Najlepši C5 je...

Začel/a garac, Februar 21, 2012, 11:33:47 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Najlepši C5 po mojem mnenju je:

erija 1
5 (2.1%)
erija 1 break
15 (6.3%)
erija 2
16 (6.7%)
erija 2 break
13 (5.4%)
erija 3
51 (21.3%)
erija 3 tourer
140 (58.3%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 211

visar

težko anketo si dal :-)
Še vedno ne vem kaj bi napisal serija 1 BK ali 3 limo, oba sta zakon. Kar pa se uporabnosti tiče pa je 1 BK na prvem mestu.
______/\\______
______/\\______

Citroenovc

Dobro, da smo si različni po okusih.

Meni pa je ravno III Tourer najmanj izrazit in najtežje prepoznaven. Sploh v rit. In mi je potemtaken najmanj všeč od vseh naštetih.

Navadna IIIjka je z leti dosegla ravno to, kar se mi je zdelo že ob pojavi - je rahlo prekičasta. In tako izpade.

Ko je prišel ven C5 I - smo se zafrkavali, da je tista rit kot ena vreča krompirja. Ampak z leti mi je vseeno kar prirasel k srcu. Najbolj neposrečen del se mi zdi prednja maska z lučmi in pa sredinska konzola noter.

Iz enakega razloga bi se med BreakI in BreakII odločil za 2jko - sredinska konzola, prednje luči, krom dodatki v pragovih in Suzuka platišča so tisto, kar ga precej polepša v primerjavi z originalom.

Ampak zmagala je C5II limuzina. Pa ne zato, ker jo imam - ampak zato, ker mi je že vrsto let zelo lep avto - enostavne, izčiščene linije in lepa, skladna notranjost (posebej pri modelih, ki imajo okrasne letvice na vratih, ipd). Nič več vreča krompirja na riti. In imam jo točno iz teh razlogov. Ker mi je bila všeč. In mi še vedno je. C5I in C5II se na parkirišču ne da zamenjat za nek drug avto. In to mi je blizu.

C5I & II je avto, ki ga je treba občudovati v detajlih. Nekako tako, kot je bil take obravnave zaslužen njun dedek, BX. Dostikrat proglašen za grdo skropucalo - zame še vedno eden najlepših avtomobilov sploh.
OK

LP
Primož

Lamy

Glas oddan za C5 MKIII Tourer, predvsem zaradi njegove oblike in linij, če se pogovarjamo o zunanjosti.

Glede na to, da je avto kar prostoren me moti pri tem predvsem to, da ima veliko odlagalnih prostorov, ki pa so neuporabni.

Za lažje odločanje še pripnem dve slikici (nosu in ritke) od limuzin
[SIGPIC][/SIGPIC]

veliki

Citat od: Gox;124403Meni najlepša serija II, limuzina ali Break ... črn ali rdeč s krom letvico pod vrati :BigThumbs:

2 x

Pa mogoče tudi bel

lp, veliki

grega1982

najlepši je moj :))

MALO ZA ŠALO MALO ZARES
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

yamaha20252025

Meni še vedno C5 limuzina II. Zadnje luči in celoten zadek mi je še sedaj fantastičen.
Bolj drugačen poseben od MKIII, ker je ta postal bolj nemško nastrojen.
Èeprav pa mi je tudi MkIII bil takoj všeč, ko sem ga prvič videl.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

miklavz

Najlepši C5 je delujoč C5... :bombs:

Tignes

Citat od: miklavz;128992Najlepši C5 je delujoč C5... :bombs:

:emot15:

dexterboy

Opa, tale je pa bila pod pasom, LOL!

Meni osebno je najlepši Mk II, sploh pa, če bi še imel cekine za karavnko, bi hitro zamenjal mojo blondinko za mlajšo blondinko z daljšim trupom :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Lovro

@Dexterboy
Ja, samo C5 ni več Blondinka, ampak... hm... Številko?... Cifrač?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

Citat od: Lovro;129025@Dexterboy
Ja, samo C5 ni več Blondinka, ampak... hm... Številko?... Cifrač?

Cepetek, cepetavček?:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dexterboy

Cepetavček?
Brawo, predlog sprejet.
Obrazložitev; cepetavček je tisti, ki stoji na mestu in se preklada iz ene noge na drugo, kar C5 lahko dela, saj ima hidravliko.

P.S.
@Jogador; pri meni imaš pivo v dobrem.
Èastim še enega, če priznaš, da je moja blondinka lepša od tvoje, he he
mal heca more biti, kot šunke in potice pa domačega terana
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Jogador

Citat od: dexterboy;129070Cepetavček?
Brawo, predlog sprejet.
Obrazložitev; cepetavček je tisti, ki stoji na mestu in se preklada iz ene noge na drugo, kar C5 lahko dela, saj ima hidravliko.

P.S.
@Jogador; pri meni imaš pivo v dobrem.
Èastim še enega, če priznaš, da je moja blondinka lepša od tvoje, he he
mal heca more biti, kot šunke in potice pa domačega terana

Pusti pivo, domač teran je moja izbira:BigThumbs:

Blondinka je pa tvoja lepša od moje predvsem na bencinskih, ker jo bolj redko vidiš tam (lpg...), lepota se pa meri tudi po ekskluzivnosti...hehe.

No nazaj na temo, danes videl rdečega cepetavčka III tourer...njam njam!
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dvorjan

Citat od: dexterboy;129070Cepetavček?

S tem da so prvi letniki res znali migati s smrckom gor in dol, ce si jih parkiral na neravni povrsini z volanom zavrtenim v eno izmed skrajnih leg. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

franci

Po dolgem premisleku vendarle ugotovitev:

Najlepši C5 je :   CX      :emot112: