Živemu se vse zgodi (zgodba)

Začel/a Xandrej, Februar 29, 2012, 11:23:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Evo mene...

Avto so hoteli štartat saj niso vedeli da so karkoli vkradli saj je bila zlomljena samo voznikova stranska šipa... no ker ni vžgal so potem komaj haubo odprli in videli prerezan jermen za alternator. No in ker je avto verglal bi naj zdaj ta jermen prišel spodaj pod zobati jermen in je vseskup preskočlo... Kaj vem kako je to mogoče in kako??? vglavnem avto gre jutri k pravemu mehaniku pa bo pogledal kako pa kaj... ker pa je zobati jermen seveda zaščitem pod plastiko... Jaz vseeno mislim, da kakorkoli... Bomo vidli kaj je blo in kaj se je zgodlo...

dyfan

Citat od: Xandrej;125249Prokleta BANDA oz ni besed za take ljudi...
Se popolnoma strinjam.

Citat od: Xandrej;125249...Ko je tast hotel avto prestavit ga je valjda hotel zakurblat in je jermen preskočil in vseskup skup vdarlo in motor se sploh ne zasuče več vglavnem avto za na odpad...
Tole me pa res zanima, kako je to mogoče. Saj alternatorski jermen nima nič z ventili. Za ventile je poseben, zobati jermen, ki je pokrit s pokrovom.
Bi ne bilo slabo, če mehanik to malo bolj pojasni. Upam, da ni tak, da bi izkoristil priliko za dodatno delo.

Sicer pa - zdaj je kar je. Res je problem, da si človek v takem primeru nič ne more, lopovi pa nemoteno operirajo dalje.
Lep pozdrav!

frodo1

Ja, nisem dovolj razmišljal, zamenjal sem alternator in štarter;
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dyfan

@frodo1, saj ventile poganja drug, zobati jermen. Ventile zabije v primeru, če zobati jermen preskoči za kak zob ali če se utrga.

Èe odstraniš alternatorjev jermen pa se pri zobatem (in pri ventilih) nič ne spremeni.
Lep pozdrav!

Xandrej

Ne sedaj bomo avto odpeljali z avtovleko k drugemu mehaniku da vidimo. Baje se lahko zgodi, da se to naredi in spet je tukaj bila sreča v nasprotnem pomenu besede... Sem se glih menil, da če so jermen prerezali da se lahko srečata v takem primeru z zobatim...

gregor

Citat od: Xandrej;125282. No in ker je avto verglal bi naj zdaj ta jermen prišel spodaj pod zobati jermen in je vseskup preskočlo... Kaj vem kako je to mogoče in kako???
Z veliko smole je čist možno.
Imam eno xantio V6 doma, pri kateri je scefran mikrojermen potegnilo pod zobatega.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

No in točno to bi se naj zgodilo... Bomo jutri vidli kaj bo majster rekel... :BigThumbs:

dyfan

Lep pozdrav!

frodo1

Citat od: dyfan;125288@frodo1, saj ventile poganja drug, zobati jermen. Ventile zabije v primeru, če zobati jermen preskoči za kak zob ali če se utrga.

Èe odstraniš alternatorjev jermen pa se pri zobatem (in pri ventilih) nič ne spremeni.

Ja sem malo površno bral, pa sem mislil, da je bil prerezan zobati jermen, zato mi pa ni bilo jasno kako bi lahko zabilo ventile.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

janez

Citat od: Xandrej;125282Evo mene...

Avto so hoteli štartat saj niso vedeli da so karkoli vkradli saj je bila zlomljena samo voznikova stranska šipa... no ker ni vžgal so potem komaj haubo odprli in videli prerezan jermen za alternator. No in ker je avto verglal bi naj zdaj ta jermen prišel spodaj pod zobati jermen in je vseskup preskočlo... Kaj vem kako je to mogoče in kako??? vglavnem avto gre jutri k pravemu mehaniku pa bo pogledal kako pa kaj... ker pa je zobati jermen seveda zaščitem pod plastiko... Jaz vseeno mislim, da kakorkoli... Bomo vidli kaj je blo in kaj se je zgodlo...

V jeseni lani sem na mojem Hymermobilu menjal glavni jermen...

Pred tem, ko sem rihtal in spoznaval avto sem ugotovil, da alternator ni originalen. Pač od nekega drugega avta in pač... deluje. Zdaj ko smo vzeli dol pokrov od glavnega jermena pa presenečenje... Itak je bil glavni jermen tolk znucan pa razokan da je sam malo še mankalo do katastrofe. No , pod samim pokrovom, v okolici jermena in okoli jermenic pa so bili namotani ostanki alternatorjevega jermena.

Tak, da če najdeš jermen pod pokrovom od glavnega... je to čist možno, da je tega not potegnilo in je glavni preskoču.

Jeba je v vsakem primeru... sam ,če ni ravno ojnica ven pogledla skozi blok je verjetno treba samo glavo menjat ali porihtat obstoječo.

Sicer pa nimam pojma, ker šraufam avte brez zobatih jermenov  ... hvala b... :)

Etedoron

Prej imam občutek, da je 'mehanik' zavohal za 1500 evrov rezervnih delov in poskusil srečo, če bo lastnik dovolj naiven...
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

ami8

Na podjetju,kjer je zaposlena žena so lani na kar nekaj avtomobilih prevrtali bencinske tanke in stočili bencin.Dogajalo pa se je v mraku,ko dela popoldanska smena,parkirišče pa ni močno osvetljeno.Morali pa so imeti j.... ,kajti vedno se nekdo vozi mimo,pa še varnostniki so na dveh straneh.

2sv

pol imate pa slabe varnostnike ali pa so oni imeli kaj prste vmes ,pa v tekem primiru kaj vernostniki odgovarjelo kje so bili kaj so delali zakej je do tega lahko prišlo   skratka zakal jih  negdo tako drago plačuje

Mike666

2sv verjami za tako plačo kot jih imajo ti varnostniki, bi i mene bolel pimpek če kaj vkradejo. Še pomagal jim bi. Žal smo že z plačami vedno na rangu slabših.

2sv

se strinjam da niso nevem kako plačani sam še vedno bolje kot delavka za tekočim trakom ko si pošteno zasluži tisti denar  z delom  mal sem skrenil z teme sam si nisem mogel pomagati