Platišča za xp

Začel/a dejanslo, Marec 20, 2012, 03:14:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dragan3

cole? razmak?z gumami,brez?? ET?

hajnsek

15 col, razmak med vijaki 108 tak sem gledal na avtonet.

gregor

Lahko daš gor tudi od Xantie, med oglasi so ene od Active, se mi zdi da bi kar lepo zgledale na picasotu.
Dimenzije so pa točno takšne kot železne od picasota.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

xpuser

Citat od: Dragan3;168567cole? razmak?z gumami,brez?? ET?

Lenoba lenoba... greš do avta in stakneš pokrov in gor vse piše,
drgač pa
http://bit.ly/19KJFjJ

mitjam

Preverjam, če drži informacija, da platišča za Xantio pašejo na XP. Dimenzije gume so enake (185/65R15), glede na podatke iz interneta bi tudi vsi parametri platišč ustrezali, le ET pri Xantiji naj bi bil 15, pri XP pa 18. Je to pomembno?

andraž

ET definira razdaljo med polovico platišča in prijemališčem. Je pomemben, ker ti ob napačnem guma drsa npr. v rob ali notranji del blatnika.

Romzi

Èe daš feltne od Xantie, bosta guma in feltna 3mm bolj ven kot original. Pomoje ne bo težav.

xpuser

Zdaj je res vseeno samo če se upiči pri kakšni nesreči lahko komplicirajo.
Et 18 za xp se dobi rabljene že za 60€...pred časom so bile naprodaj praktično nove za 80€

dvorjan

Za 3mm ne bo noben kompliciral ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mitjam

Hvala za odgovore. Kaj je ET, vem, pa tudi razumem, da bodo 3mm ven štrlele. Nisem pa vedel, če tije 3mm dejansko kaj pomenijo ali ne... Uradno to najbrž ni, pomeni, da bi lahko že pri tehničnem nagajali.

Stvar je taka, da imamo 4 zimske gume in feltne od Xantie že pri hiši (poleti se je v parkirano X nekdo zaletel in jo stotalkal - gor je bil pa letni komplet). Bom še malo razmislil... Sicer pa - rabi kdo gume za Xantio ? :)

xpuser

meni je vseeno v homologaciji piše pravi (homologiran) et, sej eni tudi vržejo gor pnevmatike 195/65/15 ker so cenejše, sej nobeden ne gleda... spet drugi vozijo z nehomologiranimi lgp sistemi...zdaj smo na forumu in mi je malo mimo vsak teden prebirat takšne in podobne zgodbe,
še enkrat na kratko meni je vseeno, jaz vem da bi te prodal in kupil pravilne dimenzije, kakšne so cene sem napisal.

mitjam

Pa ravno v tem je hec, meni v homologaciji ne piše nič. Pod Z.1 "Dovoljene pnevmatike in platišča" piše natanko "185/65 R15 (88H ali 88T)" in nič več. Tudi v navodilih za uporabo avta in servisni knjižici ne piše nič o platiščih.

Pravzaprav sem tudi informacijo o tem, da naj bi bila pravilna platišča za XP ET18, izvedel nekje na internetu na straneh trgovcev, ne pa na kakšnem avtoritativnem viru.

Bom verjetno kar premontiral nove zimske gume na obstoječa platišča, da si ne bom preveč razbijal glave - tako kot že vsako leto doslej.

Jogador

Problema nebi bilo nobenega, jaz sem hotel kupit od xp platišča za xantio, dokler nisem našel originalnih, ki jih imam sedaj, pa bi pasalo brez težav. V kartončku pa tudi ni podatkov o platiščih, so samo gume važne.

Te pa gotovo ceneje pride premontaža, ker če najdeš original alu od xantije, so brez center luknje, s tem je pa vedno nekaj težav s centriranjem, pa še dražje pride vse skupaj, v gužvi med sezono je pa itak vsak vulkanizer navdušen, če mu kaj takega pripelješ =)
Nekateri sploh ne morejo centrirat takšnih.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Romzi

Jaz sem npr. na Xantii imel feltne z ET18 (pravi pa je 15) in se niti opazilo, da so kolesa 3mm bolj noter.