, ker.....

Nič slik, nič zabave, nič privoščljivosti!

PS
Vojko: a je pedal bremz lahko mehek, ker bi bil pokvarjen regulator teže na zadnjih bremzah?
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

garac

najbrž se moram vsest v prtljažnik, da vidiva, če regulator deluje, pa potem ene 150km/h čez Rovte in zabremzat na nulo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Citat od: garac;181397najbrž se moram vsest v prtljažnik, da vidiva, če regulator deluje, pa potem ene 150km/h čez Rovte in zabremzat na nulo

Krasno! Kdaj prideš, ti težačina, ti :) :funny34d:
LP Vinotoc

amipick

To je zanimivo vprašanje-mehek,koliko mehek??
Mehek v stilu da vse deluje  ali mehek da se ugreza??
Jaz sem enkrat na mojemu daku nekaj delal spredaj in nato prezračeval(samo spredaj) in mi je zablokiralo bremze zadaj!?Sem še zadaj prezračil in je blo vse ok.Imam pa zavorni sistem ad Ami super-mali glavni zav cilinder z omejevalcem zaviranja zadaj.
Èe si dal nove zadnje zavorne cilindre,lahko je to vzrok padanja pedala,npr. 1x pritisneš in gre skoraj v prazno,drugič ko stisneš pa je ok.
S temi novimi cilindri je trik v tem,da moraš dat med batke malo vzmet,da se batki naslonijo na čeljusti(ne preveč močno vzmet,da ne bo zaviralo tudi ko ne pritiskaš pedal).Ker so zunanje gumice teh novih cilindrov malo preveč trde se batek preveč pogrezne notri,ko spustiš pedal.In ob zaviranju moraš "pumpat":funny34d:.
Vzmet reši problem!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

A.T.K

..al pa stare dobre protiprašne gumice gor;)    fedrca ja, dot3 cilindri imajo...
Cevko gor, pa še enkrat prepumpat..
Lep voz, čestitke za izvedbo...

Zeko124

Vinotoc, ravno 2 dni nazaj sem gledal ta(k) regulator na Ebayu, ce je tapravi... NOS (nov a nikoli montiran) od Lockheeda. Cena mislim da dobrih 40 USD, postnina okrog 10€. Pobrskaj, ce je se, ne najdem linka zdele na telefonu :).

Ce pa so cilindrcki problem se pa tisto posanira :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

vinotoc

Kolegi hvala!
Da cilindri so novi. O vzmeteh mi boš Vojko razložil na kubedu, ker tak poznavalec pa nisem. Ja ob prvem pritisku se pedal ugrezne, v drugo je v redu. Èe ne bo OK, pa dam stare cilindre gor in odklopim ta k... regulator.
LP Vinotoc.

thundercat

Jernej, držim pesti da ti uspe zrihtat. :BigThumbs:
Èlan Citroen klub Slovenije

amipick

Si potrdil mojo in atk-jevo mnenje.Se da rešit brez večjih posegov  in brez odklapljat k******* omejevalca.Pocukaj me za rokav na kubedu in ti ob kozarcu domačega razložim v čem je finta.:Hammer3:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

pubi2cv

Ja, kot so rekli že ostali znalci...ponavadi jebejo zadnji cilindri, sploh če so nachbau. So gumice premočne in ti pocuzajo cel batek nazaj noter v cilinder in potem pumpa-pumpa Vinotoč....:Hammer3:. Sem imel iste težave na prejšnjem spaku. Zdej pa mam noter original še neodprte 44 let stare cilindre od Amija, pa delajo ko šus :BigThumbs:

Jagoda

Kubed,... Jes zanimivo
Dober je za kogar je ...

vinotoc

To sem včeraj dobil v hrbet. Sem pobral in nesel domov. kaj bi naj drugega naredil?

Čojko

Važno, da je hrbet cel,...

vinotoc

Citat od: vinotoc;181599To sem včeraj dobil v hrbet. Sem pobral in nesel domov. kaj bi naj drugega naredil?
Še tole: Luči so španske in identične, kot jih ima moja acadiane. Še ta udarec :)